MHP Burdur İl Başkanı Ökte Kaybolan Bozkurt'u Buldu
Haber Detayı
15 Ekim 2021 - Cuma 19:56 Bu haber 4535 kez okundu
 
MHP Burdur İl Başkanı Ökte Kaybolan Bozkurt'u Buldu
MHP Burdur İl Başkanı Hikmet Ökte, Mete Han heykelinin yanındayken kaybolduktan 44 yıl sonra bulduğu Bozkurt heykeli ile ilgili açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP Burdur İl Başkanı Ökte Kaybolan Bozkurt'u Buldu

Cumhuriyet'in 50. yılı kutlamalarında Burdur'da yapımına karar verilen, 1976 yılında yapımı tamamlanan ancak 1977 yılında bir şekilde ortadan kaybolan Bozkurt Heykeli, MHP Burdur İl Başkanı Hikmet Ökte'nin gayretleriyle bulundu. Burdur Valisi Ali Arslantaş ve MHP Burdur İl Başkanı Hikmet Ökte, 44 yıl sonra bulunan Bozkurt Heykeli ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

BOZKURT HEYKELİNİN YAPILIŞI VE KAYBOLUŞU

 

1973 yılında Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 50. Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Kültür Bulvarı, Kültür Parkı ve Kültür Sarayı yapılmasına karar veriliyor. Kültür Parkı içerisinde dört Profesörümüzün Türk Tarihiyle ilgili yapmış oldukları çalışmalarda ortaya koydukları raporun sonucunda, birinci olarak Orhun Abideleri, hemen yanında Ergenekon’dan çıkış, davulla zurna ile Uygur askerlerinin savaşa gitme anları, Selçuklu Devletini gösteren bir başka rölyef, Türklerin Anadolu’ya girişini sağlayan Malazgirt Zaferini gösteren rölyef, İstanbul’un Fethini gösteren bir rölyef, Türk Ordusunun İzmir’e girişini gösteren bir başka rölyef, yine Mehmet Akif Ersoy büstü, İstiklal Marşı ve Gazi Meclisimizi gösteren rölyefle beraber en son şuanda meydanda bulunan Atatürk büstü. Atatürk Büstünde, Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında bayrak taşıyan bir mücahit, elinde defne yapraklarından zafer çelengi taşıyan bir asker, bir köylü kadınımız ve cepheye mermi taşıyan ihtiyar vatandaşımız görünüyor. Bunun tamamının yaptırılmasına karar veriliyor ve 1976 yılında da tamamlanıyor. 1977 yılında nahoş bir hadise oluyor. Mete Han’ın yanındaki kurt kaldırılıyor. Bir depoya konuluyor. O günden sonrada hakkında şuradaydı, buradaydı diye çeşitli rivayetler söyleniyor.

 

BURDUR VALİSİ ALİ ARSLANTAŞ'TAN BOZKURT HEYKELİ AÇIKLAMASI

 

1977 yılında Mete Han heykelinin yanında duran bozkurt heykelinin bir şekilde kaybolduktan sonra bulunmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Burdur Valisi Ali Arslantaş, ''MHP Burdur İl Başkanı Hikmet Ökte’ye kurdu bulsan bulsan sen bulursun dedim, sağ olsun o da buldu. Ablamızın eşi Ramazan Ayar beyefendi, anlattıklarına göre hurdacıdan, hurdalıktan satın almışlar. Oraya kadar nasıl geldi orasını da bilmiyoruz ama sahip çıkılmış görünüyor. Bugünde tescilli bir kültür varlığını Müze Müdürlüğümüze aile teslim ediyor. Ben aileye rahmetli Ramazan beye, Hikmet Başkana teşekkür ediyorum. Valilik olarakta proje çerçevesinde asıl yeri olan Mete Han’ın yanına koyma niyetinde olduğumuzu ifade ediyorum'' dedi. 

 

MHP BURDUR İL BAŞKANI HİKMET ÖKTE'DEN BOZKURT HEYKELİ AÇIKLAMASI 

 

MHP Burdur İl Başkanı Hikmet Ökte, ''Sayın Valimizin Kurt heykelinin tarafımca bulunmasını istemesi üzerine harekete geçerek, partimiz üyesi ve dava arkadaşımız Ramazan AYAR’ da olduğunu öğrendik. Ancak kendisi rahmetli olduğundan ailesi ile görüşerek gerekli işlemleri yapmaya başladık. Ayar ailesi Kurt heykeli konusunda ki hassasiyetlerini bildirerek, bizimde aynı konularda hassasiyetimizin olduğunu dile getirdik. Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilen Burdur Anıtları içerisinde yer alan Bozkurt Heykelinin Müze Müdürlüğü tarafından teslim alındırarak, proje çerçevesinde asıl yeri olan Mete Han heykelinin yanına konulacağının bilgisini vererek bizleri ve Ayar ailesini mutlu etmiştir. Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş’ ın bu konu ile ilgili hassasiyetine ve vermiş olduğu desteklerinden dolayı Teşkilatım ve Partim adına çok teşekkür ediyorum. Siz Burdurlu hemşerilerimin adına yapılmış bu tarihi hatanın düzeltilmesi için emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.'' dedi.
 

Bir açık hava görseli olabilir

 

Bir 6 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

 

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar, hayvan ve açık hava görseli olabilir

 

Bir 1 kişi, ayakta, hayvan ve açık hava görseli olabilir

 

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

Bir 7 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Burdur İl Başkanı, Hikmet Ökte, Mete Han heykeli, yanındayken kaybolan, Bozkurt heykeli, bulundu, yerine konulacak, Burdur Valiliği, 44 yıl sonra, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı