MHP İstanbul İl Başkanı Gür'den Akşener'e Sert Tepki
Haber Detayı
08 Haziran 2021 - Salı 10:20 Bu haber 2457 kez okundu
 
MHP İstanbul İl Başkanı Gür'den Akşener'e Sert Tepki
MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, devlete küfredenleri destekleyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP İstanbul İl Başkanı Gür'den Akşener'e Sert Tepki

Devleti terörist ve katil olarak görüp yıkılması gerektiği yönünde skandal açıklamalar yapan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a geçmişteki açıklamalarıyla destek veren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Ahmet Şık benzeri devlete küfreden soysuz cephe yerinde dururken, yerinde duramayanın Meral Akşener gibi Türk Milliyetçiliği’nden (tartışılır) Ernest Renan milliyetçiliğine savrulanlar olduğunu söyledi.

 

MERAL AKŞENER'İN AHMET ŞIK'A SAHİP ÇIKAN SÖZLERİ

 

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, devleti törörist olarak görüp ''Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor, evet Türkiye Cumhuriyeti devleti bir katil devlettir'' sözleriyle devleti hedef aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, harekete geçerek soruşturma başlattı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçmişte yaptığı ''Haksızlık ve hukuksuzluk insanlarımızın yıllarını çalıyor. Sayın Murat Sabuncu ve Sayın Ahmet Şık aramıza hoşgeldiniz'' açıklamasıyla devlete küfreden Ahmet Şık'ı desteklediğini hatırlatan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Akşener'in Türk Milliyetçiliği anlayışının hangi noktaya evrildiğini gözler önüne serdi.

 

MERAL AKŞENER'İN MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞININ EVRİLDİĞİ ERNEST RENAN MİLLİYETÇİLİĞİ

 

Türk ve İslam düşmanı Ernest Renan, eski Grek kültürüne yakınlık duyan, Doğu hıristiyanlarını kurtarmanın yolunun Osmanlı Devleti’nin parçalanmasından geçtiğine inanan, Müslümanları barbar ve cani olarak görüp Türkiye’nin Mısır’a sahip olması yerine İngiltere’nin orayı işgal etmesine razı olan bir milliyetçiliği savunuyordu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayı boyunun Tamgasını partisinin amblemi olarak kullanmasına rağmen, Kayı Boyunun kurduğu Osmanlı Devleti'nin parçalanmasını ve topraklarına Doğu hıristiyanlarının yerleşmesini isteyen Ernest Renan'ın Milliyetçiliğini savunmuştu.

 

MHP İSTANBUL İL BAŞKANI BİROL GÜR'DEN MERAL AKŞENER'E TEPKİ

 

Devleti terörist ve katil olarak görüp yıkılması gerektiği yönünde skandal açıklamalar yapan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a destek veren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Şık, bildiğiniz gibi. Dünde Türkiye Cumhuriyeti Devletine galiz küfürle hakaret ediyordu, bugünde galiz küfürle hakaret etmeye devam ediyor. Soysuz cephe yerinde duruyor. Yerinde durmayan Türk Milliyetçiliği’nden (tartışılır) Ernest Renan milliyetçiliğine savrulanlar. Yaprak misali.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul İl Başkanı, Birol Gür, devlete küfredenleri, destekleyenler, ernest renan, milliyetçiliği, Türk Milliyetçiliği, Osmanlı, Türkiye, evrilenler, yerinde durmayan
Yorumlar
Haber Yazılımı