MHP'li Enginyurt: Ak Parti'yi Kendime Rakip Görmüyorum
Haber Detayı
14 Temmuz 2020 - Salı 10:38 Bu haber 2760 kez okundu
 
MHP'li Enginyurt: Ak Parti'yi Kendime Rakip Görmüyorum
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ak Parti'yi kendisine rakip görmediğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Enginyurt: Ak Parti'yi Kendime Rakip Görmüyorum

Bozkurt gibi ulumasının hikayesini anlatıp gençliğinde Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması konusunda mücadele verdiklerini TBMM Genel Kurulu'nda anlatan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ak Parti'yi bazen eleştirdiğini ancak Ak Parti'yi kendisine rakip görmediğini belirterek, fındık taban fiyatının en az 24 TL olması gerektiğini söyledi.

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE AYASOFYA CAMİSİ TEŞEKKÜRÜ

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ''1979 yılında 14 yaşında ülkü ocaklarında, ilk ülkücü olduğum gün, tahtada 'Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız.' yazısını okumuş ve o gün bir ahdetmiş ve demiştim ki 'Tanrı Dağı'na gittiğimde Bozkurt gibi uluyacağım, Hira Dağı'na gittiğimde de tekbir getireceğim.' Ve o gün, genç yaşta, bıyıklarımızın terlemediği günlerde herkese inadına 'Ayasofya ibadete açılsın.' diye mücadele vermiştik. Hamdolsun Allah'a bugün, Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin destekleriyle Ayasofya ibadete açıldı, Müslüman Türk milletine hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

 

AK PARTİ'Yİ KENDİME RAKİP GÖRMÜYORUM

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ''Ben Ak Parti ile kurulmuş olan Cumhur İttifakı'nın bir paydaşıyım. Ben, Sayın Cumhurbaşkanının seçilmesinde mücadele etmiş -Ak Parti'li Ordulu arkadaşlarım, hakkını helal etsin onlardan da daha fazla çalışmış bir milletvekiliyim- ama bazı zaman gördüğüm yanlışları ve eksikleri ifade etmem Ak Parti'ye muhalif olmam anlamına gelmez. Ben, Ak Parti'yi kendime rakip görmüyorum. Ben, birlik ve beraberlik içerisinde görüyor ama bazen de sokağın sesi olarak uyarma ihtiyacı hissediyorum ve ben inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı da Ak Parti'nin Bakanları da beni dikkate alıyor ve bu konuda hassasiyet gösteriyorlar.'' dedi.

 

FINDIK ARAŞTIRMA ÖNERGESİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ''Fındık araştırma önergesini veren veren arkadaşımızın haklı olduğu yanlar var mı? Muhakkak ki var. Doğru söyledikleri var ama bilgi eksikliği de var, yanlış bilgisi de var, maksatlı bilgisi de var. Allah, Mustafa Adıgüzel'i muhalefet olsun diye yaratmış. Dolayısıyla, Ak Parti ne derse desin yaranma şansınız yok. Öyle bir derdi de yok zaten, her şeyi söyleyecek. 2018 yılında ben de başvurdum Rekabet Kuruluna. Niye başvurduk? Dedik ki 'Bu İtalyan firması piyasada rekabeti yok ediyor, tekelci bir anlayışa götürüyor ülkeyi.' Buna 'Dur!' demek lazım ve o gün Sayın Cumhurbaşkanımız, ilk fiyat açıklamasını yaparak dedi ki: '14,5 lira ve TMO'yu piyasaya sokuyorum.' dedi ve Allah razı olsun fındık perişan olmadı, üretici perişan olmadı. 2019 yılında Yine Ak Parti milletvekillerimizle birlikte, Mustafa Adıgüzel ve arkadaşları muhalefete devam ederken fındıkla ilgili temmuz ayı bitmeden fiyat açıklansın dedik -ki Sayın Cemal Öztürk de bunun başındadır- Tarım Bakanı, TMO Genel Müdürü, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Devlet Bahçeli'nin desteğiyle temmuz bitmeden fındık 16,5 lira olarak ilan edildi; üretici bundan memnundur, üretici fındığını 20 liraya varana kadar satmıştır.'' dedi.

 

FINDIK TABAN FİYATI EN AZ 24 TL OLMALIDIR

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ''Şimdi, TMO kâr eden bir kuruluş, kârını dağıtsın. Sayın Adıgüzel yıllarca doktorluk yaptı, doktorluktan elde ettiği parayı hastalarına mı dağıttı? Yani böyle bir şey var mı ya? TMO fındık aldı ve bu fındığı değerinin üzerinde sattı. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu sene ihracatının yüzde 5'ini fındıkla yaptı, fındık ihracatıyla gerçekleştirdi. Şimdi, devlet, üreticisine kazandırmış, devlet, kendi kazanmış ve devleti suçluyoruz. Ne üzerinden suçluyoruz? Üç beş tane tefeci, üç beş tane vampir -ki doğru söylediklerinin başında bu geliyor- 24 liradan fındık alıp da bu fındığı bir ay sonra 18 liradan satmaya kalkıp piyasayı allak bullak etmeye kalkanın adı emperyalist bir kan emicidir. Lanet olsun onlara! Bunu ben de aynıyla söylüyorum ama burada devletin yaptığını da inkâr etmeyeceksiniz. Temmuz ayının sonu geliyor, sabırlı olun. Tribüne oynamak yerine Sayın Cumhurbaşkanının açıklayacağı kararı bekleyelim. 'Fındık, en az 24 lira olmalıdır.' diyoruz, fındık üreticisinin hakkını savunuyoruz. Ve fındık 24 lira olsun diye mücadele veriyoruz.'' dedi. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cemal Enginyurt, Ak Parti, MHP, Rekabet, fındık taban fiyatı, TMO, Cumhur İttifakı, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı