MHP'li Erdem: Milli Serveti Tahrip Vatana İhanettir
Haber Detayı
25 Ağustos 2021 - Çarşamba 20:18 Bu haber 3677 kez okundu
 
MHP'li Erdem: Milli Serveti Tahrip Vatana İhanettir
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, milli servetin korunması ve tahribatların önlenmesine yönelik düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Erdem: Milli Serveti Tahrip Vatana İhanettir

Türkiye'nin milli servetinin korunması ve olası tahribatların önlenmesine yönelik araştırma yapılarak önlem alınması konusunda TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, milli serveti korumanın vatanı korumakla eşdeğer olduğunu belirterek, milli servetleri yok edenlerin esasen vatana ihanet ettiğini söyledi.

 

MİLLİ SERVET DEVLETİN VE FEDAKAR İNSANLARIN ÜRETTİĞİ TOPLUMA MALEDİLMİŞ ESERLERDİR

 

Milli servetin daha iyi anlaşılabilmesi için genel olarak tanımlamasını yaparak basın toplantısına başlayan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, yaptığı açıklamada, ''Milli servet dediğimiz, aynı bayrak altında yaşayan milletimizin bütün insanlarının faydalandığı menkul ve gayrimenkuller, kullandığı hizmetlerin tamamı, herhangi bir andaki maddi varlıkların toplam değeri demektir. Yani aslında bizim mavi vatanımız denizlerimiz ve yeşil vatanımız ormanlarımız milli servetimizdir. Bu arada orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Milli servetler devletin ve fedakar insanların ortaya çıkardığı topluma maledilmiş eserlerdir. Milli servetin üç bileşeni vardır. Ülke içerisindeki insan ürünü fiziki varlıklar, doğal varlıklar ve beşeri sermayeler şeklindedir. Ormanlarımız, yeraltı ve yerüstü sularımız, market, okul, köprü, yol, çeşmelerimiz, araçlarımız, trenlerimiz ve uçaklarımız milli servettir. Ülkemizi içte ve dışta koruyan güvenlik güçlerimiz ve silahları milli servettir.'' dedi.

 

MİLLİ SERVETİ YOK EDENLER VE TAHRİP EDENLER VATAN DÜŞMANLARIDIR

 

Milli serveti tahrip ve yok etmenin vatana ihanetle eşdeğer olduğuna dikkat çeken MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ''Bir ülkenin en büyük milli serveti milletini içerisinde barındıran koruyan hizmet veren aynı bayrak altında yaşatan sınırlardır. Vatan toprakları üzerindeki her bir çakıl taşı bile milli servettir. Milli servetler, milletin hizmetine sunulan vatanın birer parçası olduğuna göre milli servetlere dokunanlar, yok edenler, tahribata uğratanlar, aslında vatan düşmanlarıdır. Devletimizin, milletimizin malını yakıp, yıkmaya, yok etmeye, bombalamaya, tahrip etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Biraz önce saydığım milli servetlerimizin tamamı için geçerli. Bunun adına özgürlük, demokrasi demek, altı boşaltılmış kavramlar haline getirilmiş bu kavramların içerisine giydirmek ne medeniyet ne de çağdaşlık. Bunun adı tamamen vatana ihanettir, vandallıktır." dedi.

 

MİLLİ SERVETİN KORUNMASI VE TAHRİBATIN ÖNLENMESİNE YÖNELİK TBMM'YE ÖNERGE SUNDUK

 

Milli servetin korunması ve tahribatların önlenmesine yönelik araştırma yapılması ve tedbirlerin arttırılması konusunda TBMM'ye araştırma önergesi verdiğini hatırlatan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ''İktisadi kalkınma sermaye birikimiyle sağlanmaktadır. Zengin ülke sermaye birikimi çok milli serveti büyük ülke demektir. Bir ülke milli servetini arttırdıkça, o ülkenin milli gelirleri de artmaktadır. Vatanını, milletini, bayrağını seven milletler milli servetine sahip çıkarlar, milli servetlerini korurlar, kollarlar ve katkı sağlamak için üzerine düşeni yaparlar. Vatan, bayrak, ezan benim diyen her birimizin zorunlu vazifesidir. Bu sebeple geleceğimiz olan gençlerimize küçük yaştan itibaren özellikle milli servetin ne demek olduğunu, nasıl korunması gerektiğini ve milli servetimize neden zarar verilmemesi gerektiğini öğretmemiz gerekiyor. Aslında milli servetimizi korumak demek vatanımızı, Türk milletini, vatan sınırlarımızı, yeşil vatanımızı, mavi vatanımızı korumak demek ve buna çocuklardan başlayacağız. Milli servetin korunması için gerekli araştırmaların yapılması ve milli servete yönelik olası tahribatların önlenmesi amacıyla Meclis'e araştırma önergesi verdik.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Arzu Erdem, milli servet, korunması, tahribatların önlenmesi, araştırma önergesi, TBMM, çocuklara, gençlere, öğretilmesi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı