MHP'li Akçay Muhaliflerin Gerçek İttifakını Açıkladı
Haber Detayı
22 Nisan 2023 - Cumartesi 11:10 Bu haber 2107 kez okundu
 
MHP'li Akçay Muhaliflerin Gerçek İttifakını Açıkladı
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 14 Mayıs seçimlerine giren muhalefet partileri arasındaki gerçek ittifakın kimler arasında olduğunu açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Akçay Muhaliflerin Gerçek İttifakını Açıkladı

14 Mayıs seçimlerine az bir zaman kala, Altılı Masada yer alan siyasi partilerin ortak metni ile HDP tutum belgesinin örtüşmesi konusunda açıklama yapan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun itirafları hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 14 Mayıs seçimlerine giren muhalefet partileri arasındaki gerçek ittifakın CHP ile HDP arasında yapıldığını söyledi.

 

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ SEÇİMİNİN KADERİNİ KİMLER BELİRLEYECEK?

 

Yabancı gözlemcilerin ''Dünyanın en önemli seçimi'' olarak tanımladığı Türkiye'deki siyasi gözlemcilerin ''Türkiye'nin kader seçimi'' olarak nitelendirdiği 2023 seçimlerinde, seçmenlerin nasıl bir tercihte bulunacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Güvenlik uzmanları ve anketçiler; kendisini ''Türk Milliyetçisi, Ulusalcı ve Atatürkçü'' olarak tanımlayan halkın yüzde 70 ile 80'lere ulaştığını ve siyasi partilerin terör örgütü PKK ile ilişkilerine sıcak bakmayan bu seçmenlerin 2023 seçimlerinin kaderini belirleyeceğini tespit ediyor. Bu tespitlerin yapıldığı bir seçim öncesinde, muhalefet partilerinin neden hala PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte yol yürümeye çalıştığı merak konusu oldu?

 

MESELENİN ÇOCUKLUĞUNA İNİLDİĞİNDE ORTAYA ÇIKAN GERÇEKLER

 

ABD Başkanı Joe Biden'in Türkiye'deki muhalifleri destekleyerek iktidarı değiştirme stratejisinin ve bu stratejiye uygun davranarak ABD ve Avrupa'dan iktidar dilenen muhalefet partilerinin esas derdi nedir? ABD Başkanı Woodrow Wilson tarafından 1918 yılında açıklanan Wilson İlkelerinin; 5. maddesinde halkların kendi kaderini kendisinin belirleyip yönetmesi (self determinasyon) 12. maddesinde Türklerin yaşadığı bölgelerde Türk egemenliği güvence altına alınırken, devlet içerindeki diğer halkların yaşam güvenlikleri ve özerk gelişimlerinin sağlanması öngörülüyor. Wilson İlkeleri'nin 5. ve 12. maddesindeki amacın günümüzdeki yansımasına bakıldığında, Güneydoğu bölgesinin Türkiye'den koparılmak istendiği ve Marksist Leninist bir örgüt olarak kurulan PKK'nın aslında ABD'nin bir asır önceki amacına hizmet için kurulduğu görülüyor. 

 

ALTILI MASANIN 48 SAYFALIK METNİ İLE WİLSON İLKELERİNİN NE ALAKASI VAR? 

 

6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı içinde Türk ve Türklük olmayan 48 sayfalık metnin, ABD tarafından bir asır önce açıklanan Wilson İlkeleri'nin mantığıyla hazırlandığını ileri sürüldü. 48 sayfalık metinde; toprak bütünlüğü ve kuruluş ilkelerini önemseyen Cumhuriyet ‘dar kalıplı geçmiş’ olarak nitelendirilip bu anlayışın reddedildiği belirtiliyor. Ve metinde; 'herkesin kendi kimliğiyle ve kendisi olarak eşit şekilde toplumsal, kamusal ve siyasal yaşama katıldığı bir sistem inşa edilecek' deniliyor. 6'lı muhalif ittifakın kurduğu Yuvarlak Masaya dışarıdan destek veren PKK'nın siyasi uzantısı HDP, ittifaktaki bazı siyasi partiler tarafından meşrulaştırılmaya ve Eş Genel Başkanı hapisten çıkarılmak isteniliyorsa, Kürtlerin siyasi önderinin Selahattin Demirtaş olduğu söylenip kahvaltı güzellemesi yapılıyorsa, ABD Başkanı Erdoğan'a karşı muhaliflerin desteklediğini açıklıyorsa, muhalifler ABD'den sürekli olarak iktidar dileniliyorsa, 48 sayfalık metin ile Wilson İlkeleri arasında bir bağın olmadığını iddia etmek saflık olur.

 

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU'NDAN İTİRAFLAR VE AKŞENER'İN SESSİZLİĞİ

 

Altılı Masanın 48 sayfalık metni ve sonrasında imzalanan ortak metinlerin, HDP'nin hazırladığı tutum belgesi ile örtüştüğü gerçeği ortaya çıktı. 27. dönemde CHP'nin İstanbul Milletvekili olan ve 14 Mayıs seçimlerinde Diyarbakır'dan aday olan Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'ya destek veren HDP'li Belediye Başkanların tekrar göreve getirilmesi ve özerkliğin yer aldığı HDP'nin tutum belgesi ile 6'lı masadaki genel başkanların imzaladığı ortak metnin örtüştüğünü söyledi. Türk Milliyetçisi geçinen İyi Parti'nin önceliklerinden vazgeçtiğini ve ortak bir metinde bir araya geldiklerini söyleyen Sezgin Tanrıkulu, HDP'nin Eylül 2021'de ilan ettiği 11 maddelik tutum belgesi ile bir sıkıntılarının olmadığını açıkça söyledi.

 

Türk Askerinin sınır ötesine yaptığı operasyonlara son verilmesi istenen HDP'nin tutum belgesinde, "Güçlü demokrasi, aynı zamanda yerinden ve yerelden yönetim anlayışını gerektirir" ifadesi ile özerklik vurgusu yapılırken "Kayyum mağdurlarının tüm haklarının iadesi acildir" maddesiyle HDP'li Belediye Başkanların tekrar göreve getirilmesi istenirken, Türk Milliyetçisi olduğunu iddia eden Meral Akşener'in hala ses çıkarmaması manidar değil mi?

 

MHP'Lİ ERKAN AKÇAY'DAN ALTILI MASA VE HDP DEĞERLENDİRMESİ

 

Tüm bu gelişmeler üzerine, MHP Manisa İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programında açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Millet İttifakı üyesi partilerin genel başkanları bir protokol imzaladı. Millet İttifakı'nda ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk var ne Türk milleti var ne de Türkiye Cumhuriyeti'nin milli ve üniter bir devlet olduğuna ilişkin en küçük bir vurgu var. Yani Millet İttifakı protokolünde Atatürk yok, Türk milleti yok, milli üniter cumhuriyetimiz yok. Peki ne var? Efendim, özgürce yaşamaktan bahsediyor sanki özgür değilmişiz gibi. Efendim, sürekli farklılıklarımızı vurgu yapıyor. Çoğulculuktan bahsediyor ve dillerinin altında bölücülük var. Fakat bu ittifakın altında imzası olmayan bir de HDP var. Bunu gizliyorlar. Asıl ittifak; CHP ile HDP arasındadır. Figüranlık yapan diğer ortakların hiçbir hükmü yoktur. Bunlar hem bir noter masası gibi noter görevi görmekte hem de bir kumar masasına oturtulmuşlardır ve ayrıca Türkiye'nin geleceğine zar atılmaktadır. Milletimizin bu hakikatleri görerek gerekli değerlendirmeleri yapmalarını istiyoruz.'' dedi.

 

CUMHUR İTTİFAKI MİLLİ DURUŞ SERGİLEYEN BİR İTTİFAKTIR

 

MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Akçay, MHP Manisa KAÇEP Başkanı Neşe Töz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, MHP Milletvekili adayları Ali Uçak, Şehnaz Arık Güvendik, Deniz Sevim, Öztürk Demir ve çok sayıda partililerin katıldığı bayramlaşma programında 14 Mayıs seçimlerinin önemine değinen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Bayram günleri, birlik ve beraberliği arttığı günlerdir. Bu bağlamda, 14 Mayıs da demokrasinin bayramı ve şöleni olacaktır. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı değildir. Cumhur İttifakı, kader ve yol birlikteliğini içermektedir. Cumhur İttifakı, Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir ve bu ittifak Türkiye Yüzyılı vizyonuna sahip bir ittifaktır." dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkanvekili, Erkan Akçay, 14 Mayıs seçimleri, muhalefet partileri, arasındaki, gerçek ittifak, kimler arasında, MHP, Bayramlaşma, Manisa
Yorumlar
Haber Yazılımı