MHP Düşen Isparta Uçağı ve Toryumu Gündeme Getirdi
Haber Detayı
13 Ağustos 2020 - Perşembe 10:51 Bu haber 16077 kez okundu
 
MHP Düşen Isparta Uçağı ve Toryumu Gündeme Getirdi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, Toryum çalışması yapan Engin Arık ve mühendis ekibin Isparta uçağının düşürülmesiyle yok edildiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP Düşen Isparta Uçağı ve Toryumu Gündeme Getirdi

21. yüzyılın madeni olarak görülen Toryum madeni rezervi açısından dünyanın en zengin 2. ülkesi olan Türkiye'nin, Toryumu enerjiye dönüştürme çalışmasını başlattığını duyuran Prof. Dr. Engin Arık ve ekibinin, 30 Kasım 2007 tarihinde bilimsel bir çalışma yapmak için giderken uçuş yaptıkları Isparta uçağının düşürülmesini gündeme getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, uçağın düşürülmesiyle sessizce yok edilen Engin Arık ve ekibinin Toryumdan enerji üretme hayallerini Ülkücü bilim insanlarının gerçekleştireceğini söyledi.

 

ENGİN ARIK TORYUMUN ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

 

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) nezdinde 'Atlas Deneyi' üzerinde çalışma yapan, CAST deneylerine katılım sağlayan Türk bilim insanlarına liderlik yapan Prof. Dr. Engin Arık, Isparta’da bulunan Toryum rezervinin Türkiye’nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu ve büyük bir servet üzerinde oturan Türkiye'nin Toryumu enerjiye dönüştürerek dünya devleri arasına girebileceğini belirterek, ''Türkiye'nin Toryum yatakları hemen hemen dünyanın en zengin yataklarıdır. Yani Türkiye enerji ihtiyacını, senede 50 ton Toryum ile karşılayabilir. Buna mukabil, yani 1 ton Toryumu enerjiye dönüştürdüğümüzde elde ettiğimiz enerji ile 1 milyon ton petrolün enerjisine eşdeğerdir. İnşallah bu kuracağımız Türk Hızlandırıcı Merkezi'nde de bir proton hızlandırıcısı düşünülüyor. Bu da ileride belki bir prototip Toryum Nükleler Santrali yapmamız için ön çalışmalara imkan sağlar.'' demişti.

 

ENGİN HOCANIN TORYUM HAYALLERİNİ ÜLKÜCÜ BİLİM İNSANLARI GERÇEKLEŞTİRECEK

 

TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyonları Üyesi olan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Prof. Dr. Engin Arık'ın toryum ile ilgili sözlerini sosyal medyadan paylaşarak, ''Isparta Havalimanı'na inişte muhtemelen düşürülen uçakta toryumdan nükleer enerji elde etme bilgisine sahip Prof. Dr. Engin Arık ve ekibi de bulunuyordu. Sessizce yok edildiler. Engin hocanın hayalleri ülkücü bilim insanlarınca gerçekleştirilecektir.'' dedi.

 

Resim

 

Resim


 
 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hidayet Vahapoğlu, Toryum Mühendisleri, Engin Arık, toryum ekibi, Isparta uçağı, toryumdan enerji, Toryum madeni, MHP Haberleri, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı