MHP'li Erdem'den Akşener'i Köşeye Sıkıştıran Çağrı
Haber Detayı
08 Kasım 2021 - Pazartesi 10:03 Bu haber 2452 kez okundu
 
MHP'li Erdem'den Akşener'i Köşeye Sıkıştıran Çağrı
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Meral Akşener'e, Lütfü Türkkan'ı Milletvekilliğinden istifa ettirmesi ve halktan özür dilemesi çağrısında bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Erdem'den Akşener'i Köşeye Sıkıştıran Çağrı

MHP'nin Türkiye genelinde başlattığı Adım adım 203, İl İl Anadolu programı kapsamında Rize'de bulunan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Şehit ailesine küfreden Lütfü Türkkan'ı Grup Başkanvekilliği görevinden alan Meral Akşener'in olayı bu şekilde kapatamayacağını belirterek, Meral Akşener'e; Lütfü Türkkan'ı Milletvekilliğinden istifa ettirmesi ve halktan özür dilemesi çağrısında bulundu.

 

O KÜFÜRBAZ MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDECEK, AKŞENER DE HALKTAN ÖZÜR DİLEYECEK

 

Şehit ağabeyinin bacısına küfredilmesi olayının, küfreden Milletvekilinin partideki görevinden alınmasıyla kapanamayacağına dikkat çeken MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, bir kadın Genel Başkan olan Meral Akşener'e çağrıda bulunduğu açıklamasında, ''Şehit ve gazilerimiz sırtımızda ki vebal diyoruz. Ve diyoruzki, her milletvekilinin bir kere o vebali doğru taşıması gerekiyor. Hepsi bizim başımızın tacı. Şehitlerimiz bizim, topraklarımız onlarla nurlanmıştır. O açıdan ben özellikle MHP'nin onurlu bir milletvekili olarak yapılanı asla ve asla görmezden gelemeyiz. Bu konuda sadece gurup başkan vekilliğinden istifa etmek yetmez, vekillikten de gitmesi gerekir. Bir şehit yakınına sinkaflı küfürler etmek ve buna ses çıkarmayan bir kadın genel başkan var. Bir kadın olarak, bende bir kadınım ve analarımızın göz yaşı dinmiyor. Bu vatan toprakları şehit kanları ile sulanmıştır. Ve bir kadın genel başkan bununla ilgili hala özür açıklaması yapmadı. Bunu kabul etmemiz imansız.'' dedi. 

 

ŞEHİT AİLESİNE KÜFREDENLERİ UNUTMAYIZ VE UNUTTURMAYIZ

 

Şehit ailesine küfredilmesi olayını unutmayacaklarını ve Türk Milletine de unutturmayacaklarını belirten MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ''Bu konuyla alakalı, ne unutacağız ne unutturacağız. Türk milleti de gerekli cevabı verecektir. Tüm analar adına, tüm kadınlar adına, şehadete ermiş olan tüm o kahramanlarımız adına herkes gerekli cevabı verecektir. Burada ki hassasiyetimiz bir kere ortada. Bunu kabul etmemiz Türk Milleti olarak, asla ve asla mümkün değil. Ama o kendine yakışanı yapmıştır. Çünkü onların neyin siyasi uzantısı olarak hareket ettikleri ortada. Zillet ittifakının içerisinde neyin parçası oldukları ortada. Atatürk posterlerinin önünde fotoğraf verip daha sonra Diyarbakır'da terörist heykelinin önünde fotoğraf veren bir partinin genel başkanıyla birlikteler onlar. CHP ile İP bir arada. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Türk Milleti bunu görecek. Her gün kendi yüzleri, kendi şekilleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdide bizim kahramanlarımız, nurlanmışlarımıza yaptılar bunu. Onların yakınlarına yaptılar bunu. Bunu biz affetmeyeceğiz. Affetmemiz de imkansız.'' dedi.

 

ONLAR GİTTİKLERİ HER ŞEHİRDE TÜRK MİLLETİ TARAFINDAN PROTESTO EDİLMELİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kötü bir benzetmede bulunan Meral Akşener'in ve Şehit yakınına küfreden İyi Parti'li Lütfü Türkkan'ın, kendilerine yapılan eleştirileri ve tepkileri provokatörlük olarak değerlendirmesine tepki gösteren MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ''Türkiye'nin Cumhurbaşkanına kötü bir benzetme yapmak, bir parti genel başkanı ve bir anne olarak Meral Akşener'e yakışmadı. Kendisi bu açıdan siyasetinde insanlığında yanlış bir örneğidir. Bunu kabul etmemiz imkansız. Biri eleştirdi diyelim. Ne yapalım? Onunla kavga mı edelim? Eleştirecek tabi ki. Bizde yapabildiklerimizi, yapacaklarımızı, yapmaya çalıştıklarımızı anlatacağız. Dünya top yekün saldırı altında ve ülkemiz küresel çeteler tarafından hedef alınmış. Vatanımız bölünmeye çalışıldı, Türk milletine kefen biçilmeye çalışıldı. Bunların karşısında hep birlikte durduk. Rize'de başı çekti bu açıdan. Rizelilere nasıl diyebilirsiniz provokatör? Bu memleketten çıkmış olan bir evlada, bir Cumhurbaşkanına nasıl o şekilde bir benzetme yapabilirsiniz? Bunu nasıl kabul edecek Türk Milleti? Sadece Rize özelinde değil, ülkedeki tüm İllerin bunu protesto etmesi gerekiyor. Bu insan buralarda gezdiği zamanda bunun cevabını vermesi gerekiyor. Aynı şekilde şehit yakınına küfredene de cevap vermesi gerekir. Böyle kolay yapılmaz siyaset. Siyaset ahlaktır, siyaset etiktir, siyaset onurdur. Ve Türk milletinin temsilcisisin sen. Türk milleti şehit yakınına küfür eder mi hiç? Sen milletin temsilcisi olarak, bir vekil olarak böyle bir adilik yapıyorsun. Bunu kabul edemeyiz.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Arzu Erdem, Şehit ailesi, küfreden Milletvekili, istifa etmeli, özür dilenmeli, bu olay, böyle kapanmayacak, Rize, Bingöl, tepkiler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı