Erdoğan ve Bahçeli'den Ahlat'ta Önemli Mesajlar
Haber Detayı
25 Ağustos 2021 - Çarşamba 17:25 Bu haber 3300 kez okundu
 
Erdoğan ve Bahçeli'den Ahlat'ta Önemli Mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığını ziyaret etti.
SİYASET Haberi
Erdoğan ve Bahçeli'den Ahlat'ta Önemli Mesajlar

Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Ahlat'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, beraberindeki Devlet Erkanı ile birlikte bölgedeki en büyük Türk ve İslam mezarlığı olan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret ederek önemli mesajlar verdi.

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ BU YIL DA GELENEKLERİNİ BOZMADI

 

Son yıllarda düzenlenen Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü kutlamalarına birlikte katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu yıl düzenlenen 950. yıl dönümü kutlamalarına da birlikte katıldılar. 1071 Sultan Alparslan Otağı ve Türk Boylarını temsil eden 16 kıl çadırın kurulduğu Malazgirt Meydan Muhaberesi Tarihi Milli Parkı'nda düzenlenen kortejle başlayan Malazgirt Zaferi etkinlikleri,  mehter takımının gösterisiyle devam etti. Erdoğan ve Bahçeli, beraberindeki Bakanlar, Bürokratlar, Ak Parti'li ve MHP'li yöneticilerin katılımlarıyla bölgedeki en büyük Türk ve İslam mezarlığı olan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret ederek önemli mesajlar verdi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

 

Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü kutlamalarına etkinlerinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Türk Milletine Anadolu'nun kapılarını açan, Anadolu'nun Fatihi Sultan Alparslan'ı, Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve günümüze kadar milletimize hizmet etmiş tüm büyüklerimizi anıyorum. Orta Asya'dan batıya yönelen Müslüman Türk göçerlerin toplanma merkezi olarak Doğu ve Batı medeniyetleri arasında köprü vazifesi gören Ahlat, Selçuklular'ın İslam kubbesi, Osmanlıların ata şehri olarak anılır. Türk İslam mezarlıklarının en büyüğü unvanını taşıyan Selçuklu Mezarlığı, bizim 1000 yılık varlığımızın hafıza kayıtları, Ahlat mezar taşları milletimize ait bir tapu senedi hükmündedir. Bizans İmparatoru'nun Ahlat'taki öncü kuvvetlerinin Selçuklu tarafından yok edilmesi, zaferin ilk adımı olmuştur. Bugün burada düzenlenen etkinliklerle ecdadımızı yad ederken, bu toprakları vatanımız olarak koruma irademizi de tüm dünyaya haykırıyoruz. Cumhur İttifakı olarak, 2023 hedefleriyle ülkemizi hak ettiği seviyeye getirmek için mücadele etmeye devam ediyoruz.'' dedi.
 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı, önemli mesaj, ziyaret, Malazgirt Zaferi, Ahlat
Yorumlar
Haber Yazılımı