MHP'li Büyükataman: Ali Babacan Kendini Ele Verdi
Haber Detayı
24 Mart 2022 - Perşembe 09:54 Bu haber 1938 kez okundu
 
MHP'li Büyükataman: Ali Babacan Kendini Ele Verdi
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, darbe yapan FETÖ'cülere sahip çıkan Ali Babacan’ın kalkışma yapan Furkancılara sahip çıkmasına şaşırmadıklarını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Büyükataman: Ali Babacan Kendini Ele Verdi

PKK ve FETÖ'ye destek açıklamaları yapan Furkan Vakfı'nın Adana'da başlattığı kalkışmayı normal göstererek, kalkışmayı durduran Türk Polisi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sahip çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösteren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, FETÖ militanlarına haksız muamele yapıldığını söyleyebilen Ali Babacan’ın kanunsuz eylemlerle Adana sokaklarını karıştırmak isteyen provokatörlere sahip çıkmasına şaşırmadıklarını söyledi.

 

FURKAN VAKFI'NIN ADANA'DA DÜZENLEDİĞİ İZİNSİZ GÖSTERİ

 

Alparslan Kuytul'un kurucusu olduğu Furkan Vakfı'nın, tutuklu 8 üyesi için organize ettiği örgütlü kalabalık grupların Adana'da farklı noktalarda yürüyüş ve eylem yapmak istemesi, uyarılara rağmen polisi taciz edip direniş göstermesi üzerine çıkan arbedede 37 polis memuru yaralanmıştı. Furkan Vakfı'nın, Adana'da düzenlediği izinsiz gösteriye sert müdahalede bulunan polislere yönelik linç kampanyası başlatan terör örgütleri, bazı siyasetçiler ve solak medyalar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana Valisi ve Adana Emniyet Müdürü'nün istifasını istemişlerdi.  

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ SOYLU VE BÜROKRATLARA SAHİP ÇIKTI

 

Furkan Vakfı'nın Adana'da başlattığı kalkışmaya yönelik görevini layıkıyla yapan polislere, Bürokratlara ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sahip çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''FETÖ'cü hainlerin kalkışmasından ders çıkarmamak akıl tutulmasıdır. O yüzden, eylemleriyle PKK ve FETÖ'ye sahip çıkabilen ajan provokatörlerin kanunsuz eylemlerine şerefli Türk polisi zamanında müdahale etmiş, bize göre devletin hükümran vasfı isabetle gösterilmiştir. Sayın Süleyman Soylu, soyismi gibi soyludur, görevini de layıkıyla yerine getirmektedir. Türk polisi, sokakları karıştırmak isteyen sayıca küçük bir azınlığa Türk devletinin yaptırım gücünü göstermiştir. Bütün emniyet teşkilatımızı hassaten kutluyor, özellikle Adana’da görev yapan her polisimizin tertemiz alınlarından öpüyorum.'' demişti.

 

ALİ BABACAN, BAKAN SOYLU VE POLİSLERE SAHİP ÇIKAN MHP LİDERİ BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALDI

 

PKK ve FETÖ'ye destek açıklamaları yapan Furkan Vakfı'nın Adana'da başlattığı kalkışmayı normal göstererek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Erdoğan ve Bahçeli'nin gücü, Türkiye’nin köklü demokrasisini yok etmeye yetmeyecek. İlk seçimden hemen sonra Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i inşa edeceğiz. 28 Şubat mücadelesi cop tutmak için değil copları kırmak için verildi. Bugünkü iktidar şiddetinin kurbanı Furkan Vakfı'ydı. Esefle kınıyorum. Elbet bütün coplar bir gün kırılacak.'' sözleriyle Türk Polisini hedef alan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, basın toplantısında yaptığı açıklamada ise ''Anayasal hakkını kullanmak isteyen vatandaşın tepesine inen cop, hiçbir koşulda meşrulaştırılamaz. Polisin görevi milletin can güvenliğini sağlamaktır. Neymiş? ‘Yasa dışı’ yürüyüş yapmışlar. Kendilerini yöneten siyasetçilerden cesaret almayan hiçbir polis memuru böylesine pervasızca işkence uygulayamaz. Polis şiddetinin münferit bir tavır değil, zihniyet meselesi olduğunu Sayın Bahçeli ispatladı. İşkencecileri alınlarından öperek kendisine yakışanı yaptı. Adı bunca kirli işle anılan ve işkence olayında dahi kendi vatandaşını suçlayan ilgili bakanın arkasında durdu. Sayın Bahçeli artık şiddetle, aranıza bir mesafe koyun. İşkenceyi meşrulaştırana da mağdura kimliğini sorana da yazıklar olsun.'' sözlerini sarfederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve polislere sahip çıkan MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

 

MHP'Lİ İSMET BÜYÜKATAMAN'DAN ALİ BABACAN'A SERT TEPKİ

 

PKK ve FETÖ'ye destek açıklamaları yapan Furkan Vakfı'nın Adana'da başlattığı kalkışmayı normal göstererek, kalkışmayı durduran Türk Polise ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sahip çıkan MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan Ali Babacan'a tepki gösteren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Milli varlığımızın zırhı olan Anayasa’nın ilk dört maddesine karşı söylemleriyle kişiliğini ve durduğu noktayı gösteren Ali Babacan gibilerin Milliyetçi Harekete ve Lideri Devlet Bahçeli’ye dil uzatmak haddi değildir. FETÖ militanlarına haksız muamele yapıldığını söyleyerek Türkiye’yi AİHM’ye şikâyet eden Ali Babacan’ın kanunsuz eylemlerle Adana sokaklarını karıştırmak isteyen provokatörlere sahip çıkması ve şerefli Türk polisine işkenceci diyecek kadar alçalması bizleri hiç şaşırtmadı. MHP şerefli bir geçmişi olan, şanlı mücadelelerden geçerek bu günlere gelen bir partidir. Ali Babacan gibi milli değerlerimizin düşmanı, Türkiye karşıtı ittifakların piyonlarının, MHP'yi ve şanlı mazisini ağzına almaya hakkı yoktur.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreteri, İsmet Büyükataman, Süleyman Soylu, Türk Polisi, Devlet Bahçeli, darbe, kalkışma, önleyen, hedef aldı, MHP, Adana olayları
Yorumlar
Haber Yazılımı