MHP'li Aycan'dan Tarım Bakanı Pakdemirli'ye Önerge
Haber Detayı
15 Mayıs 2020 - Cuma 04:19 Bu haber 2290 kez okundu
 
MHP'li Aycan'dan Tarım Bakanı Pakdemirli'ye Önerge
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, gıda üretimi ve satışı yapan firmalarda çalışanlara coronavirüs testinin yapılıp yapılmadığı konusunu TBMM'ye taşıdı.
MHP Haberi
MHP'li Aycan'dan Tarım Bakanı Pakdemirli'ye Önerge

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, gıda üretimi yapan üretici firmalarda ve gıda satışı yapan yerlerde çalışanlara coronavirüs testinin yapılıp yapılmadığıyla ilgili, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na önerge verdi.

 

ÖNERGENİN GEREKÇESİ

 

Türkiye'de yaşanan coronavirüs pandemisi etkileri hala sürmektedir. Vatandaşların temel ihtiyacı olan gıda maddesi satışları da devam etmektedir. Gıda üretimi ve satışı yapan firmalarda çalışanlara coronavirüs testinin yapılması önem arzetmektedir. Coronavirüse karşı en önemli önlemlerden biri el temizliğidir. Özellikle gıda üretiminde veya satışında çalışanların el temizliği çok önemlidir.  

 

TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ'DEN CEVAPLANDIRMASI İSTENEN SORULAR

 

1-) Türkiye'de gıda üretimi yapan üretici firmalarda çalışanlarda coronavirüs testi yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa ne aralıkta yapılmaktadır? 

 

2-) Market ve gıda satışı yapan yerlerde çalışanlara coronavirüs testi yapılmakta mıdır? Yapılıyor ise bu testler ne sıklıkla yapılmaktadır? 

 

3-) Gıda satışı yapan yerlerde coronavirüsle mücadele kapsamında uyulması gereken kurallar firmalara Bakanlığınız tarafından bildirilmiş midir? Ve denetim yapılarak bu kurallara uyulup uyulmadığı tespit edilmekte midir?

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Aycan'dan, Tarım, Bakanı, Pakdemirli'ye, Önerge,
Yorumlar
Haber Yazılımı