MHP'li Ersoy'dan Herkesi Sorumluluk Almaya Davet
Haber Detayı
03 Haziran 2022 - Cuma 09:28 Bu haber 2371 kez okundu
 
MHP'li Ersoy'dan Herkesi Sorumluluk Almaya Davet
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, gelecek nesilleri tehlikeye atacak adımların durdurulmasına yönelik herkesi sorumluluk almaya davet etti.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy'dan Herkesi Sorumluluk Almaya Davet

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü ve Türkiye Çevre Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, çevre bilincinin oluşturulabilmesi ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi için çaba sarf edilmesinin önemine dikkat çekerek, dünyayı iyileştirme sürecinin sorumluluklarını her bireyin alması gerektiğini söyledi.

 

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ VE TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI KUTLANMASI KARARI

 

1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan kararla, 5 Haziran tarihinin Dünya Çevre Günü olarak kutlanması kararı alındı. Bu karara istinaden Türkiye, 5 Haziran'ın içinde olduğu 1-7 Haziran haftasını Türkiye Çevre Haftası olarak kutlama karar aldı. Her yıl değişik bir tema ile kutlanacak olan Türkiye Çevre Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim krizi ve çevre kirliliğine farkındalık oluşturmak amacıyla 2022 yılında ''Sıfır Atık'' temasının kullanılacağını açıkladı.

 

AYŞE SİBEL ERSOY'DAN, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ VE TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI AÇIKLAMASI

 

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü ve Türkiye Çevre Haftası nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Dünyamız iklim krizi nedeniyle deniz seviyelerinin yükselmesi, yangınlar, kuraklık ve bunlara bağlı oluşan sıcak hava dalgaları, meteorolojik afetler, temiz kaynaklarına ulaşma gibi sayısı ve çeşidi her geçen gün artan olumsuzluklarla savaşmaktadır. Çevreye karşı atılan her yanlış adım bizleri, gelecek nesilleri, dünya üzerindeki canlılığın devamını geri dönüşü çok zor bir noktaya getirmektedir. Çevreye hak ettiği değeri vermek, çevre bilincinin oluşturulabilmesi ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi için çaba sarf etmek önceliğimiz olmalıdır. 5 Haziran Dünya Çevre Günü, ülkemizde de bugünü kapsayan hafta Çevre Haftası olarak belirlenmiştir. Bu vesileyle dünyamızı iyileştirme sürecinin sorumluluklarını her bireyin alması gerektiğini vurgulayarak Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana Milletvekili, Ayşe Sibel Ersoy, çevre bilinci, oluşturulması, 5 Haziran, Dünya Çevre Günü, Türkiye Çevre Haftası, iklim değişikliği, Çevre Bakanlığı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı