MHP'li Ersoy'dan Tarımda Su Kullanımına Yönelik Öneri
Haber Detayı
24 Mart 2022 - Perşembe 12:05 Bu haber 2677 kez okundu
 
MHP'li Ersoy'dan Tarımda Su Kullanımına Yönelik Öneri
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, azalan su kaynaklarının tarımda bilinçli kullanılmasına yönelik önerilerde bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy'dan Tarımda Su Kullanımına Yönelik Öneri

22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, küresel ısınmanın olumsuz etkisiyle azalan su kaynaklarına olan talebin artışına ve yetersiz su kaynaklarının oluşturacağı tehlikelere dikkat çeken MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, su kaynaklarının yüzde 75'inin tarımda kullanıldığını hatırlatarak, suyun bilinçli kullanılması adına tarımda damla sulama sisteminin yaygınlaştırılmasını önerdi.

 

MHP'Lİ ERSOY DÜNYA SU GÜNÜNÜ KUTLADI

 

22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı, ''Suyun her damlasının değerini bilmeli, ona göre kullanmalı ve gerekirse kullanılanı tekrar kullanabilecek hâle getirmeliyiz. Suyu bilinçli kullanarak, gelecek nesillere güzel bir ülke bırakalım. 22 Mart Dünya Su Günü kutlu olsun.'' açıklamasıyla, suyun daha bilinçli kullanılması gerektiğine dikkat çeken MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, tarımda su kullanımınına yönelik önerilerini TBMM Genel Kurulu'nda açıkladı.

 

MHP'Lİ ERSOY'DAN DÜNYA SU GÜNÜNDE DİKKAT ÇEKEN ÖNERİ

 

Suya olan talebin arttığı bir dönemde kaynak sularının bilinçli kullanılması adına önerilerde bulunan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olan su kaynakları; küresel ısınma, nüfus artışı, kentleşme gibi problemlerinin tehdidi altındadır. Giderek kısıtlı hâle gelen su kaynaklarına talep hızla artmakta olup tarımda kullanılan su miktarı kısıtlanmakta ve dünya gıda güvenliği tehlikeye girmektedir. Tarımda, sanayide, kentsel ve çevresel kullanımda suya olan talebin artmasıyla yer altı suları tükenmekte, su ekosistemleri kirlenip kalitesiz hâle gelmekte ve yeni su kaynaklarının geliştirilmesi günden güne daha pahalı hâle gelmektedir. Suyun yüzde 75'inin tarımda kullanılması gerçeği nedeniyle, öncelikli olarak tarımda damla sulama sisteminin yaygınlaştırılmasının çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana Milletvekili, Ayşe Sibel Ersoy, azalan, su kaynakları, tarımda su, kullanımı, damlama sistemi, Dünya Su Günü, artan nüfus, küresel ısınma, MHP, Çevre
Yorumlar
Haber Yazılımı