MHP'li Birol Gür Meral Akşener ile Resmen Dalga Geçti
Haber Detayı
01 Ekim 2021 - Cuma 21:29 Bu haber 2148 kez okundu
 
MHP'li Birol Gür Meral Akşener ile Resmen Dalga Geçti
MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile dalga geçtiği açıklamasıyla Türk milletini düşünmeye sevk etti.
MHP Haberi
MHP'li Birol Gür Meral Akşener ile Resmen Dalga Geçti

Cumhurbaşkanı Adaylığından vazgeçerek olmayan Başbakanlık makamına talip olan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hayaliyle resmen dalga geçen MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Meral Akşener'in Başbakanlık hayaliyle birlikte muhaliflerin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş hayalini de çöpe attı. 

 

MERAL AKŞENER'İN NASREDDİN HOCA HİKAYESİNE DÖNEN BAŞBAKANLIK HAYALİ

 

MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Nasreddin Hoca'nın 'dikenli tel örüp, buradan geçen koyunların pamuklarını toplayarak borcunu ödediği' hikayeye benzeyen, olmayan Başbakanlık makamına talip olmasıyla resmen dalga geçti. Nasreddin Hoca birinden borç istemiş, adam sormuş: ''Hocam borcunu ne zaman ödeyeceksin?' Nasreddin Hoca, ''Diken alacağım onları koyunların geçtiği yerlere dikeceğim. Yünleri dikenlere takılacak, ben yünleri toplayacağım sonra onları ip yapıp pazarda satacağım ve borcumu ödeyeceğim.'' demiş. Adamın gülmesi üzerine Nasreddin Hoca, ''Hazır parayı gördün gülüyorsun.'' cevabını vermiş.

 

MHP İSTANBUL İL BAŞKANI BİROL GÜR'ÜN MERAL AKŞENER'İN HAYALİ HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI

 

Cumhurbaşkanı Adaylığından vazgeçerek 15 Temmuz öncesindeki hayaline dönen ve olmayan Başbakanlık makamına talip olan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile resmen dalga geçen MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Meral Akşener'in Başbakan olma hayalini canlandırdığı açıklamasında, ''Ben Başbakan olacağım. Nasıl sorusuna birlikte cevap arayalım. Genel Seçimler Temmuz 2023’te. Yaklaşık 663 gün sonra… İlk aşamada Cumhurbaşkanı adayım kazanmalı, farazi kazandı. İkinci aşamada Anayasa değişikliğini yapmam için 400 veya 360 Milletvekili sayısına ihtiyacım olacak. Farazi 360 Milletvekili sayısını ittifak ortaklarımla birlikte buldum. Referanduma gitmem gerekecek. Referandumdan farazi sistem değişikliğine halktan onay aldım. Bitti mi? Hayır. Cumhurbaşkanlığı makamı ile TBMM feshini halletmem gerekiyor. Onu da hallettim. Haydi seçim diyeceğiz.'' dedi.

 

BEN BU HİKAYEME İNANMADIM AMA SİZ İNANIN

 

Meral Akşener'in Başbakanlık hayaliyle birlikte muhaliflerin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş hayalini de çöpe atan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Meral Akşener'in hayalinin seçim yapıldıktan sonraki süreci hakkında yaptığı canlandırmada ise, ''Seçime gittik, 1. parti olmam gerek, aksi taktirde Başbakanlık yalan olur. Milletimiz teveccüh etti, 1. parti oldum. Çoğunluğum ne yazık ki yok! Haydi koalisyon ortağı aramaya. Bir curcuna, bir curcuna. Koalisyon da tamam, koltuğa oturdum. Bu hikaye en az iki yıl sürer en iyimser tahminle. Rakamla 730 gün + 663 gün = 1393 gün sonra o koltuktayım. Bu hikayeme ben inanmadım ama siz inanın… Ben Başbakan olacağım, düşün peşime!'' dedi.

 

Bir 1 kişi görseli olabilir

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul İl Başkanı, Birol Gür, olmayan Başbakanlık, hayali kuran, siyasetçi, borç ödeme, hikayesi gibi, eski sisteme dönüş, çöpe attı, dalga geçti, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı