AKAMDER Başkan Vekili Azmaz'dan Hükümete Çağrı
Haber Detayı
22 Aralık 2020 - Salı 11:02 Bu haber 3551 kez okundu
 
AKAMDER Başkan Vekili Azmaz'dan Hükümete Çağrı
Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkan Vekili Sayım Azmaz, Kamu Müteahhitleri ve inşaat sektörünün sıkıntılarıyla ilgili Hükümete çağrıda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
AKAMDER Başkan Vekili Azmaz'dan Hükümete Çağrı

MHP Adana İl Başkan Yardımcısı ve Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkan Vekili Sayım Azmaz, Coronavirüs salgını sürecinde Türkiye'ye yapılan küresel saldırıların da etkisiyle dövizde yaşanan kur artışlarının ve tekelci kartellerin uygulamalarının Kamu Müteahhitlerini ve inşaat sektörünü zor durumda bıraktığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a çağrıda bulunup yardım isteğinde bulundu.

 

DÖVİZ KURUNDAKİ ÇALKANTILAR NEDENİYLE MÜTEAHHİTLER ZOR DURUMDA KALDI

 

Coronavirüs salgını sürecinde Türkiye'ye yapılan küresel saldırıların da etkisiyle dövizde yaşanan kur artışları nedeniyle zor günler geçiren Kamu Müteahhitlerinin sıkıntılarını dile getiren Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkan Vekili Sayım Azmaz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Pandemi sürecinde yaşanan küresel sıkıntı ile birlikte, ülkemizde ekonomik daralma yaşanmaktadır. Dövizde yaşanan kur artışları ile birlikte kamuya iş yapan kamu Müteahhitleri bu süreçte yakalandıkları şartlar sebebiyle zora düşmüşlerdir. Döviz kurunun, faiz ve malzeme fiyatlarının artması diğer girdi maliyetlerinde olağanüstü artışlar sebebiyle kamu Müteahhitleri olarak taahhütlerimizi yerine getirmekte zorlanmaktayız. Fiyat farkı ve süre uzatımı konusunda Hükümetimizden ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan'dan yardım bekliyoruz.'' dedi.

 

TEKELCİ KARTELLER İLE İNŞAAT SEKTÖRÜ BAŞBAŞA KALDI

 

Tekelci Kartellerin uygulamalarının inşaat sektörünü zor durumda bıraktığını belirten Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkan Vekili Sayım Azmaz, ''Türkiye ekonomisinin ve iş gücünün lokomotifi olan inşaat sektörümüz tekelci karteller yüzünden durma noktasına geldi. Oysa 250 alt tedarikçi sektörü dinamo etmekteyiz. Sektör temsilcilerinin tüm mücadelelerine rağmen tekelci karteller demir ve çimento zammından vazgeçmiyorlar. Tekelci kartellerle sektörü başbaşa bırakmak doğru bir yaklaşım değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan yaklaşık 250 alt sektörü tetikleyen, binlerce kişiye aş ve iş veren sektörün sıkıntılarıyla ilgili yardımlarını bekliyoruz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana Kamu Müteahhitleri, Derneği Başkan Vekili, Sayım Azmaz, Kamu Müteahhitleri, inşaat sektörü, zor durumda, sıkıntıları, Ticaret Bakanlığı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı