MHP'li Erdem: Akşener Psikopatları Cesaretlendirdi
Haber Detayı
12 Kasım 2021 - Cuma 12:50 Bu haber 2331 kez okundu
 
MHP'li Erdem: Akşener Psikopatları Cesaretlendirdi
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Lütfü Türkkan ve kadın Genel Başkanı Meral Akşener'in, kadına şiddet uygulayan psikopatlara cesaret verdiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Erdem: Akşener Psikopatları Cesaretlendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüş ve önerilerini sunarken İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Şehit bacısına küfretmesi olayını tekrar gündeme getiren MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Şehit bacısına küfreden Lütfü Türkkan ve kadın Genel Başkanı Meral Akşener'in, kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili mücadeleyi zaafa uğratarak, şiddet uygulayan psikopatlara cesaret verdiğini söyledi.

 

AKŞENER VE KÜFÜRBAZ MİLLETVEKİLİ KADINA ŞİDDET UYGULAYAN PSİKOPATLARI CESARETLENDİRDİ

 

İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Şehit bacısına küfretmesi olayını Türk Milletine unutturmayacaklarını ve her platformda dile getireceklerine yönelik sözünü tutarak, konuyu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da gündeme getiren MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ''Bir kez daha tekrar etmek istiyorum ki: Şehitlerimiz nurlanmış, gazilerimiz onurlanmış kahramanlarımızdır. Onlara değil küfreden yan gözle bakan bile bizim içim yok hükmündedir. Her konuyu meydanlara taşıyan öncelikle kadın milletvekillerimiz, kadın dernekleri nerede? Neden kadın haklarını savunan derneklerden bu olayla ilgili hiçbir tepki gelmedi? Kadın Genel Başkanın tavrı tüm kadınlarımızın dikkatini çekmiştir ve gözden kaçmamıştır; kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili mücadeleyi zaafa uğratmış, şiddet uygulayan psikopatlara da cesaret vermiştir. Bu tavır, kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili özellikle dikkate alınması gereken hususlardan bir tanesi. Grup Başkan Vekilliğinden istifa edilmesi yeterli değildir, bu konuya daha keskin bir çözüm bulunması gerekiyor. Ben bir kadın olarak, elbette ki bir şehit yakınına yapılan ve onun bacısına edilen küfürle ilgili irademi ortaya koyacağım ve bu konuyla ilgili tepkimi göstereceğim. Bu konuda da bir çağrıda bulundum, saygıyla karşılanacağını düşünüyorum.'' dedi.

 

GAZİLERİN İSTİHDAMI VE KONUT KREDİSİ VERİLMESİ KONUSUNDA ÖNERİLER

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gazilere yönelik görüş ve önerilerini sunan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ''Gazilerimizle ilgili özellikle belirtmek istediğim husus şudur: Geçmişte faizsiz konut kredisi yerine kontenjan veriliyordu. Gazilerimizle ilgili bu kontenjanın bir kez daha verilmesi, özellikle kontenjanları kendileri kullanmadıkları vakit, yaşları ilerlediğinde birinci dereceden yakınlarına verilmesi, şehit yakınlarında olduğu gibi istihdamla ilgili gazilerimize kontenjan verilmesi hususunu özellikle talep ediyorlar. Bir kereye mahsus olmak üzere ÖTV indirimi yapılması konusunda bir talep var. Övünç Madalyası talepleri var. Silah ruhsatlarının süresiz olması ve gazilerimiz arasındaki ayrımların kaldırılması konusunda bir çalışma var mı? Bu konuda özellikle Bakanlığınızın gayretlerini biliyoruz. Nasıl bir çalışma olacak?'' dedi.

 

ENGELLİ VATANDAŞLARIN İSTİHDAMI VE KADIN SIĞINMA EVLERİNE YÖNELİK ÖNERİLER

 

Engelli vatandaşların istihdamı ve belediyelerin kadın sığınma evlerine yönelik görüş ve önerilerde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ''Engelli kardeşlerimizle ilgili, öncelikle, istihdam konusunda kendi branşlarına göre, gruplarına göre bir ayrım yapılmak şartıyla hayata dâhil olmaları için yapılacak olan yeni çalışmalar var mı? Yine, kadına şiddetin önlenmesine ilişkin 100 bin nüfusun üzerinde olan belediyelerde kadın sığınmaevlerinin açılması konusunda kanuni düzenleme var ama denetlenmesi tam olarak yapılmıyor olabilir. Bu konuyla ilgili bir çalışma var mı? Bu konuyu da tekrar Bakanlığınızın takdirlerine sunuyor, teşekkür ediyorum.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Arzu Erdem, Şehit bacısına, küfreden, Milletvekili, kadına şiddet, uygulayan, psikopatlar, cesaret verdi, TBMM, MHP, Gaziler, Şehitler
Yorumlar
Haber Yazılımı