MHP'li Aycan'dan Uyuşturucuyla Mücadeleye Yeni Öneri
Haber Detayı
21 Ekim 2021 - Perşembe 16:38 Bu haber 3246 kez okundu
 
MHP'li Aycan'dan Uyuşturucuyla Mücadeleye Yeni Öneri
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, artan uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için çok önemli önerilerde bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Aycan'dan Uyuşturucuyla Mücadeleye Yeni Öneri

Tüm önlemlere rağmen artan uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için önerilerde bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, sokakta uyuşturucuyla yakalanan kişinin sadece içici olsa dahi satıcı olarak değerlendirilip tutuklanmasını ve uyuşturucu tedavisi gören kişilerin rehabilitasyona tabi tutulduktan sonra bir işe yerleştirilmesini istedi.

 

UYUŞTURUCUYLA YAKALANAN KİŞİ SADECE İÇİCİ DE OLSA TUTUKLANMALI

 

Uyuşturucuyla yakalanan kişilerin sadece içici oldukları için serbest bırakılmasının doğru bir uygulama olmadığına dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Maalesef, ülkemizde uyuşturucu madde kullanımı alınan tüm önlemlere rağmen artıyor. Şehrim Kahramanmaraş'ın ilçelerinde bile sokakta uyuşturucu kullanılıyor. Elbette bunda PKK'nın, terör örgütlerinin önemli payı vardır. Yeni önlemler almalıyız. Sokakta uyuşturucuyla yakalanan 'İçiciyim.' diyerek serbestçe dolaşmaktadır. Sokakta uyuşturucuyla yakalanan kişiler, uyuşturucunun miktarına bakılmaksızın 'satıcı' olarak kabul edilmeli ve tutuklanmalıdır, uyuşturucuya ulaşım mutlaka önlenmelidir.'' dedi.

 

UYUŞTURUCU TEDAVİSİ GÖRENLERİN SOSYAL ORTAMI DEĞİŞTİRİLMELİDİR

 

Uyuşturucu bağımlılarının sosyal ortamının mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirten MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Diğer bir konu da: Uyuşturucu tedavisi sadece ilaç vererek olmamaktadır, bu kişilerin sosyal ve mesleki rehabilitasyonu sağlanmalıdır. Uyuşturucu bağımlılarının sosyal ortamı mutlaka değiştirilmeli, bir işe yerleştirilmeleri sağlanmalıdır. Aksi hâlde, tekrar uyuşturucu satıcılarının eline düşmektedir ve satıcı olarak kullanılmaktadır.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş Milletvekili, Sefer Aycan, artan uyuşturucu, kullanımı, önüne geçilmeli, içici tutuklanmalı, rehabilitasyon, iş verilmeli, mücadele, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı