MHP'li Aycan: Meydanı İstismarcılara Bırakmayalım
Haber Detayı
11 Temmuz 2021 - Pazar 19:04 Bu haber 2755 kez okundu
 
MHP'li Aycan: Meydanı İstismarcılara Bırakmayalım
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, nitelikli ve yeterli personel olmadığında meydanın din istismarcılarına ve terör örgütlerine kaldığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Aycan: Meydanı İstismarcılara Bırakmayalım

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geçici Kur'an Kursu öğreticileri ve vekil imam-hatip atayarak boşlukları doldurmaya çalışmaya çalışmasının olumsuzluklarına dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, nitelikli ve yeterli personelin olmadığında meydanın boşluğu doldurma gayreti güden din istismarcılarına ve terör örgütlerine kaldığını belirterek, Camilere ve Kur'an Kurslarına yeteri kadar nitelikli personelin kadrolu olarak atanmasını istedi.

 

DİYANETTE YETERLİ PERSONEL OLMAZSA MEYDAN İSTİSMARCILARA VE ÖRGÜTLERE KALIR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Diyanet İşleri Başkanlığının nitelikli hizmet vermesi, camilerimizde ve kendine bağlı Kur'an Kurslarında nitelikli ve yeterli sayıda personel atamasıyla mümkündür. Diyanet İşleri Başkanlığının personelinin yetersizliğinde veya yokluğunda meydan din istismarcılarına, terör örgütlerine kalmaktadır. Bu duruma izin vermemek gerekir. Bu nedenle, camilerimize ve Kur'an Kurslarına yeteri kadar nitelikli personel atanmalıdır fakat büyük personel açığı vardır.'' dedi.

 

GEÇİCİ VE VEKİL ATAMALAR SORUNU ÇÖZMEZ. KADRO TAHSİSİ YAPILMALI

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Diyanet İşleri Başkanlığı, geçici Kur'an kursu öğreticileri ve vekil imam-hatip atayarak boşlukları doldurmaya çalışmaktadır. Geçici veya vekil atamalar sorunu çözmemektedir, hatta yeni sorunlara neden olmaktadır. Çok düşük ücretle kısa süreli vekil imam atamalarına son verilmesi, gerekli kadro tahsisi yapılarak Kur'an Kurslarına ve camilere nitelikli uzun süreli personel ataması doğru dini bilgilendirme açısından ve din istismarcılarının ve terör örgütlerinin faaliyetlerine son verilmesi açısından son derece önemlidir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş Milletvekili, Sefer Aycan, nitelikli, yeterli personel, olmadığı takdirde, istismarcılar, Diyanet işleri, meydanı boş, bırakmayalım, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı