Fatih Portakal Hakkında İkinci Suç Duyurusunu BDDK Yaptı
Haber Detayı
07 Nisan 2020 - Salı 11:47 Bu haber 2458 kez okundu
 
Fatih Portakal Hakkında İkinci Suç Duyurusunu BDDK Yaptı
BDDK, FOX TV Ana Haber Sunucu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Fatih Portakal Hakkında İkinci Suç Duyurusunu BDDK Yaptı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, FOX TV Ana Haber Sunucu Fatih Portakal hakkında, sosyal medyadan bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler paylaştığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

 

Fox TV haber sunucusu Fatih Portakal'ın, ''Tekalifi Milliye hatirlatılıp “zor gunlerden geciyoruz” denilerek mevduati veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermis bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef!'' sözlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaştığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Fatih Portakal'a ikinci suç duyurusu BDDK'dan geldi.

 

FATİH PORTAKAL'A İKİNCİ SUÇ DUYURUSU BDDK'DAN GELDİ

 

BDDK Hukuk İşleri Daire Başkanlığı, Fox TV haber sunucusu Fatih Portakal'ın sosyal medya hesabından bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı açıklamalar yaptığından dolayı suç duyurusunda bulunulduğunu açıklayarak, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun, İtibarın korunması başlıklı 74. maddesine göre, Basın yayın ve benzeri araçlarla bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamayacağını bildirdi. 

 

Kanunun 158. maddesine aykırı davrandığı belirtilen suç duyurusunda, Fatih Portakal hakkında, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden iki bin güne kadar adli para cezası verilmesi talep edildiği bildirilirken, bundan sonra benzeri açıklamalar hakkında BDDK'ın yasal yollara başvurmaya devam edeceği bildirildi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Fatih, Portakal, Hakkında, İkinci, Suç, Duyurusunu, BDDK, Yaptı,
Yorumlar
Haber Yazılımı