MHP'li Başkan Çay'dan Kayak Merkezi Açıklaması
Haber Detayı
18 Aralık 2020 - Cuma 14:56 Bu haber 2574 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay'dan Kayak Merkezi Açıklaması
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı'nın Elmalı boğazı mevkiine Kayak Merkezi kurulması konusunda açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay'dan Kayak Merkezi Açıklaması

Adana’nın Pozantı ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve yaklaşık 175 bin metrekarelik bir alana sahip, Adana ve Mersin civarında en çok kar yağışı alan bölgelerden biri olan Elmalı boğazı mevkiine Kayak Merkezi kurulması için adımlarını hızlandıran Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, profesyonel tanıtım ekipleri ve belediye görevlileri ile birlikte bölgeye bir keşif gezisi düzenledi.

 

KAYAK MERKEZİ PROJESİ NE AŞAMADA?       

 

Elmalı boğazı yoğun kar yağışı almasının yanı sıra, Ankara-Adana otoyoluna 12 km.’lik yakın mesafesi ve ayrıca sahip olduğu düz ve elverişli zemini sayesinde kayak merkezi ve kış sporları ile ilgili altyapının kolaylıkla kurulmasına müsait bir alan. Geçtiğimiz yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulan bir raporla söz konusu bölgeye ‘Kayak Merkezi’ kurulması konusunda adımlar atılmış ve bu kapsamda otel inşaatına bile başlanmış, fakat gerek uzayan bürokratik işlemler gerekse projenin sahipsiz kalmasından dolayı bir türlü bu proje hayata geçirilememişti.

 

BAŞKAN ÇAY KAYAK MERKEZİ PROJESİ SAHİPSİZ KALMASIN DİYE HAREKETE GEÇTİ

 

Elmalı boğazının sahip olduğu bu doğal güzellikler ve imkânlar ile güzel bir proje çerçevesinde bu bölgeyi ulusal ve uluslararası turizme kazandırmayı hedefleyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bölgenin tanıtımı için Adana’dan profesyonel tanıtım ekipleri ve belediye görevlileri ile birlikte bölgeye bir keşif gezisi düzenledi. Tanıtım ekibi, bölgenin tanıtımında kullanılacak fotoğraf, video vb. materyaller için hem yerden hem de drone ile havadan görüntüler çekerek bölge hakkında Başkan Çay’dan gerekli bilgileri aldı. Tanıtım ekibinin de hem doğal atmosfere hem de bölgenin doğal güzelliklerine hayran kaldığının gözlemlendiği bu ilk ziyaret, gelecekte kurulması hedeflenen kayak merkezi ile ilgili umutların çok yüksek olduğunu ortaya koydu.

 

ALLAH SANKİ KAYAK MERKEZİ YAPILSIN DİYE YARATMIŞ

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bölgedeki keşif gezisiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Şuan bulunduğumuz yer Pozantı’nın Akçatekir Yaylasına 10 kilometre mesafe uzaklıkta bulunan, Gülek ile Akçatekir’in arasında kalan Elmalı Boğazı diye bilinen bölgedeyiz. Şuan Türkiye ciddi anlamda kuraklık yaşarken bir çok yerde henüz kar yağmamış durumda. Fakat bugün bulunduğumuz noktada muhteşem bir kar var. Pozantı’nın hiç bir yerinde ve bölgesinde bu kadar geniş ova şeklinde tesis yapabilecek bir arazi bulabilmek mümkün değil. Allah sanki özel olarak burayı kayak merkezi yapılsın diye yaratmış ve bırakmış. Lakin bizler bunu görmemişiz, görmek istememişiz. Geçmiş dönemlerde burada  turizm yatırımı yapmak amacıyla muhtemelen devletten bir kredi alınarak bir takım yatırım parası alınmış, üç dört katlı atıl bir otel binası yarım bırakılıp kaçıp gitmişler.'' dedi.

 

YETKİLİLERİ HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUZ

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Artık bugün buradan Pozantı’nın Belediye Başkanı olarak haykırarak sesleniyorum. Sayın valimize, bölge milletvekillerimize, turizm bakanlığımıza ve hükümetimize sesleniyorum. Allah aşkına bu kadar güzel bir şekilde hazır olan, çok büyük hafriyat çalışmalarına gerek olmayan kayak pisti bile hazır. Özellikle de Nisan ayına kadar burada hiç durmayan sürekli yağış alan bir kar var burada.'' dedi.

 

KİM YAPIYORSA YAPSIN AMA BUYURSUN YAPSIN

 

Bölge halkına hizmet etmeyi amaçlayan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Böylesine güzel ve ana yola 10 kilometre mesafede bir yerde gerilemiş olan Çukurova’yı ayağa kaldırmak istiyorsak, turizme açmak istiyorsak, bölge insanına bu doğanın içerisinde huzur vermek istiyorsak lütfen sesimizi duyun. Biz artık bu bölgenin kayak merkezi yapılmasını istiyoruz. Hem bölgemizin turizm anlamında ekonomik değerini artırmak istiyoruz. Hareketlilik ve canlılık getirmek istiyoruz. Ayrıca ülkemizin görülmeyen bir değerini ortaya çıkartmak istiyoruz. Tek çabamız bu. Biz yapalım demiyoruz. Bizim paramız var demiyoruz. Buradan bir rant beklemiyoruz. Kim yaparsa yapsın! Devlet eliyle ister yap işlet devret, isterse devlet. Fakat burası lütfen turizme kazandırılsın. Bu feryadımızı duyun ve bu güzelliği görün.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, Pozantı Elmalı boğazı, Pozantı Belediyesi, Kayak Merkezi, MHP, Üretken Belediyecilik, kar yağışı, Adana, Mersin
Yorumlar
Haber Yazılımı