MHP'li Alıcık: Bu Kavga Haç ile Hilal'in Kavgasıdır
Haber Detayı
25 Ağustos 2020 - Salı 14:05 Bu haber 4243 kez okundu
 
MHP'li Alıcık: Bu Kavga Haç ile Hilal'in Kavgasıdır
MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Haç ile Hilal'in tarihteki kavgasının yankılarının bugüne kadar devam ettiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Alıcık: Bu Kavga Haç ile Hilal'in Kavgasıdır

Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 949. yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Malazgirt Meydan Muharebesi'nin yankıları bugüne kadar devam eden Haç ile Hilal'in çatışmasına sahne olan bir savaş olduğunu söyledi.

 

MALZAGİRT MEYDAN MUHAREBESİ HAÇ İLE HİLAL'İN ÇATIŞTIĞI BİR SAVAŞTIR

 

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Malazgirt Zaferi ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan'ın Bizans İmparatoru Romen Diyojen'e karşı 26 Ağustos 1071'de kazandığı Malazgirt Zaferi, askeri bir başarının çok ötesinde değerlendirilmesi gereken bir savaştır. Malazgirt, yankıları hala devam eden Haç ile Hilal'in çatışmasına, hak ile batılın çarpışmasına sahne olmuştur. Malazgirt Zaferi, İstanbul'un Fethi'nin mutlak bir habercisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin muhkem bir harcıdır.    Bu zafer; imanın, öngörünün, aklın, sabrın, stratejik yönetim kudretinin, yüksek ülkülere bağlanışın, dahası vicdanın, insaniyetin, kaynaşma ve kucaklaşma hasletinin imrenilecek bir mahsulüdür.'' dedi.

 

MALAZGİRT ZAFERİ İLE DOĞDUĞUMUZ ANADOLU'DA SONSUZA KADAR VAR OLMAYA ANT İÇTİK

 

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, ''Malazgirt'te yendiklerimiz, İzmir'de denize döktüklerimiz tekrar hıyanete teşebbüs ederlerse, tekrar kalkışmaya ve işgale heveslenirlerse, ya istiklal ya ölüm seçeneğini masaya koyup can feda olsun diyerek, gereğini seve seve yapacağız. Malazgirt Zaferiyle doğduğumuz bu topraklarda, Büyük Taarruzla doğrulmayı başardık, sonsuza kadar da var olmaya ant içtik. Malazgirt'teki şanlı muzafferiyetin 949. yıldönümünde büyük Türk Hünkarı Sultan Alparslan'ı rahmet ve minnetle anıyorum. Kanlarıyla destan, inanmışlıklarıyla tarih yazarak bize vatan bırakan tüm şehitlerimize, elleri öpülesi ecdadımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

 

Resim

 

Resim
 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Aydın İl Başkanı, Haluk Alıcık, Haç ile Hilal, kavgası, çatışması, Malazgirt Zaferi, Türk Milleti, MHP, Bozkurtlar Ordusu, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı