MHP İl Başkanlarından Şefkat Çetin'e Sert Tepki
Haber Detayı
26 Mart 2021 - Cuma 14:20 Bu haber 8785 kez okundu
 
MHP İl Başkanlarından Şefkat Çetin'e Sert Tepki
MHP İl Başkanları, Suat Başaran'a ve onu savunan MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'e sert tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP İl Başkanlarından Şefkat Çetin'e Sert Tepki

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Alişan Satılmış'ın MHP'den istifa ettiğini açıklamasının henüz sıcaklığı dururken, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran'ın ''Yeni Bir Yol'' başlığıyla MHP ve Lider Devlet Bahçeli'yi hedef alan yazıyı kaleme almasının ardından, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in Suat Başaran'ı savunması, binlerce Ükücünün tepkisine yol açtı. MHP İl Başkanlarının tamamı da sosyal medyadan cevap vererek tepkilerini gösterdi. 

 

SUAT BAŞARAN TARIŞMASI NASIL BAŞLADI?

 

Almanya’da muhalefette bulunan Sol Parti'nin MHP'yi faşistlikle suçlaması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, sosyal medyadan ''Gün geçmiyor ki, partimizi hedefine alan karanlık söylemler şaibeli ve şüphelerin odağı haline gelmiş çevreler tarafından ortaya atılmamış olsun! Milliyetçi Hareket Partisi’yle Cumhur İttifakı’nın güçlü varlığı iç ve dış işgal cephesini adeta çılgına çeviriyor.'' sözleriyle başladığı açıklamasında tepkisini gösterdikten sonra, bir anda gözler ''Yeni Bir Yol'' başlığıyla MHP ve Lider Devlet Bahçeli'yi hedef alan yazıyı kaleme alan Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Suat Başaran'a çevrildi. Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Alişan Satılmış'ın MHP'den istifa ettiğini açıklamasının henüz sıcaklığı dururken, bir anda Suat Başaran tartışması başladı. Her iki isme bünlerce Ülkücü sosyal medyadan tepkisini gösterdiği ortamda, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in sosyal medyadan Suat Başaran'ı savunduğu açıklaması geldi.

 

ŞEFKAT ÇETİN'İN SUAT BAŞARAN'I DESTEKLEYEN AÇIKLAMASI

 

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Terbiyesizlik Yapmayın. Kurum Organlarına İhraç Ettirilen. Gerekçesi Vicdanlarda Çürütülen. Ocağımızın, Dergiden Vakıf’a; Kurumsallaşma Sürecinde İmzası Olan. 12 Eylül Zulmünde Ülküdaşına Soluk Veren. Yargılanımıza, Arananımıza, Kol-Kanat Geren. Ajan Dedirtilen, Suat Başaran Ülkücüdür.'' dedi.

 

MHP İL BAŞKANLARINDAN SUAT BAŞARAN VE ŞEFKAT ÇETİN'E TEPKİLERİ

 

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in Suat Başaran'ı savunduğu açıklamasına, binlerce Ülkücü sosyal medyadan tepki gösterdi. Burada sadece MHP İl Başkanlarından bazılarının cevabını yazacağız.

 

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''MHP'yi CHP'lileşmekle suçlayıp sonra CHP'nin Bl.Bş olma zilletine düşen Mansur'a payanda olan arkadaşa gösterdiğiniz hassasiyetiniz, Ülkücü-Milliyetçi Hareket’in Lideri Sayın Devlet Bahçeli'ye hakaret, küfürler edilirken nerede? Hiç mi ortak hukuk, ortak geçmiş yok? Terbiyesizlik. Koltuk için kırk kapı gezen fosforlu Cevriye, kıymetli neyi varsa yere serdiği gün Sayın Genel Başkanımız şöyle demişti: 'Çirkin üslubundan biz utandık, o utanmadı, gocunmadı.' MHP camiasına, Genel Başkanımıza terbiyesizlik yapan da, arka çıkan da terbiyesizin önde gidenidir. Ya Ülkücüsündür, ya değilsindir. Ya MHP’lisindir, ya da değilsindir. Arası yoktur, ortası yoktur.'' dedi.

 

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Makamdayken Lider-Teşkilat-Doktrin ilkesinden sapanlara en şiddetli tavır koyanların, görevden ayrıldıklarında bu ilkeleri hiçe saymaları tek kelimeyle ikiyüzlülüktür. Herkes bilsin ki çıkarına göre ilke belirleyenlerin, davası menfaat olanların hayallerini kabusa çevireceğiz.'' dedi.

 

MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Ben varsam Ülkücü Hareket var olur.Karakter ve düşünce dünyasını korur.Ben yoksam, var olanlarla ne Ülkücü Hareket ne karakteri nede düşünce dünyası kalır, sapkınlığı. Psikolojik vaka, incelenmeye matuf şuur kaybı. MHP kurulurken nefesin yokki sensiz nefessiz kalsın. Geçmiş zaman fiili. Yeni şeyler söylenmeli. Kılıç elde alay-I vala. Ülküdaşına maraba tavrı. Ütopik salvolar üzerinden gizemler. Terbiyesizlikmiş. Dönünde Liderin Ülkücülüğüne laf söz edenlere kelam edin. Ülkücü var olan hizmetinin karşılığını misliyle almıştır. Şefkat kim, kim bilecekti.'' dedi.

