Kahramanmaraş Ülkü Ocakları'ndan Sarıkamış Açıklaması
Haber Detayı
22 Aralık 2020 - Salı 12:43 Bu haber 2525 kez okundu
 
Kahramanmaraş Ülkü Ocakları'ndan Sarıkamış Açıklaması
Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış, Sarıkamış Harekâtı'nın 106. yıl dönümünde anlamlı açıklamalarda bulundu.
ÜLKÜCÜ Haberi
Kahramanmaraş Ülkü Ocakları'ndan Sarıkamış Açıklaması

Kahraman Türk Ordusu'nun 22 Aralık 1914 yılında gerçekleştirdiği Sarıkamış Harekâtı’nın 106. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış, Sarıkamış Harekatı'nda donulmadığını ve ölünmediğini belirterek, 'Vel ba su badel mevt' emrince yeniden doğulduğunu söyledi.

 

SARIKAMIŞ'TA DONMADIK, ÖLMEDİK! SARIKAMIŞ'TA DOĞDUK

 

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sarıkamış’ta 90 bin mehmetçik donarak şehit oldu diyenler kimler? Kim, niçin uydurmuş bu rakamı? Harekata Turan hayali diyen, 1923 öncesini yok sayan ve şehide ‘telef oldu’ diyen zihniyetler; Sarıkamış’ı Doğu Türkistan’da mı sanmaktadır? Sarıkamış Misak-ı Milli değil midir? Donmadık! Ölmedik! Sarıkamış’ta doğduk; 'Vel ba su badel mevt' emrince. Büyük ve müebbet bir ülke için. Bizler hayal etmeye devam ediyoruz. Allahuekber Dağları ne ise Çeğen Tepesi de odur ülkümüzde! Sarıkamış şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Aziz ruhları şâd olsun.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kahramanmaraş Ülkü Ocakları, Hüseyin Kayış, Sarıkamış Harekatı, Sarıkamışta ölmedik, donmadık, yeniden doğduk, Ülkücü Hareket, Türk Askeri
Yorumlar
Haber Yazılımı