MHP'li Ersoy Halkın Sorunlarına Ankara'da Çözüm Aradı
Haber Detayı
10 Kasım 2022 - Perşembe 13:13 Bu haber 2592 kez okundu
 
MHP'li Ersoy Halkın Sorunlarına Ankara'da Çözüm Aradı
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, vatandaşların sorunlarını Bakanlıklarda ve TBMM'de dile getirip çözüm aradı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy Halkın Sorunlarına Ankara'da Çözüm Aradı

Ziyaret edip dinlediği vatandaşların sorunlarını ilgili Bakanlıklara ileterek ve TBMM'de gündeme getirerek çözüm arayan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Türkiye'nin, Adana'nın, Şehit yakınlarının, Gazilerin, Engellilerin ve bazı Bakanlık bünyesinde çalışan personellerin sorunlarını Ankara'da dile getirdi.  

 

MHP'Lİ ERSOY TESPİT ETTİĞİ SORUNLARI ANKARA'YA TAŞIYARAK ÇÖZÜM ARADI

 

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi olarak görev yaptığı Meclis'teki çalışmalarını başarıyla sürdürürken fırsat buldukça ziyaret edip dinlediği vatandaşların ve kurumların sorunlarını TBMM'de dile getiren MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, tespit ettiği sorunları ilgili Bakanlıklara iletip çözüm ararken, son on gün içerisinde iki kez konuşma yaptığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Türkiye'nin, Adana'nın, Şehit yakınlarının, Gazilerin, Engellilerin ve bazı Bakanlık bünyesinde çalışan personellerin sorunlarını gündeme taşıdı.

 

ADANA VE İMAMOĞLU'NUN SAĞLIK SORUNLARINI SAĞLIK BAKANINA İLETTİ

 

Eczacı olması nedeniyle vatandaşların sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenen MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Parti Teşkilatlarından ve vatandaşlardan dinlediği İmamoğlu Devlet Hastanesi'nin sorunlarını ve Adana'nın ihtiyaç duyduğu bazı talepleri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletti. Adana ve diğer illerin sorunlarını dinleyen Bakan Koca, ziyaretle ilgili ''Meclis Nöbetimiz sırasında milletvekili arkadaşlarımızla görüşerek taleplerini aldık, öneri ve eleştirilerinden yararlandık.'' paylaşımını yaparak, sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapılacağını belirtirken, MHP'li Ersoy Bakan Koca'ya teşekkür etti.

 

MHP'Lİ ERSOY'UN ENGELLİLER, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE YÖNELİK TALEPLERİ

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmelerini yapmak üzere TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Engellilere yönelik bugüne kadar birçok hizmet uygulamaya konulmuş olmakla birlikte, hâlen engellilerin sorunları bulunmaktadır. Muhtaç engelli aylıkları iyileştirilmelidir. Diğer taraftan, engellilerin muhtaçlık durumlarının belirlenmesinde ailelerinin gelirinin dikkate alınması da doğru değildir. Bu durum mutlaka düzeltilmeli, gelir testi yapılırken aile geliri yerine engellilerin kendi gelirleri esas alınmalıdır; ayrıca, doğuştan ya da işe girmeden önce engelli olanların malul sayılabilmesi de sağlanmalıdır. Engelli vatandaşların istihdamını artırmak amacıyla yürütülen, kamuda engelli kontenjanı programı kapsamında engelli memur sayısında artış sağlansa da engellilerin yine en önemli sorunlarından biri işsizliktir. Engellilerin iş gücüne katılımı ve istihdamı daha da artırılmalıdır. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin istihdam haklarıyla ilgili yaptığı önemli hizmetler olumlu bir şekilde devam ediyor. Bakanlığımız tarafından, terörle mücadelede yaralanmalarına rağmen mevzuata göre aylık bağlanamamış, gazilik unvanı verilememiş güvenlik güçlerimiz için istihdam ve diğer haklardan yararlanmalarıyla ilgili düzenlenen herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır diye sormak istiyorum.'' dedi.

 

MHP'Lİ ERSOY'DAN İKLİM KRİZİ VE ÇEVRE SORUNLARINA YÖNELİK TESPİTLER

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmelerini yapmak üzere TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''İklim kriziyle mücadelede Paris Anlaşması'nın imzalandığı 2015 yılından bu yana katedilen gelişmenin ilk defa küresel olarak değerlendirildiği BM İklim Değişikliği Konferansı 31 Ekim-13 Kasım 2021 tarihleri arasında Glasgow'da gerçekleşti. Bu toplantı öncesi Cumhurbaşkanımız tarafından Paris İklim Anlaşması'na dâhil olduğumuz açıklanmıştı. Glasgow İklim Paktı 197 ülke tarafından kabul edildi. BM iklim sürecinde bir ilk olarak ülkeleri kesintisiz kömür enerjisi kullanımının aşamalı olarak azaltılmasına ve verimsiz fosil yakıt teşviklerinin aşamalı olarak kaldırılmasına yönelik çalışmalarını hızlandırmaya çağırdı. Kapanış kısmında aşamalı olarak kaldırmadan aşamalı olarak azaltmaya geçilmesi ve verimsiz kelimesinin belirsizliği birçok eleştirinin hedefi olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. COP26'da alınan kararlar Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesiyle iklim değişikliğine odaklanan tüm dünyayı başka bir tartışmanın içine çekti. Bu savaş süresince hissedilen ilk olumsuz etki enerji krizi ve gıdaya ulaşımdaki aksaklıklar oldu. Özellikle Rusya'nın doğal gaz vanalarını kapatması üzerine Avrupa Birliği ülkelerinin bu yıl donacakları ifade edildi. Şimdiye kadar soğuklar başlamadı zira, kullanılan balistik füze, bomba ve diğer silahlardan çıkan kimyasal gazların ısınmaya yol açtığı belirtiliyor. Savaşta kullanılan silah sistemlerinden yayılan gazların hemen etki edip etmeyeceği tartışmalı fakat bunların iklime olumsuz etkisi mutlaka olacak. Savaşa bağlı enerji tedarikindeki olumsuzluklar ne yazık ki fosil yakıtlara olan ilgiyi bir süreliğine olsa da artırdı. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin her saniye daha fazla geri dönülemez hale geldiği yadsınamaz bir gerçektir. Harekete geçmediğimiz her an enerji, ulaştırma, kentleşme, tarım, sanayi, ticaret ve turizm gibi kilit sektörlerde büyük ekonomik kayıplarla karşı karşıya kaldığımız bir kâbus senaryosu bizleri bekliyor. Çevre politikamızın esasını gelecek nesillere temiz, yaşanabilir, doğal ve kültürel değerleri korunmuş bir çevrenin intikalinin oluşturması olduğunun farkındayız. 6 Kasımda başlayan COP27'nin bütün dünyanın geleceği ve insana hizmet eden bir bakış açısıyla önemli kararların alındığı ve uygulandığı bir geleceğe imza atması tüm dileğimizdir.'' dedi.

 

MHP'Lİ ERSOY İLGİLİ BAKANLIKTA ÇALIŞAN PERSONELLERİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı kurumların ve çalışanlarının sorunlarını da gündeme getiren MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Sayın Bakanım, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün en önemli sorunlarından biri olan arşiv memurları ve aynı işi yapan tüm unvanlar arasındaki maaş farklılığı, tek unvan sorunu çözümü için yapmış olduğunuz çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne yazmış olduğunuz 7/7/2021 tarih ve 1838843 sayılı yazı tüm çalışan arkadaşlar tarafından takdir ve şükranla karşılanmıştır. Çalışan arkadaşlarımız bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığındaki yazınızın sonucu olarak sizlerden Cumhurbaşkanlığı kararnamesi veya kanun teklifiyle bu sorunun çözümü yönünde güzel haberler beklemektedir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız bünyesinde personelimiz için önem arz eden görevde yükselme, unvan değişikliği sınavları ile Millî Emlak uzmanlığı sınavları için teşekkür ediyor, bu sınavlarda sınava girmeye hak kazanan personel sayısınca alımların olmasını temenni ediyoruz. 2021 yılı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca hazırlanan Millî Emlak Bülteni'ne göre hazine taşınmazları yönetiminden 7 milyar 563 milyon lira gelir elde edilmiş, ayrıca belediyelerimize de yaklaşık 1 milyar lira pay aktarılmıştır. Kurum içi işlemlerdeki diğer döner sermaye katkıları da oldukça fazladır. Hâl böyle olunca özveriyle çalışan personelin söz konusu döner sermayeden yararlanmaları en doğal hakları olmalıdır. Bu nedenle, yapılacak çalışmalara destek olmanızı temenni ediyoruz. Son olarak, İller Bankası personelinin sorunlarından olan yeşil pasaport edinilmesine ilişkin olarak Pasaport Kanunu'nda emekli sandığına tabi kamu personelinin ilgili şartları taşıması hâlinde yeşil pasaport sahibi olabileceği hükmü vardır. Bu konuyu da dikkatinize çekerek Bakanlığımızın bütçesinin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

 

TÜRKİYE KAMUSEN VE VATANDAŞLARDAN MHP'Lİ ERSOY'A TEŞEKKÜR

 

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy'un sorunları Ankara'da gündeme getirerek çözüm aramasından memnun olan partililer, vatandaşlar, STK'lar ve Sendikalar, teşekkürlerini sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

 

Bakanlık bünyesinde çalışan personellerin sorunlarını TBMM'de dile getiren MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy'a teşekkür eden Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk İmar-Sen Genel Başkanı Zafer Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, Adana Milletvekili Sayın Ayşe Sibel Ersoy’un TBMM’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçe görüşmelerindeki Bakanlığımız ve kuruluşlarımızla ilgili yapmış olduğumuz taleplerimizi ilettikleri için kendilerine teşekkür ederiz.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana Milletvekili, Ayşe Sibel Ersoy, vatandaşların sorunları, Bakanlıklar, TBMM, dile getirip, çözüm aradı, Adana, İmamoğlu, Engelliler, Kamu Personeli, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı