Devlet Bahçeli Bakan Soylu ve Bürokratlara Sahip Çıktı
Haber Detayı
22 Mart 2022 - Salı 20:37 Bu haber 3911 kez okundu
 
Devlet Bahçeli Bakan Soylu ve Bürokratlara Sahip Çıktı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adana'da görev yapan bürokratların istifasını isteyenlere çok sert tepki gösterdi.
MHP Haberi
Devlet Bahçeli Bakan Soylu ve Bürokratlara Sahip Çıktı

Furkan Vakfı'nın düzenlediği izinsiz gösteride çıkan olaylarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana Valisi ve Adana Emniyet Müdürü'nün istifasını isteyenlere tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Furkan Vakfı'nın Adana'da başlattığı kalkışmaya yönelik görevini layıkıyla yapan polislere, Bürokratlara ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sahip çıktı. 

 

BAKAN SOYLU VE BÜROKRATLARA YÖNELİK LİNÇ KAMPANYASI

 

Alparslan Kuytul'un kurucusu olduğu Furkan Vakfı'nın, tutuklu 8 üyesi için Adana'da düzenlediği izinsiz gösteriye sert müdahalede bulunan polislere yönelik linç kampanyası başlatan terör örgütleri, bazı siyasetçiler ve solak medyalar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasını istemişlerdi. Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ise Adana Valisi ya da Emniyet Müdürünün görevden alınmasını istemişti. 

 

AK PARTİ'Lİ MİLLETVEKİLİNE İLK TEPKİ MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN GELDİ

 

Ak Parti'nin içinden bürokratların görevden alınması talebine ilk tepkiyi gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, daha önce de Gaziantep Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasına sebep olan Furkan Vakfı'nın, her eyleminde bürokratların görevden alınmasının doğru olmadığını belirterek, Ak Parti Milletvekili Orhan Atalay'ın istifa etmesini istemişti. 

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ SOYLU VE BÜROKRATLARA SAHİP ÇIKTI

 

Bugün TBMM Grup Toplantısı'nda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Furkan Vakfı'nın Adana'da başlattığı kalkışmaya yönelik görevini layıkıyla yapan polislere ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sahip çıktı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

 

15 TEMMUZ FETÖ DARBE KALKIŞMASINDAN DERS ÇIKARMAMAK AKIL TUTULMASIDIR

 

Bizim anlayışımıza göre devlet demek hukuk, düzen, güvenlik ve gelecek demektir. Devletin hukuk sınırları içinde kullandığı veya kullanacağı caydırıcı, cezalandırıcı ve önleyici gücü meşrudur. Türkiye, çadır devleti, muz cumhuriyeti, kabile yapılanması, yolgeçen hanı, keyfi yetenin, kafası bozulanın, canı sıkılanın meydanlara çıkıp izinsiz ve kanunsuz gösteriler yapacağı bir ülke değildir, olması da mümkün değildir. Bir devletin üç temel unsurundan birisi olan egemenliğini sulandıracak, sorgulayacak ve yıpratacak, bunun yanında egemenlik vasfına rakip olacak hiçbir oluşuma, hiçbir örgüte, hiçbir yapıya, hiçbir dernek veya vakfa tahammülümüz olamayacaktır. Din kisvesine saklanıp darbeye kalkışan, işgale heves eden, Türkiye’yi iç kargaşaya mahkum etmeyi planlayan FETÖ’cü hainleri bir kenara koymak, bundan ders çıkarmamak akıl tutulmasına, hafıza kaybına delalet edecektir.

 

FURKAN VAKFI'NIN ADANA'DAKİ İZİNSİZ GÖSTERİSİ BARDAĞI TAŞIRDI

 

Geçtiğimiz hafta sonu Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşanan, arkası önü projelendirilmiş hadiselerin içyüzünü şuurla tarif, dikkatle tespit ve tefrik etmek lazımdır. Vakıfların nasıl kurulduğu, uymaları gereken kuralların neler olduğu kanunlarla çerçevelenmiştir. Türkiye husumeti aleni olan ve 701 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle kapatılan Furkan Vakfı isimli örgütün provokasyonları sonucunda hiç arzu edilmeyen sahneler yaşanmıştır. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna aykırı hareket eden, yeri geldiğinde PKK’yı, yeri geldiğinde FETÖ’yü öven, yeri geldiğinde de darbe girişimlerine hayırlı olsun diyen sözde bir vakfın mensupları artık bardağı taşırmıştır.

 

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'YA YAPILAN HAKARETLER YOK HÜKMÜNDEDİR

 

Furkan demek, doğru ile yanlışı, hak ile batılı, iyi ile kötüyü ayırt etmek demektir. Ancak bunlarda doğru ile yanlış, hak ile batıl birbirine girmiştir. Bunlarda ihlas ve iman alameti mumla aransa bile bulunamayacaktır. Bu din tacirlerinin, bu ajan provokatörlerin kanunsuz eylemlerine şerefli Türk polisi zamanında müdahale etmiş, bize göre devletin hükümran vasfı isabetle gösterilmiştir. Asayişsizliğe izin ve icazet verilmemiştir. Sözde vakfın meczup başkanının İçişleri Bakanımıza yönelik izansız saldırıları, iffetsiz hakaretleri ve hayasız itibar suikastları bizim nezdimizde yok hükmündedir, hatta ayaklarımızın altındadır. Sayın Süleyman Soylu, soyismi gibi soyludur, görevini de layıkıyla yerine getirmektedir.

 

ADANA'DA GÖREV YAPAN BÜTÜN POLİSLERİMİZİ ALINLARINDAN ÖPÜYORUM

 

Türk polisi görevinin gereğini yapmış, Müslüman görünümlü bir avuç münafığa, sokakları karıştırmak isteyen sayıca küçük bir azınlığa Türk devletinin yaptırım gücünü göstermiştir. Bütün emniyet teşkilatımızı hassaten kutluyor, özellikle Adana’da görev yapan her polisimizin tertemiz alınlarından öpüyorum. Kadınları, çocukları zırh olarak kullanan bu sözde vakıf yöneticileri aynı zamanda hem korkak, hem de günahkar olarak anılacaklardır. Muhammedi ahlakın kırıntısını taşımayan, İslam’ın ruhuyla bağdaşmayan bu sözde vakfın kimin kuytusu, kimin kuyusu, kimlerin kumandası altında olduğunu vicdan sahibi her vatandaşımız az çok bilmektedir.

 

TEDBİR ALINMAZSA 15 TEMMUZ'LAR TEKRAR YAŞANIR 

 

Şayet bugün tedbir almazsak, gelecekte yeni 15 Temmuzların yaşanması kaçınılmazdır. Şayet bugün duyarlı ve sorumlu hareket etmezsek, içi müşrik dışı Müslüman olan ilkesizlere önlem almazsak, uyarıyorum ki, terörist başı Gülenlerin arkası kesilmeyecek, ihanet kervanı kesintiye uğramayacaktır. İslam dini barış ve kardeşlik dinidir. Her kim bu manevi gerçeğe riayet ediyorsa baş tacımızdır. İstismarcıların, fesat yuvalarının, dinimizi ticarete ve batıl hedeflere tahvil etmek için fırsat kollayanların hesabı sorulmalı, hevesleri kursaklarında bırakılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini içten içe çürütmek, kaleyi içinden yıkmak için tetikte beklemek vatana ihanettir, millete ihanettir, bedeli muhataplarına çok ağır ödetilmelidir. 

 

ERGENEKON ATEŞİNİ YAKTIĞIMIZDAN BERİ HİÇBİR GÜCE BOYUN EĞMEDİK

 

Milletin kaderi devlet, devletin geleceği millettir. İkisini birbirinden ayırmak imkansızdır. Devleti muhafaza edeceğiz, milleti yaşatacağız. Karşımıza engel çıkarsalar da, mutlaka aşacağız. Tek nefes olacağız, tek yürek olacağız, tek ses olacağız, devlet-i ebed müddet, millet-i ebed müddet amacımızdan sonu ölüm bile olsa vazgeçmeyeceğiz. Teslim olmayacağız, taviz vermeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Çünkü biz Ergenekon ateşini yaktık yakalı hiçbir güce boyun eğmedik, diz çökmedik, eyvallah etmedik. Bundan sonra da bu irademizi elhak korumaya yeminliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyor, başarılarla dolu bir hafta geçirmenizi temenni ediyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun diyorum.

 

Resim

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı, Süleyman Soylu, Adana görev yapan, bürokratların, istifasını isteyenler, Hüseyin Sözlü, sert tepki, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı