MHP'li Aycan: Yeni Sağlık Personeli Alımına Devam Edilmeli
Haber Detayı
04 Mayıs 2020 - Pazartesi 21:46 Bu haber 3499 kez okundu
 
MHP'li Aycan: Yeni Sağlık Personeli Alımına Devam Edilmeli
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Sağlık Bakanlığı'nın yeni personel alımına devam etmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Aycan: Yeni Sağlık Personeli Alımına Devam Edilmeli

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin yavaş yavaş esnetilirken dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı'nın yeni personel alımına devam etmesini ve coronavirüsten ölen sağlıkçıların statüsünün belirlenmesini istedi.

 

TEDBİRLERİN ESNETİLMESİNE DİKKAT EDİLMELİ HER ŞEY BİTMEDİ

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Türkiye'de coronavirüs salgınından dolayı ilk vaka 11 Mart'ta görüldü. 11 Nisan'da ise ilk vakadan 55 gün sonra en yüksek seviyeye çıktı. Bu tarihten sonra vakaların azalmaya başladı. Aynı şekilde sürdürürsek, önlem almaya devam edersek, Mayıs ayının sonunda günlük vaka sayısının 100'ün altına inmesini bekliyoruz. İyi belirtiler var ancak tedbirler devam etmesi gerekir. Her şey bitmiş değil. Maskesiz ve sosyal mesafeye dikkat etmeden devam edersek, Allah korusun tekrar vaka yükselmeleri görülebilir. Vaka sayıları sıfırlanmadı. Sıfırlansa bile vakalar dünyada olmaya devam edecek. 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına esneklik getirilmesi talebi var. Bunu başka ülkeler yaptı ancak kurallara uyulmadığı görüldü. Türkiye'de belirli bir süreliğine sokağa çıkma izni verilse bile kurallara uyulmasına devam edilmelidir.'' dedi.

 

CORONAVİRÜSTEN ÖLEN SAĞLIKÇILARIN STATÜSÜ BELİRLENMELİ

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Turizm sezonu yaklaştı ancak tedbirler devam etmesi gerekir. Turistik tesislerin açılması için ciddi bir baskı var. Ancak Rusya'da, Avrupa ülkelerinde coronavirüs sorunu hala bitmedi. Hasta olanla teması bulunan kişilerin tespit çalışmalarına devam edilmesi gerekir. Ayrıca vatandaşın gelmesini beklemeden sağlık ekiplerinin çıkıp vatandaşları kontrol ederek ateşi yüksek olanları bile test yapması gerekir. Çok sayıda sağlık personeli bu virüsten dolayı hastalandı ve ölümler yaşandı. Onları sadece alkışlamak yetmez. Hala bu vakalar, ölümler ne olarak tanımlanacak net değil. Bir meslek hastalığı, iş kazası olarak tanımlanacak mı? Bu çok önemli. Çünkü tazminat alabilecekler mi? Ne statü tanıyacağız. Hastalanan ve ölen sağlık çalışanlarına mesleki tazminat vermemiz lazım. İş Sağlığı ve İş Güvenliği kanunu buna müsait aslında." dedi.

 

SAĞLIK PERSONELİ ALIMINA DEVAM EDİLMELİDİR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Hekim dışı sağlık personeli ek ödemelerden çok az yararlanıyor. Ayrıca aile hekimleri ve orada çalışanların da bu haktan yararlanması gerekir. Sağlık Bakanlığı personel alımı yapıyor ancak yükün azaltılması için yine personel alması gerekir. Kamu üniversitelerine de YÖK aracılığıyla, KPSS puanı dikkate alınarak merkezi yerleştirmeyle alım yapılması gerekir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile özel sağlık kuruluşlarının da sağlık personeli alması gerekir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Aycan:, Yeni, Sağlık, Personeli, Alımına, Devam, Edilmeli,
Yorumlar
Haber Yazılımı