 

MHP Gaziantep İl Başkanı Cahit Çıkmaz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Yazıktır ki bir zamanlar size emanet edilmiş bir teşkilat olarak 'Nasıl teşkilatçı, dava sahibi olunmazın' örneğini sizde görmüş olduk. Suat başaran fitnedir.'' dedi.

 

 

MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Ülküsünde beklenti içinde olanlar, dualı olan bu hareketten o sebeple ya da bu sebeple koparlar ve akıbetlerini rüzgar belirler. Rüzgara göre yön alandan, kapı kapı dolaşandan ülkücü olmaz. Olsa olsa fitnebaz hain olur. Ülkücü için liderine sadakat şereftir. Şerefin tavizi olmaz.'' dedi.

 

MHP Amasya İl Başkanı Şuayip Ak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Lidere sadakat şerefimizdir, geçmişiniz hizmetiniz ne olursa olsun yok hükmündedir. Suat Başaran fitnecidir. Hareket'in Lideri Devlet Bahçeli.'' dedi.

 

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''MHP düşmanlarına vefa, teşkilata “terbiyesiz” öyle mi? Kırk yıldır ekmeğini yediği sofraya bıçak sokana ne diyeceklerdi? Az bile diyorlar.'' dedi.

 

MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Liderimiz olmasa bir baltaya sap olamazdınız şimdi sadece Balta'sınız  önünüze geleni kesmekle görevlisiniz, hadi oradan terbiyesiz haddini bil. Makamsızda yanındaydık; Ülkücü olmak ne idi ne için verildi mücadele her ülkücü kendi dünyasında mutlaka üzülmüş mutlaka kırılmıştır bugün kırılan ,ayrılan ,ağıt yakan ,eleştiren tutuşturanlar ,bir bakın hatıralarınıza üzdüklerinize kırdıklarınıza kovduklarınıza hesapsız nice ülkücüye makamdan aldığınız güçle yaptıklarınıza bizler o zaman da Liderin , Teşkilatın ve Davamızın yanındaydık bugünde İnandığımız idealler ölçüsünde var olduğumuz milletimizin ,yüce devletimizin ,Liderimizin , teşkilatımızın ve davamızın yanındayız .Sadakatimiz inancımızdan gelir illa bir makama gerek yoktur. Biliyoruzki makamınız olsaydı hep bir ağızdan 'Hareketin Lideri Devlet Bahçeli' diyecektiniz .Tanındığınız için gülünç oluyorsunuz.'' dedi.

 

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Riyâsetinizde; partinin içerisinden parti peydahlandı, birgün keskin bir çıkışınıza rastlamadık. Şimdi ‘hâine hâin’ denilince ülkücüye celâllenmek, liderin koyduğu ölçüye karşı tavır beyân etmek de neyin nesidir? İhaneti aklamaya hiçbirinizin gücü  yetmez. Suat Başaran haindir, ajandır, fitnebazdır. Lider Devlet Bahçeli’ye biat etmeyen her kim ise, kimliğine/geçmişine bakılmaksızın fikir ve inanç zemininde hükümsüzdür, adam yerine koymayız. Herkes aklını kendine saklasın; Hareket'in Lideri Devlet Bahçeli.'' dedi.

 

MHP Isparta İl Başkanı Hasan Basri Sönmez, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Burası MHP . Yarıyolda bırakanlar, vefasızlık edip gidenler unutmayınki . Biz yolumuza devam edip şunu söyleyeceğiz; Lider, Teşkilat, Doktrin. 'Yaratılmışları razı etmek için yaratılmadık.' Fitneci Suat başaran. Siz bizden daha iyi bilirsiniz!  Ülkücü Hareket bu Vatan için 1 Bakan, 2 Belediye Başkanı, 15 İl Başkanı, 44 İlçe Başkanı, 5 Bin Şehit vermiş Mukaddes bir davanın adıdır .Önce şehidlerimize vefa gösterin. Vefa bilmeyene, Ayıracak zamanımız, Kıymet bilmeyene Verilecek selamımız yok.'' dedi.

 

MHP Karaman İl Baskanı Mahmut Ünüvar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Ya ulkucusun yada degilsindir, ya MHP lisin yada degilsindir. Suat Basaran fitnedir. Gecmiste hizmeti olanin bugun fitne ve hizip cikarma hakkı yoktur. Bunu yapana soz soylemek bizlerin en dogal hakkıdir. Terbiyemizden sadece soz soylemekle yetiniyoruz.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İl Başkanları, sert tepki, Ülkücü Hareket, MHP, Devlet Bahçeli, MHP h
Yorumlar
Haber Yazılımı