Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a Ayasofya Tepkisi
Haber Detayı
30 Mayıs 2020 - Cumartesi 14:17 Bu haber 2870 kez okundu
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a Ayasofya Tepkisi
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan'ın Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunmasını eleştirmesine tepki gösterdi.
GÜNDEM Haberi
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a Ayasofya Tepkisi

Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunmasını hazmedemeyen Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamalarına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, başkentinde cami bulunmayan tek Avrupa ülkesi olan Yunanistan’ın Ayasofya’da Kur'an-ı Kerim okunmasından rahatsız olmasının ibretlik bir hadise olduğunu söyledi.

 

AYASOFYA'DA KUR'AN-I KERİM OKUNMASINA YUNANİSTAN HAZIMSIZLIĞI

 

Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunması, FETÖ'cülerden sonra Yunanistan'ı da rahatsız etti. Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim okunmasına karşı çıkan Yunanistan medyası ve Yunanistan yetkilileri, Ramazan ayında ve İstanbul'un Fethinin 567. yıldönümünde Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim okunmasıyla ilgili yapılan açıklamalarda, ''Helenizm'e karşı büyük bir meydan okuma. İstanbul'un düşüşünü kutlamak için dua edilecek. Türklerden eşi görülmemiş meydan okuma. Ankara, Ayasofya'yı başka amaçlarla kullanılıyor. Bir meydan okuma olan bu durumu takip ediyoruz.'' değerlendirmesi yapmıştı.

 

AVRUPA'DA BAŞKENTİNDE CAMİ OLMAYAN TEK ÜLKE YUNANİSTAN'DIR

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ayasofya’da her Kur’an-ı Kerim okunmasından sonra Yunanistan'ın beyhude ve hiçbir sonucu olmayacak açıklamalar yapmaya devam ettiğini belirterek, ''Coronavirüs salgınını bahane ederek Batı Trakya’da yüzyıllardır okunan ezanı susturmaya yeltenen çevrelerin çabaları hala hafızalarda tazedir. Avrupa’da minarelerden ezanların yükseldiği ve karşılıklı saygı ilkesinin öneminin anlaşıldığı bir dönemde, başkentinde cami bulunmayan tek Avrupa ülkesi olan Yunanistan’ın Ayasofya’da Kur'an-ı Kerim okunmasından rahatsız olması bu ülkenin içinde bulunduğu psikolojinin anlaşılması açısından ibretliktir." dedi.

 

YUNANİSTAN'I KOMPLEKSLERİNDEN ARINMAYA DAVET EDİYORUZ

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ''Türkiye, Ayasofya’nın ne dünya çapındaki abidevi niteliğine ne de 1972 UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme’ye aykırı hareket etmiştir. Türkiye’nin bir miras unsuru olan İstanbul Tarihi Alanları’na gösterdiği titizlik ve özen sayesinde bu eserler bugünün nesillerine ulaşmıştır. Ayasofya, Türkiye’nin ve insanlığın önemli bir değeri olarak kalacak ve korunmaya devam edilecektir. Yunanistan’ı tarihsel komplekslerinden arınmaya davet ediyoruz." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye, Yunanistan, Ayasofya da Fetih Suresi Okundu, Dışişleri, Müslüman Türk Milleti, İstanbulun Fethi
Yorumlar
Haber Yazılımı