Ak Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye 44 Ülkeye Yardım Gönderdi
Haber Detayı
21 Nisan 2020 - Salı 22:04 Bu haber 4640 kez okundu
 
Ak Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye 44 Ülkeye Yardım Gönderdi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye'nin 44 ülkeye yardım gönderdiğini söyledi.
SİYASET Haberi
Ak Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye 44 Ülkeye Yardım Gönderdi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısından sonra yaptığı açıklamada, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük küresel krizin yaşandığını ve savaştan sonra kurulan dünya düzeninin yıprandığını belirterek, Türkiye'nin 44 ülkeye yardım gönderdiğini söyledi.

 

2. DÜNYA SAVAŞI SONRASI KURULAN DÜNYA DÜZENİ BELKİDE SONA ERİYOR

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Dünya açısından yaşanılan son derece karmaşık ve bütün dünyadaki kabulleri sarsarbilecek bir gündemin içerisindeyiz. Dünya 2. Dünya Savaşı'ndan bugüne yaşanan en büyük krizle karşı karşıya. Bu bir küresel kriz. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan düzenin yıprandığını görüyorduk. ABD'de yükselen küreselleşme karşıtı sözler, Çin'den yükselen küreselleşmeyi destekleyen sözler gibi yaklaşımlar bu düzenin yavaş yavaş dikişlerinin söküldüğünü gösteriyordu. 2. Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan düzenin sona erdiğine dair yorumlar yapılıyordu. Korona günleri bundan böyle tarih olarak verilecektir. Korona günleri 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan düzenin belki de sona erdiğinin bir işareti olarak ele alınacak.'' dedi.

 

ULUSLARARASI KURUMLARIN YAŞADIĞI YIPRANMA TARTIŞMASI

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Pandemi sonrasında da terörle mücadele gündemi korunacaktır. Ama halk sağlığının nasıl korunacağı, devletin politikaları, çok boyutlu tartışmalarının yapılacağı, ekonomiden tutun dış politika reflekslerine kadar bir tablo ortaya çıkacak. Kurumların yıpranmasıyla ilgili süreç NATO ile başlamıştı. Koronavirüsle beraber BM'den tutun da AB'ye kadar, DSÖ'ye kadar bütün bu konuların tartışıldığını görüyoruz. AB içerisindeki tartışmalar çarpıcıdır. AB'deki İtalya ve İspanya, AB'nin kendilerine yardım etmediklerini söyleyerek itiraz süreci başlattı. En çarpıcı olanı da AB içerisinde birbirlerinin sağlık malzemelerine el koyma, çalma, gasp etme olayları ortaya çıktı.'' dedi.

 

NATO DAYANIŞMASINDA TEK ÖRNEK GÖSTERİLEN ÜLKE TÜRKİYE'DİR

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''NATO Genel Sekreteri'nin NATO dayanışması bağlamında gösterebildiği tek örnek Türkiye'nin ulaştırdığı yardımlardır. Türkiye'nin bütün bu tabloda ortaya koyduğu doğru tutum bundan sonra da konuşulacaktır. Küreselleşmeye karşıyım dendiğinde serbest ticarete karşıymış gibi bir yaklaşım ortaya koymuş oluyordu. Bugün artık küreselleşmeden bahsedildiğinde sağlık ve insan hayatındaki dayanışmadan bahsedilecektir. Bugünlerden sonra geleceğin normali ne olacak, bunlar üzerine çalışıyoruz. Ülkemiz bu salgına diğer ülkelerden daha hazırlıklı yakalanmıştır. Sağlıkta gerçekleştirdiğimiz devrim ve kamusal dönüşümler Türkiye'yi hazır duruma getirmiştir.'' dedi.

 

TÜRKİYE CORONAVİRÜSLE MÜCADELE KAPSAMINDA 44 ÜLKEYE YARDIM GÖNDERDİ

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Türkiye kendi vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra yurt dışındakilerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Türkiye kendi ulusal mücadelesinin tamamlayıcısı olarak ulusal mücadeleye de destek veriyor. Yardımlarımız 44 ülkeye ulaşmıştır. İspanya'dan İtalya'ya her tarafa ulaştırılıyor. Oraya uçağımız indiği anda bayrak gösterildiğinde oranın başbakanları tarafından karşılanıyor ve Cumhurbaşkanımızın mektubuyla aziz milletimizin dilekleri iletiliyor. Bu yardımların gerçekleşmesi Türkiye'nin misyonunu da göstermektedir. Almanya'nın ya da Fransa'nın bir uçağının başka ülkeye gittiğini görmedik. Bir tek Türkiye uçağı bayrak göstererek diğer ülkelere yardım götürmektedir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak, Parti, Sözcüsü, Çelik:, Türkiye, 44, Ülkeye, Yardım, Gönderdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı