MHP'li Aycan: Çevre Koruma Kanunlarımız Caydırıcı Değil
Haber Detayı
09 Haziran 2020 - Salı 09:49 Bu haber 2183 kez okundu
 
MHP'li Aycan: Çevre Koruma Kanunlarımız Caydırıcı Değil
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, çevreyi arıtma tesisi kurmayarak kirletenlere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Aycan: Çevre Koruma Kanunlarımız Caydırıcı Değil

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, çevrenin korunması noktasında uygulanan kanunların ve cezaların caydırıcı olmadığını belirterek, çevreyi arıtma tesisi kurmayarak kirletenlere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini söyledi. Çöp ayrıştırmasında kötü örnekler sergilendiğini belirten Aycan, coronavirüsten korunmak için kullanılan maskelerin tıbbi atık olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

HASTALIKLAR GENETİK YATKINLIĞIN ÇEVREYLE ETKİLEŞİMİNDEN ORTAYA ÇIKAR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''5-11 Haziran tarihleri arasında kalan günler Çevre Haftası olarak belirlendiğinden Türkiye'deki çevre sorunlarına dikkat çekmek istiyorum. İnsanın dışındaki, biyolojik, sosyal, fiziksel, kimyasal yapının tamamı çevreyi oluşturmaktadır. Çevreyle etkileşim halinde bulunan İnsanların vücudunda oluşan hastalıkların yüzde 90'ı çevresel, yüzde 10 kadarı da genetik faktörlerden kaynaklanmaktadır. Hastalıkların çoğu genetik yatkınlığın çevresel faktörlerle etkileşimiyle ortaya çıkmaktadır.'' dedi.

 

CORONAVİRÜS MASKELERİ TIBBİ ATIK OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİDİR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Çevreyi korumak ve geliştirmek lazım. Çevreyi insan sağlığıyla uyumlu hale getirmek ve uyumlu halini geliştirerek sürdürmemiz lazım. Anayasa'nın 56. Maddesi'ne göre, herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Anayasa, çevreyi geliştirme, koruma ve çevre kirlenmesini önlemeyi devletin ve vatandaşın ödevi olarak göstermektedir. Çevre kirliliği çok önemli bir konudur. Çevre kirliliği, kitlesel ölümlere yol açabiliyor. Türkiye, hava kirliliği açısından riskli bir durumdadır. Su kirliliğinin yanı sıra çöple ilgili ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Çöp toplanması bir kültür, medeniyet göstergesidir. Çöpü toplarken ayrıştırarak toplamamız lazım ama bu konuda kötü örnekler sergiliyoruz. Coronavirüs salgını nedeniyle kullanılan maskeler, rastgele atılmaması gerekir. Maskeler tıbbi atık gibi değerlendirilmesi gerekir." dedi.

 

ÇEVREYİ BİLEREK KİRLETENLERE ÇOK AĞIR CEZALAR VERİLMELİDİR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Çevre konusunda kanun ve cezalar caydırıcı değildir. Kasten, bilerek çevreyi kirletmek aslında ağır ceza gerektiren bir durum. Ama uygulamada bunu yapanlara ağır cezalar veremiyoruz. Özellikle söylüyorum, bilerek arıtma tesislerini çalıştırmayan yerlere çok ciddi ceza vermek lazım. Göz yumuyoruz. Tabii ki ceza en son çare, en doğrusu insanların bilinçli hareket etmesi. Çevreye verilen zararlar, geleceğimizi tehdit etmektedir. Her yatırımın çevreye etkilerini değerlendirerek adım atılması gerekir. Çevre, çocukların emanetidir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Çevre Haftası, Çevre cezaları, Çevre koruma kanunun, caydırıcılık, çevre kirliliği, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı