İçişleri Bakanı Soylu: Genelgeye Uymayan Cezalandırılır
Haber Detayı
17 Mart 2020 - Salı 12:36 Bu haber 2821 kez okundu
 
İçişleri Bakanı Soylu: Genelgeye Uymayan Cezalandırılır
GÜNDEM Haberi
İçişleri Bakanı Soylu: Genelgeye Uymayan Cezalandırılır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 İl Valiliğine gönderilen coronavirüs tedbirlerine uymayanların cezalandırılacağını söyledi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de görülmeye başlayan coronavirüs salgınına karşı, Hükümetin aldığı tedbirlerle ilgili 81 İl Valiliğine gönderilen genelgeye uymayanların cezalandırılacağını söyledi.

 

GENELGEYE UYMAYANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILACAK

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 İl Valiliğine gönderilen halka açık olan bir çok yerin kapatılmasıyla ilgili genelgeye neden ihtiyaç duyulduğu hakkında Hande Fırat'a yaptığı açıklamada, ''Genelgeye uymayanlar hakkında her türlü yasal işlem tavizsiz yerine getirilecek. Kesin ve tavizsiz uygulama şart. Hareketliliği ne kadar azaltırsak, mücadele o kadar başarılı olur.'' dedi.

 

PANİK YAPMADAN TEDBİRLERİ UYGULAYACAĞIZ

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Genelgede kapalı olan yerler belirtildi. Lokantalar ve alışveriş merkezleri açık kalacak. Lokantalarda yemek belli bir mesafede yeniyor. Panik yapmadan tedbirleri uygulamamız gerekiyor. Hükümetimiz işin başından gelişmeleri dikkatle takip ediyor. Alınması gereken tedbirleri de süratle alıyor. İnsanımızın sağlığını ekonominin, her şeyin üzerinde tutuyoruz. Dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz. Burada önemli olan mobilizasyon ve sosyalizasyonu minimuma indirmek. Sağlık Bakanlığı’mızın liderliğinde gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz."

 

KURUMLARIMIZ VE PERSONELİMİZ GENELGEYİ TAVİZSİZ UYGULAYACAK

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Valiler, kaymakamlar, kolluk kuvvetlerimiz, belediyeler ve zabıtalar denetim için görevlendirildi. Genelgeye uymayanlar hakkında her türlü yasal işlem tavizsiz yerine getirilecek. Kesin ve tavizsiz uygulama şart. Hareketliliği ne kadar azaltırsak, mücadele o kadar başarılı olur. İçişleri Bakanlığına bağlı personele talimatlar verildi. Vatandaşımızı sürekli bu konularda uyarın. Genelgeyi tavizsiz uygulayın. Yardım edin ve yol gösterici olun.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İçişleri, Bakanı, Soylu:, Genelgeye, Uymayan, Cezalandırılır, , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı