MHP'li Özdemir'den Muhalefete Dodurga Tepkisi
Haber Detayı
05 Temmuz 2022 - Salı 17:14 Bu haber 3708 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'den Muhalefete Dodurga Tepkisi
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Dodurga seçim neticesini küçümseyen muhalifler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'den Muhalefete Dodurga Tepkisi

Dodurga seçim sonuçlarını küçümsemeye çalışan 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, düzmece anketler mevzu olduğunda kesin kanaat yansıttığını iddia eden 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin, Dodurga seçimlerini küçümseyici tavırlarıyla yakayı ele verdiğini söyledi.

 

DODURGA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ CUMHUR İTTİFAKI ADAYI KAZANDI

 

2014 yılında Büyükşehir Yasası gereğince nüfus yetersizliğinden Belde konumunu kaybeden ancak aradan geçen süre zarfında yeniden nüfusu artan Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga Beldesi'nde hafta sonu yapılan Belediye Başkanlığı seçimini, oyların yüzde 87,02'sini alarak (979 oy) rakiplerine fark atan Cumhur İttifakı Adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı. 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin adayı Şerafettin Kaplan ise 1.411 seçmenin sadece 23'ünün oyunu alarak, yüzde 2.04 oy oranıyla hezimete uğradı.

 

MUHALİF CENAH SEÇİM SONUÇLARINI KÜÇÜMSEDİ

 

Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, oyların yüzde 12,98'ini alan tüm muhalefet partilerine karşı aldığı yüzde 87,02 oy yüzdesiyle büyük başarı kazanırken, muhalif cenahtaki oyların sadece yüzde 2.04'ünü alan 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partiler Dodurga seçim sonuçlarını küçümsemeye çalıştı. Dodurga seçimlerinin neticesi hakkında sosyal medya hesabından, ''Çankırı Dodurga seçimlerini milletimizin teveccüh ve iradesi ile 87’lik oyla kazanan Cumhur İttifakı adayımız Hüseyin Kaşıkçı'yı tebrik ediyorum.'' sözleriyle ilk açıklamasını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin Dodurga seçim neticelerini küçümsemesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

 

ÖNCE DODURGA SEÇİMLERİ ÖNCESİNDEKİ ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRELİM

 

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga Beldesi'nde yapılacak seçimler öncesinde Cumhur İttifakı'nın amacı, seçimleri kazanmanın ötesinde Ak Parti ve MHP'nin güçlü olduğu bölgede eski gücünü korumaktı. 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin amacı ise ekonomik sebeplerden dolayı yıprandığını düşündüğü Cumhur İttifakı'nı yenmekti. 6'lı muhalif ittifak, daha önce denediği Cumhur İttifakı'nın karşısına sağ kökenli bir aday çıkarma stratejisini Dodurga'da da denedi. Saadet Partisi kendi adayını çıkarırken geriye kalan 5 siyasi parti, Deva Parti'li bir aday ile yarışa girme kararı aldı.

 

6'LI MUHALİF İTTİFAK NEDEN DEVA PARTİ'Lİ BİR ADAY İLE SEÇİME KATILDI?

 

6'lı muhalif ittifak, Dodurga seçimine neden Deva Parti'li bir aday ile girdi? Çünkü, Deva Partisi'nin Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Dodurga'nın bağlı olduğu Orta ilçesinin bir siyasetçisiydi. İdris Şahin, iki dönem İl Başkanlığı yaptığı Ak Parti'den 24. dönemde Çankırı Milletvekili seçildi. Ak Parti'de Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevlerini de yapan İdris Şahin, Ak Parti'ye ihanet eden Ali Babacan'ın peşine takılarak, Deva Partisi'nin Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Çankırı'nın Orta ilçesinden olan İdris Şahin'in bölgedeki ağırlığından faydalanmak isteyen 6'lı muhalif ittifak, Dodurga Belediye Başkan adayının belirlenmesini ona bıraktı.

 

DEVA PARTİSİ SEÇİMLERİ KAZANMAK İÇİN ÇOK ÇABALADI MI?

 

Dodurga seçiminde, Cumhur İttifakı'nın karşısında zafer kazanmak ve bunu 2023 seçimlerine emsal göstermek isteyen 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partiler, olanca güçleriyle Deva Partisi'nden çıkardıkları adayın seçimi kazanması için çalıştı. Dodurga seçimine en çok asılan ise Ak Parti'ye Ali Babacan ile birlikte ihanet eden İdris Şahin idi.

 

Deva Partisi Çankırı İl Teşkilatı Gönüllülerinin sosyal medya hesabından ''Dodurga seçimleri hem Deva hem de İdris Şahin için ayrı bir sınav'' başlığıyla 17 Haziran'da paylaşılan haber, Deva Partisi'nin seçimleri kazanmak için nasıl çalıştığının bir göstergesidir. Haberde şöyle deniliyor: Dodurga Seçimleri, bir Beldenin Belediye Başkanlığı seçimi neden bu kadar önemli derseniz aslında cevap basit. Zira ülkenin içinde bulunmuş olduğu ekonomik sıkıntı ve bunun akabinde Genel Seçimlerin yakın olması, Dodurga seçimlerini önemli kılmakta. Zira Dodurga’da İktidarın seçim kazanması normal, seçimi kaybetmesi ise Ülke gündeminde yer bulacak bir olay olarak nitelemek mümkün. Dodurga seçimleri sadece İktidar açısından değil, iktidara talip olanlar ALTILI Masa içinde önemli. Gidişatın ve ekonominin sıkıntılı olduğu bir ortamda söylem üretemeyen, vatandaşı ikna edemeyen bir muhalefetin iktidar olma şansıda yok denilecek kadar azdır. Ak Parti ve MHP’nin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı'nın karşısında, muhalefetin özellikle Deva Partisi adayının nasıl bir sonuç alacağı merak konusu. Burada sadece Partinin adayları değil, aynı zamanda Deva Partisi ve Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı olan İdris Şahin içinde ayrı bir sınav olacaktır .

 

DODURGA SEÇİMİ NETİCESİ KARŞISINDA 6'LI MUHALİF İTTİFAKIN TAVRI

 

Türkiye'nin son hızla 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine doğru yol aldığı bir süreçte, 2023 seçimi öncesinde son seçim olan Dodurga Belediye Başkanlığı seçimi siyasi partiler açısından bir sınav niteliğini taşıyordu. Cumhur İttifakı ortağı Ak Parti ve MHP'yi yıpratmak ve 2023 seçimlerini manipüle etmek amacıyla, hemen hemen her gün yandaşları olan anket firmalarının yaptığı kamuoyu araştırmalarını halka sunan 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi parti temsilcileri, 2023 seçimlerini şimdiden kazandıklarına yönelik algı oluşturmaya devam ederken, tüm algı operasyonlarına rağmen Dodurga Belediye Başkanlığı seçiminde hezimete uğradılar. 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi parti temsilcileri, Dodurga Belediye Başkanlığı seçimini kazansaydı, muhtemelen bugün yeri göğü inletirlerdi. Ancak kaybetmenin hırsıyla, bu seçimin bir belde belediye başkanlığı seçimi olduğunu ileri sürerek, genel seçimi yansıtmayacağını ifade etmekle yetinmediler, Cumhur İttifakı adayına oy veren seçmenlere hakaret etmeye başladılar.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN MUHALİF CENAHIN DURUMU HAKKINDA DEĞERLENDİRME

 

Türkiye'de 1.000 ile 2.500 kişiye sorularak yapılan kamuoyu araştırmalarını önemseyip Cumhur İttifakı'ndaki Ak Parti ve MHP'nin oy kaybettiğine yönelik algı oluşturmaya çalışan 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin, Dodurga'da yapılan gerçek bir seçimde 1.411 kişinin iradesini yok sayarak önemsiz göstermeye çalışması manidar bulundu.

 

Dodurga seçim sonuçlarını küçümsemeye çalışan 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Düzmece anketler mevzu olduğunda kesin kanaat yansıttığını iddia edenler, sıra Çankırı Dodurga'da olduğu gibi milletin kendi iradesini ortaya koymasına geldiğinde yakayı ele veriyorlar. Çarpıklık ve düzenbazlık, ankete bakıp, milletin iradesine hakaret ettikleri hallerinde saklı.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmail Özdemir, Dodurga, seçim neticesi, küçümseyen, muhalifler, düzmece anketler, gerçek seçim, Çankırı, Orta İlçesi, MHP, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı