MHP'den Türk Milletine Hakaret Eden Türkücüye Tepki
Haber Detayı
29 Ağustos 2021 - Pazar 13:41 Bu haber 2366 kez okundu
 
MHP'den Türk Milletine Hakaret Eden Türkücüye Tepki
MHP'den Türk Milleti'nin tarihi ve kültürel değerlerine hakaret eden türkücüye peş peşe yapılan açıklamalarla sert tepki gösterildi.
MHP Haberi
MHP'den Türk Milletine Hakaret Eden Türkücüye Tepki

Malazgirt Zaferi üzerinden Türk Kürt ayrıştırması çalışmasında zirve yapan türkücü Nihat Doğan'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Özdemir, Türk Milleti üzerinden zenginliğe eriştikten sonra Türk Milleti'nin tarihi ve kültürel değerlerine hakaret eden şarlatanların yaptığının sanat olmayıp soysuzluk olduğunu söyledi.

 

TÜRKÜCÜ NİHAT DOĞAN NE DEDİ?

 

Sosyal medyadaki paylaşımlarında sürekli olarak Türk Kürt ayrıştırmasını körükleyici açıklamalarda bulunan türkücü Nihat Doğan, Malazgirt Zaferi üzerinden Türk Kürt ayrıştırması çalışmasında zirve yaptığı açıklamasında, ''Siz orta Asya’da ok atmayı öğrenirken, Mardinli Amed’li Kürt’ler o topraklarda onbinlerce yıl önce, insanoğlu birbirileri ile daha iyi anlaşabilsin die, bugün ki; medeniyetin temellerini atmışlardı. Medeniyeti kuran kürtlerdir. Size tarih öğreten tarih hocanızı sevsinler. Bugün Kürtçe dilini inkar edenlerin, 1000 yıl önce sultan Alparslan’a destek vermiş Kürt devleti Mervaniler i kabul etmesini beklemek ahmaklıktır. Malazgirt kapılarını Alparslan’a, Mervaniler ( Kürtler )  açmıştır Malazgirt zaferi Kürt’lerinde zaferidir, zaferimizi çalmayın.'' dedi.

 

TÜRKÜCÜ NİHAT DOĞAN'A MHP'DEN İLK TEPKİ İZZET ULVİ YÖNTER'DEN GELMİŞTİ.

 

Malazgirt Zaferi'ni Türklerin zaferi olarak görmeyen türkücü Nihat Doğan'a MHP'den ilk tepkiyi veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Soytarı başka sanatçı başkadır. Türk-Kürt kardeştir, ayıran kalleştir. Millet birdir, adı Türk’tür. Malazgirt Türk destanıdır, bu destan üzerinden bölücülük yapmak cinayettir, melanettir! Doğan görünümlü şahinler cahil cüretiyle değil, insan suretiyle konuşmalıdır! Eğer varsa!'' demişti.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN NİHAT DOĞAN'A SERT TEPKİ

 

Malazgirt Zaferi üzerinden Türk Kürt ayrıştırmasına kendisine sosyal medyadan tepki gösterenlere cevaplarıyla devam ettiren türkücü Nihat Doğan, MHP'li yöneticilerin kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. Bu gelişmeler üzerine türkücü Nihat Doğan'a MHP Başkanlık Divanı'ndan ikinci tepki açıklaması geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sanat camiasında yer alıp, Türk Milleti'nin üzerinden zenginliğe erişirken, geri dönüp Türk Milleti'nin tarihi ve kültürel değerlerine hakaret eden, üç kuruşluk karakterini soysuzca ortaya koyan şarlatanlara toplum gereken cevabı kendisi vermelidir. Tarihin seyrini değiştiren, Türklüğün muazzam fetih ve şahlanışının ana kaynağı olan Malazgirt Zaferi'ni diline dolayan şarlatanlardan çıkan sesler, merkeplerden duyulanlarla eşdeğerdir. Bunların yaptıkları da sanat değil, kişilik ve kimlikleri ise soysuzluktur.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzzet Ulvi Yön ter, İsmail Öz demir, Malazg
Yorumlar
Haber Yazılımı