MHP'li Karakaya'dan Erdoğan ve Bahçeli'yi Buluşturan Ülkü
Haber Detayı
28 Kasım 2023 - Salı 18:41 Bu haber 1587 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan Erdoğan ve Bahçeli'yi Buluşturan Ülkü
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye'nin rotası ve hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya'dan Erdoğan ve Bahçeli'yi Buluşturan Ülkü

A Haber'de yayınlanan Analiz proğramında, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye'nin rotası ve hedefleri konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, İ'la-yı Kelimetullah ve Nizami Alem Ülkü'sünde buluşan Erdoğan ve Bahçeli'nin Cumhur İttifakı kapsamında vizyon birlikteliğinin ecdat mirası olduğunu söyledi.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN TÜRKİYE'NİN ROTASI VE HEDEFLERİ

 

Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli'nin liderlik vizyonları, Cumhur İttifakı noktasında tezahür etmiştir. Dünya üzerinde çok taraflılık arzu ettiğimiz ve desteklediğimiz yapıdır. Lâkin dünya düzeninde çok taraflılığın kuruluşları olan Birleşmiş Milletler, Dünya Ticaret Örgütü ve IMF gibi kuruluşlar; gerek yapı, gerek işleyiş olarak işlevlerini yerine getirememektedirler. Dünyada yaşanan çatışmalara ve soykırım niteliğindeki saldırılara dahi seyirci kalan, Birleşmiş Milletleri ve onun mevcut yapısını "Dünya beşten büyüktür" diyerek en ağır şekilde eleştiren ve bunu küresel dünyaya haykıran, tek lider Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. 

 

Beş bin yıllık Türk Devlet Geleneği ve Cihanşümul Devlet Yönetim Pratiği göstermektedir ki; Türk Milleti'nin yönetsel kodlarında sömürgecilik, yayılmacılık, saldırganlık ve mazlum milletleri istismar yoktur. Cumhur İttifakı liderleri Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli'nin vizyon birlikteliği ecdattan mirastır. İ'la-yı Kelimetullah, Nizami Alem Ülkü'sünde buluşmuştur.

 

Dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor, küresel ekonomi, siyaset ve birçok alanda hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. Dünya çapında yankı uyandıran bir değişim gerçekliği söz konusu. Dünya var olduğu günden bugünlere sürekli bir değişim  gerçekliği ile süregeldi. Teknolojik, çevresel, sosyal ve ekonomik faktörler bu değişimleri etkiledi ve hızlandırdı.

 

Yeni yüzyıllık hedeflere giden kutlu yürüşte, çok önemli iki vizyon istasyonumuz daha var. Birisi İstanbul'un Fethi'nin 600. yıl dönümünü  idrak edeceğimiz 2053 yılı. 30 yıldan daha az bir süre kaldı. Diğeri ise; Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 1000. Yıl dönümü olan 2071 yılı. Buna da 48 yıl kaldı. Bugün Türkiye 100 yıllık vizyonlar geliştirip, hedefler ortaya koyabilmektedir. Bu Türkiye'nin kapasitesini ve değişen dünyayı ön görerek proaktif bir yetenek seviyesine geldiğini gösterir.

 

2053 yılında Türkiye çok daha iddialı hedefler belirlemiştir. Teknoloji, sanayi, savunma gibi farklı sektörlerde küresel bir güç olmayı öngörmektedir. Sağlam bir altyapı kurmayı, sürdürülebilir kalkınma  uygulamalarını hayata geçirebilmeyi, araştırma ve yeniliği ön planda tutmayı amaçlayan bir vizyona sahiptir. Bu vizyon Türkiye'nin uzun vadeli büyüme beklentilerine odaklanan, kapsamlı bir yol haritası görevi üstlenmektedir.

 

2071 yılında Türkiye; bilimde, teknolojide, kültürde, küresel ölçekte lider haline gelerek milenyum yıl dönümünü kutlamayı hedeflemektedir. Bu uzak dönüm noktasının hedefleri tüm vatandaşlar için yüksek bir yaşam standardi sağlamak, sosyal uyumu geliştirmek ve yumuşak güç diplomasisi yoluyla önüne gelen küresel bir aktör olarak geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Mevlüt Karakaya, Türk ve Türkiye Yüzyılı, Ülkü, hedef
Yorumlar
Haber Yazılımı