MHP'li Akçay: Hedefimize Emin Adımlarla Yürüyoruz
Haber Detayı
09 Temmuz 2021 - Cuma 19:01 Bu haber 3623 kez okundu
 
MHP'li Akçay: Hedefimize Emin Adımlarla Yürüyoruz
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, kaybolan yılları telafi ettiklerini ve hedefe doğru emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Akçay: Hedefimize Emin Adımlarla Yürüyoruz

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine geçilmesinin nedenleri ve sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Cumhur İttifakı küresel kuşatmalarla mücadele ederken muhalefetin Türkiye düşmanlarının safında yer aldığını belirterek, kaybolan yılları telafi etmekte başarılı olan Cumhur İttifakı'nın Güçlü Türkiye hedefine emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.

 

YENİ SİSTEME GÜNLÜK SİYASİ DÜRTÜLERLE DEĞİL, BİR ZARURET SONUNDA GEÇİLDİ

 

Türk Milleti, 16 Nisan 2017 halk oylamasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine “evet” demiş, 24 Haziran 2018 Genel Seçimleriyle de bu karar teyit ve tescil edilmiş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 9 Temmuz 2018’de fiilen yürürlüğe girmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kefil ve referansı millî irade ve siyasal tarihimizdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine keyfî olarak, günlük siyasi dürtülerle değil, bir zaruret sonunda geçilmiştir.

 

YENİ SİSTEM DÖRT SÜTUN ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ

 

Demokrasimiz ve siyasi hayatımız darbe, muhtıra ve vesayet girişimleriyle kesintiye uğramış, yapısal sorunlar nedeniyle ortaya çıkan hükûmet krizleriyle siyasal istikrar sağlanamamıştır. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi, eski sistemle mesafe alamayacağımızı göstermiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dört sütun üzerine inşa edilmiştir: Yönetimde istikrar, temsilde adalet, Güçlü yasama, güçlü yürütme, güçlü yargı, Denge ve denetim mekanizmaları ve Demokratik uzlaşma, siyasi istikrar.

 

TBMM 101 YILLIK TARİHİNDEKİ EN YÜKSEK TEMSİLİYETE KAVUŞTU

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle güçlü yürütme, güçlü Meclis hedefine ulaşılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, yüz bir yıllık tarihinde yüzde 95 oranla en yüksek temsiliyete kavuşmuştur. Vatandaşımızın verdiği her yüz oyun 95’ i Meclis’te temsil edilmektedir. Gazi Meclisimiz; yüksek temsiliyete, 13 parti, 5 grup ve 7 bağımsız milletvekiliyle çoğulculuğa, sandalye dağılımları itibarıyla uzlaşmacı bir yapıya ve kuvvetler ayrılığına sahip güçlü, fonksiyonel ve demokratik bir yapıya sahiptir.

 

YÜRÜTMEDEKİ ÇİFT BAŞLILIK KALDIRILARAK HÜKÜMET KRİZLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

 

Mecliste çıkan kanunlar eski sisteme nispetle daha geniş bir uzlaşmayla çıkarılmaktadır. Yürütme ve yasama genel seçimlerde sandıkta ayrı ayrı seçilmektedir. Dolayısıyla Türkiye, kuvvetler ayrılığına sahip güçlü, fonksiyonel ve daha demokratik bir yapıya kavuşmuştur. Cumhurbaşkanı seçiminde barajın yüzde 50+1’e çıkması millî iradeyi daha güçlü şekilde tahkim etmiş, iktidarın seçiminde müstesna bir uzlaşmayı sağlamıştır. Yürütmede çift başlılık ortadan kalkmıştır. Artık, hükûmet krizleri yaşanmayacaktır.

 

CUMHUR İTTİFAKI KÜRESEL KUŞATMAYA KARŞI MÜCADELE EDERKEN MUHALEFET NE YAPTI?

 

Milli çıkarlarına sahip çıkan Türkiye’ye karşı emperyal güçler ve taşeronları tarafından kuşatma politikaları ve ekonomik operasyonlar uygulanmaktadır. Yönetimde sağlanan istikrar ile hem iç hem dış politikada milli bekamıza yönelik tehditler ve saldırılar bertaraf edilmiştir. Cumhur İttifakı bu kuşatmalarla mücadele ederken Zillet İttifakı Türkiye düşmanlarının safında yer alarak Türkiye’nin milli meselelerine muhalefet etmekte, terör örgütleri ve destekçileriyle işbirliği yapmaktadır. Türkiye, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükmet Sistemiyle, kaybolan yıllarını telafi etmekte; 2023, 2053 ve 2071 “büyük ve güçlü ülke Türkiye” hedeflerine emin adımlarla yürümektedir.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkanvekili, Erkan Akçay, kaybolan yıllar, telafi ettik, hedefe doğru, emin adımlarla, yürüyoruz, Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı, Hükümet Sistemi
Yorumlar
Haber Yazılımı