Erdoğan ve Bahçeli Görüşmesinin Detayları Belli Oldu
Haber Detayı
18 Haziran 2020 - Perşembe 11:15 Bu haber 5421 kez okundu
 
Erdoğan ve Bahçeli Görüşmesinin Detayları Belli Oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 50 dakikalık görüşme ayrıntıları belli oldu.
SİYASET Haberi
Erdoğan ve Bahçeli Görüşmesinin Detayları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen görüşmede, iç ve dış siyasi gelişmeler konularının yedi ana başlıkta ele alındığı belirtildi.

 

AYASOFYA CAMİSİ'NİN İBADETE AÇILMASI

 

Cumhur İttifakı bileşenleri olarak Ak Parti ve MHP'nin Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması konusunda fikir birliğinde olduğu biliniyor. Ayasofya'da çan sesi yerine Ezan sesi duymak istediğini belirterek, hukuki karar ne olursa olsun Ayasofya Camisi'nin kesin olarak ibadete açılması vurgusu yapan MHP Lideri Bahçeli'ye son gelişmeleri anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay kararı sonrasında nasıl bir yol izleneceği konusundaki planlarını aktararak istişarede bulundu.

 

TERÖRLE MÜCADELE

 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Irak'ın Kuzey'ine yapılan Pençe- Kartal Harekatı ile daha da hızlanan terörle mücadele edilmesi konusunda kararlılığın devam etmesini isteyerek desteğinin sonuna kadar süreceği mesajını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe- Kartal Harekatı ile ilgili sahadan son gelen bilgileri paylaştı.

 

SİYASİ PARTİLER VE SEÇİM KANUNU

 

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu'nda yapılacak değişiklerin de bulunduğu 6 maddelik önerisi vardı. Erdoğan ve Bahçeli'nin, Milletvekili transferinin yasaklanması, seçim barajının düşürülmesi gibi konularda önümüzdeki dönemde nasıl bir yol izleneceği konusunda istişarelerde bulunduğu belirtildi.

 

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin, önümüzdeki süreçte yapılacak olan TBMM Başkanlığı seçimi konusunda kamuoyuna yansıyan mevcut başkan Mustafa Şentop ve eski başkan Binali Yıldırım da dahil olmak üzere, isimler üzerinde istişare ettiği bildirildi.

 

DOĞU AKDENİZ, LİBYA VE SURİYE POLİTİKASI

 

 Doğu Akdeniz, Libya ve Suriye'de aktif dış politika izleyen Türkiye'nin, önümüzdeki süreçte hangi politikalar izleyeceği konusunda istişare yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz, Libya ve Suriye'de yaşanan detaylar hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

BARO SEÇİMLERİ ÖNERİLERİ

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu Cuma Hutbesi sonrasında Ankara Barosu ile yaşanan sıkıntılar ele alındı. Baro Seçimlerine yönelik yapılan çalışmalar ve öneriler istişare edildi.

 

CORONAVİRÜS SALGININA KARŞI TEDBİRLER

 

Coronavirüs salgınına karşı yapılan mücadele konusunda ve Yeni Normalleşme sürecinde doğabilecek riskler konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli, görüşme detayları, Cumhur İttifakı Liderleri, MHP Haberleri, Ak Parti Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı