MHP'li Ersoy: Varlık Göstermenin Hayalini Kuruyoruz
Haber Detayı
02 Kasım 2023 - Perşembe 12:42 Bu haber 1766 kez okundu
 
MHP'li Ersoy: Varlık Göstermenin Hayalini Kuruyoruz
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Adana'da varlık göstermenin hayalini kurduklarını söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy: Varlık Göstermenin Hayalini Kuruyoruz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ticaret Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçelerine ilişkin yapılan görüşmelerde konuşan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Adana'da Kadın kooperatiflerinin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, Kadın Kooperatiflerinin kadın istihdamına ve kadınların üretime katılımına sağladığı çalışmalarının daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi. 

 

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT'TAN KOOPERATİFÇİLİK HAKKINDA AÇIKLAMA

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ticaret Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçelerine ilişkin sunumunda ve Milletvekillerinin sorularına verdiği cevaplarda, Kooperatiflere verilen desteklere yönelik açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye'de kooperatifçilik yöntemiyle tarımsal ürünlerin pazara arzı noktasında hakikatten arzu ettiğimiz noktaya ulaşamadık. Kadın kooperatiflerine destek konusunda tedbirlerimiz artıyor." dedi.

 

MHP'Lİ AYŞE SİBEL ERSOY'DAN ADANA'DA KADIN KOOPERATİFÇİLİĞİ HAKKINDA AÇIKLAMA

 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın, Kooperatifçilik yöntemiyle tarımsal ürünlerin pazara arzı noktasında henüz arzu edilen noktaya ulaşılamadığını ifade ettiği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adana'da Kadın kooperatiflerinin yürüttüğü başarılı çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Kadın kooperatifleri Türkiye'de olduğu gibi dünyada da kadın istihdamının ve girişimciliğinin artırılması, yoksullukla mücadele, çocuklar, yaşlılar ve engellilere yönelik bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve etkinliğinin artırılması yönündeki hedefler için büyük bir potansiyel taşımaktadır. Türkiye'de de kadın kooperatifleri tanımlanma şekilleri ve ürettikleri hizmetlerle dünyada yaygınlaşan sosyal kooperatiflerin Türkiye'deki ilk örnekleridir. Kadın emeğinin değerlendirilmesi, kadınların üretime katkısının artırılması amacıyla kurulan kadın kooperatifleri hem kadın istihdamı hem ülke ekonomisi açısından çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Memleketim Adana'da da 42 kadın kooperatifi ve 14 bin kadınla tedarik ağı oluşturmuş durumdayız. Kooperatife ait bir marka oluşturma çabası içindeyiz; ismi ve logosu hazır, tescili tamamlandı. İnşallah, yöresel ürünlerle dış ticarette varlık göstermenin hayalini kuruyoruz.'' dedi. 

 

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Ayşe Sibel Ersoy, Adana, Kadın Kooperatifleri, kadın istihdamı
Yorumlar
Haber Yazılımı