MHP'li Başkan Çay Mesnetsiz İddialara Cevap Verdi
Haber Detayı
06 Temmuz 2022 - Çarşamba 09:38 Bu haber 3135 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay Mesnetsiz İddialara Cevap Verdi
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı Belediyesini mesnetsiz iddialarla hedef alanlara tepki gösterdi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay Mesnetsiz İddialara Cevap Verdi

Pozantı'nın Akçatekir Yaylası'nda bulunan 400 civarındaki sokak hayvanlarının ortadan kaybolmasıyla ilgili sosyal medyada çıkan asılsız iddialara cevap veren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belediye ekiplerince toplanan sahipsiz köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi sürecinden sonra tekrar doğaya bırakıldığını söyledi.

 

400 KÖPEĞİN KAYBOLMASIYLA İLGİLİ ASILSIZ İDDİALAR

 

Pozantı'nın Akçatekir Yaylası'nda, kış aylarında Belediye ekipleri tarafından beslenilen yaz aylarında ise vatandaşlar tarafından aç bırakılmayan 400 civarında köpek birden ortadan kayboldu. Köpeklerin ortadan kaybolmasına tepki gösteren hayvan hakları koruyucuları ve gönüllü hayvan severler, ''Pozantı’da Tüyler Ürperten Vahşet'' başlığıyla 400 adet köpeğin katledildiği iddiasını sosyal medyadan paylaştı. 

 

BAŞKAN ÇAY'DAN ASILSIZ İDDİALAR HAKKINDA AÇIKLAMA

 

Pozantı'nın Akçatekir Yaylası'nda ortadan kaybolan sokak hayvanlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Köpeklerin toplatılması ya da yok edilmesiyle alakalı bir şey söz konusu değildir. Akçatekir Yaylasında bulunan köpekler Pozantı Belediyesi ekipleri tarafından toplanıp, Eskikonacık Mahallesi sınırlarındaki kısırlaştırma merkezimize getiriliyor. Bu merkezde, kısırlaştırma işlemleri ve tedavileri yapılan sokak hayvanları tekrar doğaya bırakılıyor.'' dedi. 

 

BELEDİYEMİZ TARAFINDAN HİÇBİR HAYVAN KATLEDİLMEDİ 

 

Sokak hayvanlarının kış aylarında aç kalmaması için olağanüstü gayret sarfeden bir Pozantı Belediyesi'nin mesnetsiz iddialarla töhmet altında bırakılmasına tepki gösteren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Kış aylarında yiyecek bulamayan hayvanlar, Akçatekir’deki ana cadde üzerinde yoğunlaşarak yiyecek bulmaya çalışıyordu. Bu durum karşısında zaten Pozantı Belediyesi zabıta ekiplerimiz tarafından gerekli beslemeler yapılıyordu. Şimdi yaz aylarının gelmesi ve yaylacıların yoğunluk göstermesiyle ana cadde üzerindeki köpekler ara mahallelere yuvalandığını ve gün içerisindeki sıcak saatlerde hayvanların gölge yerlere gittiğini gözlemlemiş bulunmaktayız. Sosyal medyada çıkan asılsız ve mesnetsiz haberlerin hiçbirisi doğru değildir. Pozantı Belediyesi tarafından hiçbir canlı ve hiçbir hayvan katledilmemiştir, yok edilmemiştir. Hayvan hakları koruyucuları tarafından ellerinde hiçbir belge olmadan karalama niteliğinde yapılan 'Tüyler Ürperten Vahşet' ya da '400 taneye yakın masum köpek yok edildi' başlıkları atarak paylaşım yapanları kınıyoruz.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, Belediye ekipleri, toplanan, sahipsiz köpekler, kısırlaştırma, tedavi, doğaya bırakılması, mesnetsiz iddialar, MHP, Adana
Yorumlar
Haber Yazılımı