MHP'li Büyükataman'dan Dersimci Muhalefete Tavsiye
Haber Detayı
29 Kasım 2023 - Çarşamba 11:14 Bu haber 1606 kez okundu
 
MHP'li Büyükataman'dan Dersimci Muhalefete Tavsiye
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, terör örgütünün söylemlerine sarılan siyasetçilerin Türk milletinden bir kez daha demokrasi şamarı yiyeceğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Büyükataman'dan Dersimci Muhalefete Tavsiye

CHP'nin Büyük Kurultayında, Kemal Kılıçdaroğlu ile adeta ''Kim daha fazla Dersimci'' yarışına girip Genel Başkan olan Özgür Özel’in Kürt kökenli vatandaşların eşitlik ilkesinden yararlanamadığını iddia etmesine tepki gösteren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, HEDEP’e şirin görünmek adına terör örgütü PKK'nın dilini kullanmaktan çekinmeyen Özgür Özel’e yüzünü Türk milletine dönmesi yönünde tavsiyelerde bulunarak, aksi halde Türk milletinden demokrasi şamarını yiyeceğini söyledi.

 

DERSİMCİLİK YARIŞINI KAZANAN ÖZGÜR ÖZEL'İN AYRIŞTIRICI DİLİ 

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına Genel Başkan Adayı olarak çıkan Özgür Özel, CHP'nin Büyük Kurultayına yönelik Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, iktidarı ayırım yapmakla suçlarken Kürtleri ön plana çıkarma gayretkeşliğine soyunarak esas ayrımcılığı kendisi yapmıştı. Genel Başkan olduğunda daha fazla sol ve sosyalist söylemlerde bulunacağının sözünü veren Özgür Özel, Dersim ve FETÖ Lobisi ağırlığının açıkça hissedildiği CHP'nin Büyük Kurultayında, Kemal Kılıçdaroğlu ile adeta ''Kim daha fazla Dersimci'' yarışına girmişti. Kemal Kılıçdaroğlu ile terörden yargılanıp hapsedilen Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'ya selam çakma yarışına giren Özgür Özel, daha da ileri giderek, hapiste yatan terörist iki ismin kendilerinin yerine hapis yattığını dillendirmişti.

 

Genel Başkan olduktan sonra Kürtlere yönelik mesajlar vermeye devap eden Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısında yaptığı açıklamada, ''Türkiye’de herkes eşittir, fakat Kürtler daha az eşittir.'' diyerek, adeta PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP'in seçmenlerine selam çakıp Türk-Kürt çatışmasına yol açacak söylemlerde bulundu.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN  ÖZGÜR ÖZEL'E SERT TEPKİ

 

Türkiye'de Kürt kökenli vatandaşların devletin her kademesinde görev yapabildiğini hatta Cumhurbaşkanı ve CHP'ye Genel Başkan bile olabildiğini hatırlatarak Özgür Özel'e cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''CHP Genel Başkanı’nın; 'Türkiye’de herkes eşittir, fakat Kürtler daha az eşittir' açıklaması bölücü lügatin, terör üslubunun tıpkısının aynısıyla yansımasıdır. Kürt kökenli kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu söylemek hakikate alenen kıymak ve kast etmektir. Bu soysuz iddia tümüyle bühtandır. Kulağını Kandil’e ve yeminli Türkiye düşmanlarına verdiği müddetçe hüsran ve hezimetten kurtulamayacak olan CHP Genel Başkanı’na tavsiyem, uydur gaydır bir kurultay yapıp ya HEDEP’i içlerine almaları ya da derhal HEDEP’e katılmalarıdır. Bölücülük parkurunda CHP ile HEDEP’in yarışmasında öne çıkan olmaz. Çünkü HEDEP demek CHP demektir.'' demişti.

 

Tüm bu gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

MHP'Lİ İSMET BÜYÜKATAMAN'DAN ÖZGÜR ÖZEL'E TAVSİYELER

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün gerçekleştirdiği grup toplantısında daha önce yaptığı gibi toplumu ayrıştırıcı, Türkiye’nin birliğini hedef alan “kürtler daha az eşittir” söylemine devam etmiştir. Özgür Özel, PKK terör örgütüne destek verdiği için görevden alınıp yerine kayyum atanan belediye başkanlarına sahip çıkmış, eli kanlı teröristlere belediye imkânlarını peşkeş çeken hainlere göz kırpmıştır. Sadece terör örgütünü memnun edecek bu bölücü söylemlerin CHP Genel Başkanının ağzından çıkması büyük bir sorumsuzluk göstergesidir.

 

Bununla da yetinmeyen Özgür Özel, bölücü ve kutuplaştırıcı üslubuna hız kesmeden devam etmiş “Aleviler daha az eşittir” diyerek adeta toplumun temelini dinamitlemeye teşebbüs etmiştir. Özgür Özel’in bölücü ve ayrıştırıcı söylemleri, terör örgütünün söylemleri ile paraleldir ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı aynı derecede kıymetli ve eşit haklara sahiptir. CHP Genel Başkanı büyük bir şuursuzluk hali içerisinde adeta Türkiye Cumhuriyeti’ne pervasızca iftira atmaktadır. 

 

Unutulmamalıdır ki; Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür! Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi; “Türk milletinin hiçbir ferdi Türk-Kürt, Alevi-Sünni, inanan-inanmayan, laik-antilaik diyerek ayrılamaz, tasnif edilemez, ayrımcılığa maruz bırakılamaz. Kökeni, mezhebi, anasının dili ne olursa olsun bu millet benim, bu vatan benim, bu bayrak benim diyen herkes bizim kardeşimizdir.”

 

Siyasi menfaatleri uğruna toplumu ayrıştırmaya çalışan Özgür Özel’e tavsiyemiz; terör örgütünün siyasi uzantısı HEDEP’e şirin görüneceğim diye PKK terör örgütünün dilini kullanmaktan, kör bir bakışla yaptığı bölücü açıklamalardan vazgeçmesi, aklını başına alması ve yüzünü Türk milletine dönmesidir. Aksi halde aziz milletimizden demokrasi şamarını çok sert bir şekilde yemesi kaçınılmazdır.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmet Büyükataman, bölücüler, demokrasi şamarı, yerel seçim
Yorumlar
Haber Yazılımı