MHP'li Karadağ'dan Gübre ve İlaç Fiyatlarına Tepki
Haber Detayı
31 Ocak 2021 - Pazar 11:41 Bu haber 2905 kez okundu
 
MHP'li Karadağ'dan Gübre ve İlaç Fiyatlarına Tepki
MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, çiftçilerin bir süre sonra üretim yapamaz hale geleceğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Karadağ'dan Gübre ve İlaç Fiyatlarına Tepki

Tarım sektörünün çözüm bekleyen önemli sorunlarının Coronavirüs salgınıyla birlikte daha da derinleştiğine dikkat çeken MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, gübre, ilaç, elektrik ve sulama ücretleri gibi girdi fiyatlarının fazla artmasının üretimi olumsuz etkilediğini belirterek, girdi maliyetleri düşürülmeyen çiftçilerin bir süre sonra üretim yapamaz hale geleceğini söyledi.

 

GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMEZSE ÇİFTÇİ ÜRETİM YAPAMAZ HALE GELECEK

 

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Ülkemiz ekonomisi için büyük öneme sahip olan tarım sektörünün çözüm bekleyen önemli sorunları bulunmaktadır. Covid-19 salgını da sorunların derinleşmesine neden olmuştur. Iğdır ilimizin tarımsal sorunları arasında bulunan gübre, ilaç, elektrik ve sulama ücretleri gibi girdi fiyatlarının fazla olup artması üretimi olumsuz etkilemektedir. Bu şartlarda üretim yapan çiftçinin bu yükün altında üretimi devam ettirmesi zor görünmektedir. Girdi fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi sağlanarak çiftçilerimiz rahatlatılmalıdır. Ayrıca üreticilerin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının düşük faizli veya faizsiz uzun vadeli yapılandırılması yetkililerden beklentimizdir. Iğdır ilimizin tarımsal sorunlarından biri olan sulama ücretlerinin çok yüksek olması nedeniyle çiftçilerimizin üretim maliyetleri artmaktadır. Bu nedenle sulama ücretleri makul seviyelere çekilmelidir.'' dedi.

 

TARIM VE HAYVANCILIKLA GEÇİNEN VATANDAŞLARIN BEKLENTİLERİ KARŞILANMALI

 

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, ''Iğdır ilimizde kayısı, elma, şeftali gibi birçok meyve üretilmekte, bunların kurutulup satılabileceği bir tesis bulunmamaktadır. Iğdır'ımızda pazarlamaya yönelik altyapı güçlendirilmeli ve piyasa düzenleyici kuruluşlar oluşturulmadır. Ayrıca yüksek olan BAĞKUR ve SGK prim miktarları düşürülerek büyük ve küçükbaş hayvanlar için kulak küpesi affının getirilmesi, Iğdırlı çiftçilerimizin yetkililerimizden beklentileridir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Iğdır Milletvekili, Yaşar Karadağ, girdi maliyetleri, düşürülmezse, çiftçi üretim yapmaz, tarım ve hayvancılık, gübre fiyatları, ilaç fiyatları, düşürülmeli, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı