Ak Parti'den Devlet Bahçeli Açıklaması
Haber Detayı
08 Haziran 2020 - Pazartesi 20:47 Bu haber 5140 kez okundu
 
Ak Parti'den Devlet Bahçeli Açıklaması
Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
SİYASET Haberi
Ak Parti'den Devlet Bahçeli Açıklaması

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'nın ibadete açılması konusundaki kanaatlerinin belli olduğunu belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ayasofya hakkındaki açıklamasının çok kıymetli olduğunu söyledi.

 

BAHÇELİ'NİN AYASOFYA HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI ÇOK KIYMETLİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ayasofya hakkındaki, ''Ayasofya fethin kutlu bir sembolü, kutsal bir emanetidir. Ayasofya Müslüman Türk milletinin fetih camisidir. Bu hakikat değişmeyecektir. Herkes hesabını buna göre yapmalıdır. Ayasofya’dan çan sesi değil, Allah’ın izniyle ezan sesi yükselecektir.'' sözlerini değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın Ayasofya'nın ibadete açılması hakkındaki kanaatleri belli. Sayın Devlet Bahçeli'nin bugünkü açıklaması çok kıymetli. Konu elbette siyasi değil hukuki; ama Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Sayın Meral Akşener'in de kanaatlerini açıklamaları verilen mesaj açısından anlamlı olacaktır.'' dedi.

 

FETHİN SEMBOLÜ AYASOFYA KENDİ TOPRAKLARIMIZDA MAHZUN KALMAMALI

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''Yakında kararı beklenen Danıştay’dan da milletimizin hassasiyeti/beklentisi doğrultusunda, gönüllerde karşılık bulan, hukuki bir karar vermesini ümit ediyoruz. Fethin sembolü Ayasofya kendi topraklarımızda artık mahzun kalmamalı, aslına rücu etmeli ve bu tartışmalar da bitmeli.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Devlet Bahçeli, Ak Parti Haberleri, MHP Haberleri, Ayasofya, ibadete açılmalı, ezan sesi yükselecek, çok kıymetli
Yorumlar
Haber Yazılımı