MHP'li Akçay Ülkücü Şehit Pehlivanoğlu'nu TBMM'de Andı
Haber Detayı
07 Ekim 2020 - Çarşamba 20:00 Bu haber 4987 kez okundu
 
MHP'li Akçay Ülkücü Şehit Pehlivanoğlu'nu TBMM'de Andı
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nu TBMM Genel Kurulu'nda andı.
ÜLKÜCÜ Haberi
MHP'li Akçay Ülkücü Şehit Pehlivanoğlu'nu TBMM'de Andı

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 7 Ekim 1980'de Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun 12 Eylül mahkemelerinin hukuksuz ve yanlış kararıyla idam edilerek şehit olduğunu hatırlatarak, Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun ailesine yazdığı son mektubu TBMM Genel Kurulu'nda okudu.

 

İDAM SEPHASINA YÜRÜRKEN DAHİ DURUŞUNU VE CESARET YÜKLÜ VAKUR TAVRINI BOZMADI

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''7 Ekim Ülkücü Hareket için önemli tarihlerinden birisidir. 7 Ekim 1980'de Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu 12 Eylül mahkemelerinin hukuksuz ve yanlış kararıyla idam edilerek şehit olmuştur. Mustafa Pehlivanoğlu, alnı açık, başı dik, mazlum, fedakâr ve cefakâr ülkü neferlerimizden biriydi, idam sehpasına yürürken dahi duruşunu ve cesaret yüklü vakur tavrını bozmadı. Bu vesileyle başta Mustafa Pehlivanoğlu olmak üzere, vatanımızın varlığı, milletimizin birliği, devletin bağımsızlığı ve şanlı bayrağımızın dalgalanması uğruna hayatlarını feda etmiş olan ülküdaşlarımızı ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.'' dedi.

 

MUSTAFA'LAR ÖLÜR ALLAH DAVASI ÖLMEZ MİLLİYETÇİLİK YAŞAR

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Sözlerime şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu'nun ailesine yazdığı son mektuptan şu ifadeleri alıntılayarak son veriyorum: "Sevgili anneciğim ve babacığım, sizler beni bu yaşa kadar büyüttünüz ve yetiştirdiniz. Ben sizlerin bir evladınız olarak bugüne kadar Cenab-ı Hak'ın ve onun resulünün, Yüce Peygamber'imizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız böyle yazılmış, kader neyse onu çekeceğiz. Eğer benim günahım varsa Cenab-ı Allah'ın huzurunda çekmeye hazırım. Yok, bir yanlışlık sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah'tan bulsunlar. Şunu hiçbir zaman unutmasınlar ki: Mustafa'lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır." dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkanvekili, Erkan Akçay, Ülkücü Şehit, Mustafa Pehlivanoğlu, TBMMde andı, Allah Davası Ölmez, Mustafalar Ölür, Milliyetçilik Yaşar, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı