Türkiye Libya'da Petrol Arayıp Üretecek
Haber Detayı
08 Haziran 2020 - Pazartesi 16:37 Bu haber 7495 kez okundu
 
Türkiye Libya'da Petrol Arayıp Üretecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Libya'da petrol arama ve üretim faaliyetleri yapacağını söyledi.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Türkiye Libya'da Petrol Arayıp Üretecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin petrol arama faaliyetleriyle ilgili bir televizyon proğramına yaptığı açıklamada, üç ay süren yasal prosedür tamamlandığında Türkiye'nin Libya'da petrol arama ve üretim faaliyetleri yapacağını söyledi.

 

YASAL PROSEDÜR BİTTİĞİNDE LİBYA'DA YEDİ BÖLGEDE PETROL ARAYACAĞIZ

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Libya ile yapılan mutabakat kapsamında 7 ruhsat alanı belirledik. TP geçtiğimiz haftalarda Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne müracaat etmek suretiyle burada petrol arama ve üretim faaliyeti için izin istedi. Yasal bir prosedür gereği yaklaşık 3 ay kadar askı ve ilan süreci var. Sonrasında başka başvuran olmazsa, TP bu alanda da petrol aramalarına başlamış olacak ve 3-4 ay içerisinde önce sismik aramaları yapacağız. Buradan alınan veriler değerlendirildikten sonra da lokasyon belirleyeceğiz. Bu mutabakat ile Doğu Akdeniz'in Batı kısmında sınırı da netleştirmiş olduk."

 

TÜRK MÜTEAHHİTLERİ LİBYA'DA İŞ YAPMAYA ALIŞIKTIR

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Libya'nın istikrar ve güvenliğe kavuşması önceliğimizdir. Her iki ülkenin lideri de doğal gaz ve petrol aramalarında iş birliğinin daha da geliştirilmesi noktasında görüşlerini beyan etmişlerdi. Altyapı ve üstyapıda birçok işler de olacak. Bizim müteahhitlerimiz o bölgeye alışık. Şu anda da iki tane büyük elektrik üretim santralinin inşası bizim iki büyük özel firmamamıza ait. Onlar da bu süreç tamamlanır tamamlanmaz devreye alınma aşamasına geldi." 
 
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye Libyada petrol arayacak, Türkiye ve Libya, Libyada işimiz var, Petrol arama, Petrol üretim, Türkiye Libya hamlesi
Yorumlar
Haber Yazılımı