Mehmet Ali Çelebi'den Erdal Sarızeybek'e Had Bildiren Ayar
Haber Detayı
08 Ağustos 2022 - Pazartesi 21:03 Bu haber 5289 kez okundu
 
Mehmet Ali Çelebi'den Erdal Sarızeybek'e Had Bildiren Ayar
Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, İyi Parti'li Emekli Albay Erdal Sarızeybek'e haddini bildirdi.
SİYASET Haberi
Mehmet Ali Çelebi'den Erdal Sarızeybek'e Had Bildiren Ayar

Milletvekili seçildiği CHP'den ve sonradan katıldığı Memleket Partisi'nden istifa ederek siyasi hayatına Bağımsız olarak devam eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Cumhur İttifakını destekleyeceğini açıkladıktan sonra kendisine karşı linç kampanyası başlatanlardan birisi olan İyi Parti'li Emekli Albay Erdal Sarızeybek'e haddini bildirdi.

 

ÇELEBİ'NİN 20 SORUSUNA 6'LI MUHALİF İTTİFAK CEVAP VEREMİYOR

 

Ergenekon operasyonlarında gözaltına alınan ve 6 yıl cezaevinde kalan kamuoyunun Teğmen Çelebi diye tanıdığı Mehmet Ali Çelebi, Milletvekili seçildiği CHP'yi sert bir şekilde eleştirerek istifa ettikten sonra Memleket Partisi'ne geçmiş, Muharrem İnce ile yaşadığı fikir ayrılıklarından sonra Memleket Partisi'nden de istifa ederek bağımsız Milletvekili olarak siyasi hayatına devam ediyordu.

 

Türkiye'nin milli meselelerine karşı takındıkları tutum konusunda sert bir şekilde eleştirdiği 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilere 9 Mart'ta düzenlediği basın toplantısında 20 soru soran Mehmet Ali Çelebi, sosyal medyadan defalarca yaptığı açıklamalarda, 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin sorularına cevap veremediğini söyledi.

 

6+1 muhalif ittifaktakın aylardır sorularına cevap verememesi üzerine, PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işinin olmadığını ve terörle mücadele konusunda Cumhur İttifakı'nın daha net bir tutum sergilediğini belirten Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sìyaseti bırakacak noktaya dahi gelse, 6+1 muhalif ittifakı desteklemeyeceğini, Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini söyledi. Bu söylemler üzerine, CHP'nin eski Milletvekillerinden bazıları, Mehmet Ali Çelebi'nin Ekim ayında Ak Parti'ye geçeceğini iddia etti. 

 

SOL CENAH VE İP'LİLERDEN ÇELEBİ'YE LİNÇ KAMPANYASI

 

Muhalif cenaha terör örgütü PKK ve FETÖ konusunda eleştirilerde bulunup Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıklayan Mehmet Ali Çelebi, sosyal medyadaki sol cenahtan ve İyi Partililer tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Sosyal medyada linç kampanyasına maruz kalan Mehmet Ali Çelebi, eleştirenlere tek tek cevap verirken, kendisine ağır eleştirilerde bulunanlardan İyi Parti'li Emekli Albay Erdal Sarızeybek'e de haddini bildirdi.

 

ÇELEBİ'NİN ELEŞTİRİLERİNİ HAZMEDEMEYEN ERDAL SARIZEYBEK LİNÇ KAMPANYASINA KATILDI

 

Bir dönem MHP'yi ele geçirme operasyonlarının parçası olan, MHP'nin Teşkilatlarında seminerler verirken Ülkücü Hareket'e akıl verme hadsizliğine düşünce, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Teşkilatlara girme yasağı getirilen Emekli Albay Erdal Sarızeybek, MHP'den kovulduktan sonraki yıllarda kapağı İyi Parti'ye atmıştı.

 

Mehmet Ali Çelebi'nin iki sol partiden ayrılmasını, Ak Parti'ye geçecek söylentilerini, PKK ve FETÖ konusunda muhalefeti eleştirmesini hazmedemeyen İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Erdal Sarızeybek, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, ''Haber düştü, ortalık toz duman, Çelebi AKP'ye katılacakmış. Yahu bu daha ne ki! Şapkadan dinozor çıksa şaşırmayın. Vay Çelebi vay! 30 yıl hem masada hem sahada, 17 yıl araştırma, göz nuru, emek. Artık gizlisi saklısı kalmamış bir siyasette, TEĞMEN olarak Türk Milleti'nin yüreğinde sevgiyle yer alıp şerefli bir Türk subayı olarak yaşamak varken, Döneklik yapmanın, Şerefsizlik olabileceğini kimse unutmasın!'' dedi.

 

NEDİM ŞENER'DEN; MEHMET ALİ ÇELEBİ'YE DESTEK, ERDAL SARIZEYBEK'E TEPKİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine karşı halkı direnişe çağırmasına tepki gösteren Erdal Sarızeybek, 15 Temmuz gecesi halka sokağa çıkmayın çağrısı yapmıştı. Erdal Sarızeybek'in bu çağrısını hatırlatan Gazeteci yazar Nedim Şener, Mehmet Ali Çelebi'ye linç kampanyası başlatan Erdal Sarızeybek'e tepki gösterdi. Nedim Şener, ''15 temmuz gecesi halka darbecilere karşı direnmeme çağrısı yapıp sonra kapağı Erdal Sarızeybek gibi İP’e atsan alkışlarlardı.'' sözleriyle Mehmet Ali Çelebi'ye destek verdi.

 

MEHMET ALİ ÇELEBİ'DEN ERDAL SARIZEYBEK'E KAPAK GİBİ CEVAP

 

Kendisini eleştiren Erdal Sarızeybek'e, HDP'nin ''Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı olmaz'' sözlerini hatırlatarak cevap veren Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Haddini bil albayım asıl şerefsizlik iktidarı değiştirmek uğruna FETÖ'ye PKK-Öcalan severlere sarılmaktır. Genel Başkanından Cumhurbaşkanı olmaz diyen HDP'ye sesin niye çıkmadı?'' dedi.

ERDAL SARIZEYBEK'İN 15 TEMMUZ GECESİ MESAJI

Resim

MEHMET ALİ ÇELEBİ'NİN MUHALEFET PARTİLERİNE SORDUĞU 20 SORU

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bağımsız, İzmir Milletvekili, Mehmet Ali Çelebi, linç kampanyasına, maruz kaldı, eleştirilere cevap, Milliyetçi, siyasetçi, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı