MHP'li Adıgüzel'den Meral Akşener'e Manidar Teklif
Haber Detayı
10 Haziran 2022 - Cuma 14:39 Bu haber 3995 kez okundu
 
MHP'li Adıgüzel'den Meral Akşener'e Manidar Teklif
MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Meral Akşener'e manidar bir teklifte bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Adıgüzel'den Meral Akşener'e Manidar Teklif

Hatalı söylemlerde bulunan partisinin Milletvekillerini cezalandırmada işine geldiği gibi davranan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve yardımcısı Koray Aydın'a tepki gösteren MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Meral Akşener ve Koray Aydın'ı manidar sorularıyla köşeye sıkıştırdı.

 

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ORAL'DAN TEPKİLERE NEDEN OLAN AÇIKLAMA

 

6'lı muhalif ittifakın belirlenecek Cumhurbaşkanı adayına yönelik kendince bir kriter açıklayarak Türkiye'de tepkilere yol açan açıklamalarda bulunan İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, bir You Tube programında yaptığı açıklamada, ''Kemal Kılıçdaroğlu'nun alevi olması, Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir. Kılıçdaroğlu dışında farklı bir ismin aday çıkması gerekir. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, o kesimin rahatlıkla oy verebileceği bir insan tipini Genel Başkanlarımız ortaya koyacaktır.'' dedi.

 

MERAL AKŞENER'İN YALPALAYAN SİYASİ SERÜVENİ

 

DYP'de bulunduğu dönemde DYP ile Katolik Nikahı kıydığını söyleyebilen, Ak Parti'nin kuruluşunda yer aldıktan sonra MHP'ye geçerek önemli görevlerde bulunan, MHP'yi ele geçiremeyince Lider Devlet Bahçeli'ye ve Ülkücülere ihanet ederek İyi Parti'yi kuran Meral Akşener, beraberinde partisine getirdiği Türk Milliyetçilerini birer birer tasfiye etme yoluna gitmişti.

 

Olmayan Başbakanlık koltuğuna talip olmakla yetinmeyerek, esasen Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlanan Meral Akşener, partisini ikinci büyük siyasi parti yapma hevesiyle; bir yandan HDP'yi meşrulaştırmaya çalışıp bir yanının Diyarbakırlı olduğunu vurgularken, öte yandan Abdülhamid Han'ı hedef alarak sol cenahın oylarına göz dikmeye başlamıştı.

 

OYUNUNUN BOZULACAĞINI ANLAYAN MERAL AKŞENER DÜĞMEYE BASTI

 

İttifak ortağı olduğu CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından iş çevirerek CHP'nin altını oymaya çalışan Meral Akşener, partisinin Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın Alevileri hedef alan açıklamasıyla oyununun bozulacağını anlayınca, telaşa kapıldı. Meral Akşener, CHP Genel Başkanı ve alevi vatandaşlardan özür dileyerek, alevi vatandaşları söylemleriyle üzen İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ı partisinin disiplin kurulu'na sevk etti.

 

Türkiye'de yaşayan Alevi vatandaşları üzen bir açıklama yapan İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın, partisi tarafından disiplin kurulu'na sevk edilmesi normal karşılanırken, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel'den Meral Akşener'i köşeye sıkıştıran açıklama geldi.

 

MHP KARS İL BAŞKANI TOLGA ADIGÜZEL'DEN MERAL AKŞENER'E MANİDAR HATIRLATMA

 

MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, İyi Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürütürken, Meral Akşener'in Bingöl ziyaretinde PKK saldırısında Şehit olan İsa Gümren’in ağabeyi Tahir Gümren'e küfreden İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ı hatırlattı. Lütfü Türkkan'ı Grup Başkanvekilliği görevinden alıp disiplin kurulu'na sevk etmeyen Meral Akşener, olayı bu şekilde kapatmaya çalışmıştı. Hatta, Lütfü Türkkan'a sahip çıkan Meral Akşener, özür dilemediği gibi kendisi de ağzını bozmuştu.

 

Partisinin Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın hatasını cezalandırmaya çalışan Meral Akşener'e, aynı duyarlılığı Lütfü Türkkan için neden göstermediğini soran MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''İP’li Meral Akşener, İP Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın sözleri nedeniyle Aleviler ve Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi. Milletvekili Oral, disiplin kuruluna sevk edildi. Pek muhterem hanımefendi! Aynı duyarlılığı şehit bacısına küfreden Lütfü Türkkan için neden göstermedin?'' dedi.

 

BAŞKAN ADIGÜZEL'DEN İP LEHİNE ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞAN KORAY AYDIN'A TEPKİ

 

Meral Akşener'in ikircikli tutumlarını ortaya koyarken, pasivize ettiği yardımcısı Koray Aydın'ı da unutmayan Başkan Adıgüzel, İyi Parti'ye eleştirilerine devam etti.

 

MHP ve Cumhur İttifakı'nın oylarını düşük gösterme yarışına giren bir anket firmasının araştırmasını yayınlayarak partisinin iktidara geleceği algısını oluşturmaya çalışan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'a manidar soru ve değerlendirmesiyle tepki gösteren MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, ''Koray! Bu anketleri CHP ve İP Genel Merkezi’nde mi yaptırıyorsunuz? Her gün partinizden onlarca insan istifa ediyor. Kars’ta bile onlarca insan İp’ten istifa edip MHP’ye katıldı ve devamıda gelecek. Genel Başkan olacağım diye gittin, HDP ve CHP’ye yancı oldun.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kars İl Başkanı, Tolga Adıgüzel, ikircikli davranan, siyasetçiye, manidar teklif, manidar soru, tartışma, disiplin kurulu, ihraç, MHP, siyaset, Kars
Yorumlar
Haber Yazılımı