MHP'li Büyükataman'dan Can Ataklı'ya Sert Tepki
Haber Detayı
18 Ağustos 2021 - Çarşamba 15:43 Bu haber 2353 kez okundu
 
MHP'li Büyükataman'dan Can Ataklı'ya Sert Tepki
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkiye'yi emperyalistçilik oynamakla suçlayıp MHP Lideri Bahçeli ve Cumhur İttifakı'na oy verenleri hedef alan yazar Can Ataklı'ya tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Büyükataman'dan Can Ataklı'ya Sert Tepki

Korkusuz Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazısında Türk Askerinin Afganistan'da kalmaya devam etmesini isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan yazar Can Ataklı'ya tepki gösteren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Türkiye'yi emperyalistçilik oynamakla suçlayan emperyalizmin kölesi Can Ataklı'ya verdiği cevapta, sömürmek ile sömürü düzenine son vermek arasındaki fark gerçek bir gazeteci ile Can Ataklı arasındaki fark kadar belirgin olduğunu söyledi.

 

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ AFGANİSTAN HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

 

Afganistan'a demokrasi götürme iddiasında bulunan emperyalist ülkelerin Afganistan'daki sorunların müsebbibi olduğunu belirterek, MHP'nin Afganistan politikası hakkında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye ile Afganistan’ın yüz yıllık tarihi, kültürel ve inanç bağları Kabil’deki mevcudiyetimizin mazereti ve mesnedidir. Afganistan’a yüz çevirmek, tarihin ve coğrafyanın gerçekleriyle terstir. Afganistan’dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir. Türkiye’nin Afganistan’daki varlığı meşrudur, dostanedir, barışçıdır, bu ülkenin istikrar ve güvenliğine destek mahiyetlidir. Bu nedenle askeri unsurlarımızın Afganistan’ı terki düşünülemeyecektir.'' demişti.

 

CAN ATAKLI, DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

Korkusuz Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazısının başlığındaki ''Afganistan’daki askerimizi geri çekersek Anadolu neden tehlikeye girecekmiş?'' sorusunu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye soran Can Ataklı, ''Devlet Bahçeli, Afganistan konusunda fikirlerini açıklamış. Anladığım kadarıyla Afganistan’da Taliban’ın ülkeyi ele geçirmesinden memnun. Saray iktidarı hayli zamandır nereye asker gönderse ve bu eleştirilse hep aynı bahaneyi öne sürüyor: 'Buralarda olmamız ülkemizin güvenliği içindir, eğer buraları terk edersek ülkemiz tehlikeye girer.' Neden? Aslında farkında olmadan 'emperyalistçilik' oynamaya kalkıyorlar. Ama laf güzel ve düşük nitelikli beyinleri etkilemekte bire bir. Beyni yıkanmış kitleler 'süper güç, dünya lideri, her yerde varız' türü sloganlara bayılır. Ama gerçek bu değil tabii. Şimdi, Bahçeli’ye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Afganistan’dan çekilmenin Anadolu’yu tehlikeye neden atacağını açıklamalı. Afganistan’daki askerlerimiz oradan Türkiye’yi nasıl koruyorlar? Geri döndüklerinde ne olacak? Asıl Afganistan’da olmak Türkiye’nin güvenliğini tehlikeye sokacaktır. Hele Taliban ile anlaşmak Türkiye’nin felaketi olur.'' dedi.

 

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN'DAN CAN ATAKLI'YA CEVAP

 

Millet İttifakı’nın bozuk akorduyla kulaklarımızı tırmalayan Can Ataklı isimli sözde gazeteci ve kaos tetikçisi; gerek yazdığı yazılarla ve gerekse yaptığı yayınlarla toplumsal huzurun ve kardeşliğin bozulmasına hizmet etmektedir. Görgüsü ve en basit konulara dair dahi bilgisi olmadığı hâlde her meselede konunun uzmanıymış gibi ahkâm kesen bu medya soytarısının vatan ve millet düşmanı bir azınlık dışında alkışçısı da kalmamıştır.

 

BAHÇELİ'YE SEVİYESİZCE SALDIRAN CAN ATAKLI GİBİLERE ÖNCE GAZETECİLER TEPKİ GÖSTERMELİ

 

Topluma hizmetin en hassas mesleklerinden olan gazeteciliğin arkasına sığınarak çeşitli vesilelerle Sayın Genel Başkanımıza seviyesizce saldıran bu ve benzerlerine herkesten önce bu saygın mesleğin meslek büyüklerinin tepki göstermesi gerekmektedir. Yine gerçek gazetecilerin bu korsan gazetecileri aralarından ayıklamaları mesleğin saygınlığını koruması adına da önem arz etmektedir. Aksi takdirde Can Ataklı’ya gazeteci denilen yerde gazeteciliğin itibarı muhakkak zedelenecektir.

 

CUMHUR İTTİFAKI'NIN SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMESİ BELLİ ODAKLARI RAHATSIZ ETMEKTEDİR

 

Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Partinin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın; bölgesinde ve dünyada gelişen olayları oturup seyretmek yerine inisiyatif alarak sorunlara müdahil olması, çözüm yolları üretmesi belli odakları rahatsız etmektedir. Bu odakların kölesi olan Ataklı gibi isimlerin ve malum siyasilerin Cumhur İttifakında sürekli olarak bir efendi, köle nöbetleşmesini kaleme almaları da yaşadıkları bu derin aşağılık durumun yansımasıdır.

 

CAN ATAKLI HÜR İRADESİYLE EN SON NE ZAMAN BİR YAZI KALEME ALDI?

 

Akşener’in ve Kılıçdaroğlu’nun tuhaf bulduğunu söylediği bir açıklamaya Can Ataklı’nın itiraz etmesi mümkün müdür ki Can Ataklı, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin Afganistan açıklamalarını makul bulsun? Ataklı, hür iradesi ile en son ne zaman bir yazı kaleme aldığını hatırlamakta mıdır? Daha önce Murat Yetkin’in Afganistan’daki Türk askerî varlığını ele aldığı yazısında kullandığı “Türklük sosu” ifadesinden bu zihniyetin Türklüğe bakış açısını ve meselelere dair yaklaşımlarında hangi pencereyi kullandığını görmek mümkündür.

 

SÖZDE ATATÜRKÇÜ ÖZDE MANDACI İSİMLERİN NEYİ SAVUNDUĞUNU ANLAMAK İMKANSIZDIR

 

Büyük Türk Milliyetçisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Afganistan ile ilgili tutumu, her iki devletin de bağımsızlığını ilanının ardından yapılan anlaşmaların ruhunu ve verilen desteği dahi reddetme noktasına gelen bu sözde Atatürkçü özde mandacı isimlerin neyi savunduğunu anlamak imkânsızdır. Türkiye’nin sınır dışına asker göndermesine toplu bir şekilde itiraz eden Ataklı, Türk devletinin bu vesile ile aldığı sonuçları göremeyecek derecede körleşmiştir. Türkiye’nin güvenliğinin sınırlarımız içerisinde çözüleceğini zanneden bu bakış açısı; bir görüş değil, dayatılmış bir acziyettir.

 

EMPERYALİSTLERİN KÖLESİ CAN ATAKLI TÜRKİYE'Yİ EMPERYALİSTÇİLİK OYNAMAKLA SUÇLADI

 

Emperyalizmin kölesi Ataklı’nın, Türkiye’nin “emperyalistçilik oynadığı” ithamı ise başlı başına lanetlenmeyi hak etmektedir. Türkiye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözünde yaşamaya devam eden millî ülküsünü hayata geçirmek için dünyaya yeniden adaleti getirmenin mücadelesini vermektedir. Sömürmek ile sömürü düzenine son vermek arasındaki fark gerçek bir gazeteci ile Can Ataklı arasındaki fark kadar belirgindir. CHP, İP, HDP ittifakının; Türkiye’nin millî ülküsüne destek veren vatandaşlarımıza “düşük nitelikli beyinler” diyebilen Ataklı’da bir beyin bulunup bulunmadığına dair bir araştırma önergesini Meclis’e sunacağını ümit ediyorum.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreteri, İsmet Büyükataman, Türkiye, emperyalizm, oynamakla suçlayan, Cumhur İttifakı, oy verene, hakaret eden yazar, Afganistan, Türk Askeri, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı