MHP'li Akçay: Kabul Ettirdiğimiz Şartların Takipçisiyiz
Haber Detayı
30 Haziran 2022 - Perşembe 10:18 Bu haber 2210 kez okundu
 
MHP'li Akçay: Kabul Ettirdiğimiz Şartların Takipçisiyiz
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, muhataplara kabul ettirilen tezlerin gerçekleşmesinin takipçisi olacaklarını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Akçay: Kabul Ettirdiğimiz Şartların Takipçisiyiz

Bölgesel güç olmanın ilerisinde önemli bir küresel aktör olma yolunda ilerleyen Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO Üyeliği sürecinde başarılı hamleler yaptığına dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin önünün kesilmesi noktasında Türkiye'nin tezlerini kabul etmek zorunda kalan İsveç ve Finlandiya'nın verdiği taahhütlerin gerçekleşmesi sürecini titizlikle takip edeceklerini söyledi.  

 

TÜRKİYE, TERÖRLE MÜCADELE EDİLMEDEN BARIŞ SAĞLANAMAYACAĞINI DÜNYAYA İLAN ETTİ

 

Bölgesel güç olmanın ilerisinde önemli bir küresel aktör olma yolunda ilerleyen Türkiye'nin dünyaya terörle mücadelenin önemini ispat ettiğine dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Rusya-Ukrayna savaşıyla ivme kazanan küresel ve bölgesel gerilim savunma ve güvenlik alanında faaliyet yürüten bazı faaliyet ve organizasyonları yeniden gündeme getirmiştir. Türkiye bu süreçte etkin ve kararlı diplomasi faaliyetleri yürütmüş, küresel ve bölgesel gerginliğin önlenmesi için kilit bir aktör hâline gelmiştir. Türkiye küresel barış ve istikrarın sağlanmasının ön şartının terörle etkin ve kararlı bir mücadele olduğunu uluslararası kamuoyuna ilan ve ispat etmiştir.'' dedi.

 

TÜRKİYE YÜRÜTTÜĞÜ STRATEJİNİN İLK SAFHASINI BAŞARIYLA TAMAMLADI

 

İsveç ve Finlandiya'nın NATO Üyeliği sürecinde başarılı hamleler yapan Türkiye'nin, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin önünün kesilmesi stratejisinin ilk safhasını gerçekleştirdiğini belirten MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Türkiye inisiyatif sahibidir, iradesi sağlam ve kararlıdır. Bu doğrultuda 28 Haziranda Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında İspanya'nın Madrid kentinde NATO'ya üyelik süreçleriyle ilgili olarak dörtlü zirve gerçekleştirilmiştir. Zirve sonunda üçlü muhtıra imzalanmış, İsveç ve Finlandiya, özellikle terörle mücadele konusunda yasal düzenlemeler içeren önemli taahhütlerde bulunmuştur. Türkiye, terör örgütleri PKK, PYD/YPG ve FETÖ'nün uluslararası lojistik, finans ve insan kaynağının kesilmesi konusunda bir süredir devam eden diplomatik girişimlerinin önemli bir safhasını başarıyla tamamlamıştır.'' dedi.

 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN VERDİĞİ TAAHHÜTLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

 

İsveç ve Finlandiya tarafından verilen taahhütlerin titizlikle takip edileceğini vurgulayan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Önümüzdeki süreçte İsveç ve Finlandiya tarafından verilen taahhütlerin hayata geçirilmesi konusunda atılacak her adım titizlikle takip edilmelidir. Başta ABD olmak üzere diğer NATO üyesi ülkeler, terör örgütleriyle açık ya da kapalı bütün ilişkilerini kesmeli, savunma ve güvenlik konusunda Türkiye'nin kararlı tutumunu referans almalıdır. NATO ve üye ülkeler PKK, PYD/YPG ve FETÖ'yü terör örgütü olarak tanımalı ayrıca NATO terörle mücadeleyi öncelemelidir. NATO, hiçbir emperyalist politikanın, vekâlet savaşlarının aracı olmamalıdır. Genişleme stratejileri, bölgesel çatışma hatlarını derinleştirecek çevreleme politikalarına ve yeni gerilim hatlarının ortaya çıkmasına da sebebiyet vermemelidir.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkan vekili, Erkan Akçay, İsveç ve Finlandiya, NATO Üyeliği, Liderler Zirvesi, tezler, şartlar, kabul ettirildi, Başarı, kazanmak, takipçisi olmak, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı