Kamu-Sen ve Memur-Sen Arasında Maske Tartışması
Haber Detayı
22 Nisan 2020 - Çarşamba 11:49 Bu haber 3677 kez okundu
 
Kamu-Sen ve Memur-Sen Arasında Maske Tartışması
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, coronavirüsle mücadeleyi fırsata çevirmeyi amaçlayan zihniyete tepki gösterdi.
GÜNDEM Haberi
Kamu-Sen ve Memur-Sen Arasında Maske Tartışması

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Devletin coronavirüs salgınına karşı aldığı tedbirler çerçevesinde aldığı kararları hiçe sayan sendikalar olduğunu belirterek, coronavirüsle mücadeleyi fırsata çeviren zihniyeti kınadığını söyledi. Kahveci, maske açıklamasına cevap veren Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'a sosyal medyadan tepki gösterdi.

 

MALUM SENDİKA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖYLEMLERİNİ HİÇE SAYDI

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Ülkemiz Corona virüsü ile mücadele ederken bazı fırsatçılara da gün doğmuş. Sn. Cumhurbaşkanının 'Maske dağıtımı devlet eliyle yapılacaktır' denilmesine rağmen malum sendika nasıl temin ettiği dahi belli olmayan maskeleri, üzerine logosunu vurarak üyelerine dağıtmaya başlamıştır.  Sadece devlet eliyle dağıtılacak olan maskelerle boy boy poz veren sendika yöneticileri anlaşılan o ki sayın Cumhurbaşkanının söylemlerini de hiçe saymaktadırlar.'' dedi.

 

CORONAVİRÜSLE MÜCADELEYİ FIRSATA ÇEVİRENLERİ KINIYORUM

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Her zaman ve her fırsatta sadece kendi reklamları ve kendi çıkarları için boy gösteren bu konfederasyonun böylesine zorlu bir süreçte sağlık çalışanları ve tüm kamu görevlileri için ne yaptıkları ise meçhuldür. İşin bir diğer acı tarafı ise kendi reklamlarını yapan bu malum sendikanın yöneticileri devletin kurumlarını da bu işe alet etmektedirler. Devlet eliyle dağıtılacak olan maskeleri bir sendikanın logosu ile dağıtan bu insanlara karşı yetkilileri göreve davet ediyorum. Bu zorlu bir süreçte Coronavirüsle mücadeleyi fırsata çevirmeyi amaçlayan zihniyeti şiddetle kınıyorum. Sadece insan sağlığını düşünmemiz gereken şu günlerde hala sendikal çıkarlarını düşünen bu insanları kamu çalışanlarının ve vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyorum.'' dedi.

 

MEMUR-SEN'DEN KAMU-SEN'E CEVAP

 

Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'ye cevap vererek, ''Yersiz gündeminiz için yetkilileri göreve çağırıp, kamuoyunun vicdanına havale edeceğinize, kendi teşkilatınız ve vicdanınızla yüzleşmenizi öneriyoruz.'' dedi.

 

KAMU-SEN'DEN MEMUR-SEN'E CEVAP

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş'a verdiği cevapta, ''Semih Durmuş yine duvara tosladın. Benim açıklamamdaki eleştiri satışı yasaklanmış ve dağıtımı Devlet tarafından yapılacak olan maskelerin sizin sendikalarınız tarafınızdan nasıl dağıtıldığı,okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz galiba!'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kamu-Sen, ve, Memur-Sen, Arasında, Maske, Tartışması,
Yorumlar
Haber Yazılımı