MHP'li Fendoğlu'ndan Yerel Yönetimlere Uyarı
Haber Detayı
01 Şubat 2021 - Pazartesi 09:58 Bu haber 2618 kez okundu
 
MHP'li Fendoğlu'ndan Yerel Yönetimlere Uyarı
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, yerel yönetimlerde liyakatli şehir planlamacıların istihdam edilmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Fendoğlu'ndan Yerel Yönetimlere Uyarı

Doğal afetlerin yıkıcı etkilerinden kaynaklanan risk ve kayıpların azaltılması gerektiğine dikkat çeken MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, sürdürülebilir, çevreyle uyumlu, hayat kalitesi yüksek şehirler ve yerleşim yerleri oluşturmak için yerel yönetimlerde liyakatli şehir planlamacıların istihdam edilmesi gerektiğini söyledi.

 

YEREL YÖNETİMLERDE LİYAKATLİ ŞEHİR PLANLAMACILARI OLMALIDIR

 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Dünyamız ve ülkemiz her zamankinden daha fazla doğal afetlerin yıkıcı etkileriyle yüz yüze kalmıştır. Geçmişte ve günümüzde bu afetlerden dolayı yaşadığımız hem insani hem de maddi kayıplar hafızamızda hâlâ tazeliğini korumaktadır. Risk ve kayıpların en az seviyeye indirilmesinde şehir plancılarımızın istihdamı önem arz etmektedir. Bu nedenle; sürdürülebilir, çevreyle uyumlu, hayat kalitesi yüksek şehirler ve yerleşim yerleri oluşturmak üzere planlama, yapım, dönüşüm, çevre yönetimine ilişkin iş ve işlemleri düzenleyici, denetleyici, katılımcı ve çözüm odaklı bir anlayışla planlama yapan şehir plancılarımızın, yerel yönetim birimlerinde liyakate ve kamu personeli seçme niteliklerine uygun bir şekilde istihdam edilmelerini ve atamalarının yapılmasını beklemekteyiz.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Mehmet Celal Fendoğlu, yerel yönetim, liyakatli şehir planlamacısı, pl
Yorumlar
Haber Yazılımı