MHP'li Ersoy: Bahçeli'nin Önerisi AHİM Kararına Uygun
Haber Detayı
12 Aralık 2020 - Cumartesi 12:36 Bu haber 3077 kez okundu
 
MHP'li Ersoy: Bahçeli'nin Önerisi AHİM Kararına Uygun
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, MHP Lideri Bahçeli'nin önerilerinin durduk yere ortaya atılmadığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Ersoy: Bahçeli'nin Önerisi AHİM Kararına Uygun

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terörle ilgili tüm davaların sonuçlanması ve HDP'nin kapatılması konusundaki önerisini değerlendiren MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Osmaniye eski Milletvekili Ruhi Ersoy, MHP Lideri Bahçeli'nin parti kapatılması konusundaki önerisinin durduk yere ortaya atılmadığını belirterek, söz konusu önerinin AİHM sözleşmesi hükümleri ve kararlarına uygun olduğunu söyledi.

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN SÖYLEMİ DURDUK YERE İFADE EDİLMEDİ

 

Bugün Liderimiz Devlet Bahçeli’nin HDP'nin bir terör sorunu, bölücülük yuvası, fitne tezgâhı ve demokratik güvenliğimize doğrulmuş melun bir silah olduğu gerçeğinden yola çıkarak, kapısına kilit vurulması gerektiğini dile getirmesi, durduk yere ifade edilmiş bir konu değildir. Şöyle ki; gerek necip milletimizin nazarında, gerek kendi iç hukuk sistemimizde mahkum olan malum güruh ve temsilcileri, başları her sıkıştığında Avrupa’daki sözde işbirlikçilerinden medet umdukları aklı selim herkesin malumudur.

 

BU DURUMU HİÇ BİR ÜLKE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ OLARAK ALGILAMAZ

 

Peki benzer durumlar da Avrupa'da ne olmuştur? Gelişmiş ülkeler, kendi ülkelerinde terörü desteklemeyi özgürlük olarak kabul etmez, terörü destekleyenlere karşı tavır alır, bu durumu asla baskı ve tehdit olarak görmezler. Millî Ordusuna hakaret edenlere sert tepki gösterip, bu durumu ifade özgürlüğü olarak algılamazlar. Merak edenler AB ve ABD’ye bakabilirler! Görecekleri ABD’nin ve bazı AB ülkelerinin PKK‘ya destek verdiği ve PYD’ye sözde ordu kurdurmaya çalıştığı gerçeğidir. Bu gerçeğe rağmen bizden görünen bir takım aklı evveller de bu AB ve ABD’den iktidar ummaktadırlar.

 

AHİM KARARLARI YASAKLAMALARI DESTEKLİYOR

 

Diğer taraftan, İspanya’ya karşı AİHM’de açılan “Herri Batasuna-Batasuna” davasında verilen gerekçeli kararda; davacı Bask partilerinin terör örgütü ETA ile ilişkileri gerekçesiyle İspanyol mahkemeleri tarafından kapatılmasının kamu düzeni ve güvenliği açısından gerekli” bir uygulama olduğuna hükmetmiştir. Bu karar ile siyasi partiler ile terör örgütleri arasındaki ilişkinin kesin biçimde kanıtlanması halinde, söz konusu partilerin yasaklanabileceğine dair AİHM tarafından açıklanmış ilk somut hükümleri içermesi bakımından içtihat oluşturmuştur.

 

ŞİDDETİN KINANMAMASI ONAYLANMASI ANLAMINA GELİYOR

 

Bu konuyu özetle irdelemek gerekirse; “AİHM, Herri Batasuna Partisi’nin kapatılmasına yol açan beyan ve eylemleri, toplumsal çatışma ortamı yaratmaya yönelenler ve terörizmi destekleyenler olmak üzere iki grupta toplamıştır. Bu iki grup Türkiye’deki HDP ile PKK gerçeğine oldukça benzemektedir. HDP eylem ve beyanları ile şiddeti desteklediğini, terörizmle bağlantısı olan kişilerle arasına mesafe koymamış ve hatta bir zamanlar terörü övdüğünü dahi belirtmiştir. AİHM aynı kararda şiddetin kınanmamasının zımnen onaylanması anlamına geldiğini vurgulamıştır.

 

BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİ AHİM HÜKÜMLERİNE AYKIRI DEĞİLDİR

 

Bütün bunlar bir bütün olarak ele alındığında, HDP’nin eylemleri demokratik toplum kavramıyla bağdaşmayan bir toplum modeli olarak ortaya çıktığı görülecektir. Bu itibarla; Genel Başkanımızın bugün ifade ettiği HDP’nin kapatılması gerektiği vurgusu, terör örgütüyle arasına mesafe koymamasına karşılık orantılı bir önlem ve bunun gerçekleşmesi halinde AİHM sözleşmesi hükümleriyle de uyumlu olduğu için HDP kapatılsın diyoruz.!

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Ruhi Ersoy, MHP, Devlet Bahçeli, AHİM kararları, hükümleri, durduk yere, ortaya atılmadı, söylenmedi
Yorumlar
Haber Yazılımı