DSİ: Sistem Adana'da İlk Defa İmamoğlu'nda Uygulanacak
Haber Detayı
13 Kasım 2022 - Pazar 10:44 Bu haber 2988 kez okundu
 
DSİ: Sistem Adana'da İlk Defa İmamoğlu'nda Uygulanacak
DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi kapsamında Adana'da ilk defa uygulanacak olan sistem hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
DSİ: Sistem Adana'da İlk Defa İmamoğlu'nda Uygulanacak

Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi alanına inceleme ziyaretinde bulunan Adana Valisi Süleyman Elban ve beraberindeki heyete çalışmalar hakkında sunum yapan DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, tamamlandığında 1 Milyon 070 Bin Dekar tarımsal araziyi sulama suyuna kavuşturacak proje kapsamında kurulacak olan mobil sulama sisteminin Adana'da ilk defa uygulanacağını söyledi.

 

ADANA VALİSİ SÜLEYMAN ELBAN'DAN İMAMOĞLU SULAMA PROJESİ ALANINA ZİYARET

 

Adana Valisi Süleyman Elban, İmamoğlu Kaymakamı Mehmet Aksu ve beraberlerindeki heyet ile birlikte Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi alanına inceleme ziyaretinde bulundu. Çalışmalar hakkında DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe'den bilgi alan Vali Elban, tüm aşamaları tamamlandığında 1 Milyon 070 Bin Dekar tarımsal araziyi sulama suyuna kavuşturacak olan İmamoğlu Sulama Projesi'ne yönelik yaptığı değerlendirmede, ''Bu projeyle birlikte zaten bereketli olan Çukurova toprakları daha da verimli hale gelecek ve birçok vatandaşımıza iş imkanı sağlanacak. Sulama suyunu Yedigöze Barajı rezervuarından ovaya aktaran projenin Adana'ya hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

 

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRÜ GÖKÇE: ADANA'NIN EN ÖNEMLİ SULAMA YATIRIMI

 

Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi çalışma alanlarında incelemelerde bulunan Adana Valisi Süleyman Elban ve beraberindeki heyete çalışmalar hakkında şantiyede sunum yapan DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, ''Tüm aşamalarıyla tamamlandığında 1 Milyon 070 Bin Dekar tarımsal araziyi sulama suyuna kavuşturacak olan Proje, Adana'nın en önemli sulama yatırımıdır. Çalışmaların bir an önce tamamlanması ve çiftçilerimiz için faydaya dönüşmesi maksadıyla son hızıyla devam eden çalışmalarımız farklı şantiyelerde aynı anda devam etmektedir. Heyetin ilk incelediği 3. Kısımda, boru imalatları gerçekleştirmeye başlandı. Bugün itibari ile 3000 mm çaplı boruların 150 metrelik kısmında imalatlar tamamlandı. Projenin bu kısmı tüm aşamaları ile tamamlandığında 140 Bin dekar tarımsal arazinin sulamaya açılması hedeflenmektedir.'' dedi.

 

ADANA'DA BİR İLK: MOBİL SULAMA SİSTEMİ İMAMOĞLU'NDA UYGULANACAK

 

Projenin tüm aşamaları, bugüne kadar yapılan işler, sulamaya açılan alanlar ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi hedeflenen çalışmalar hakkında Yüklenici Firma Yetkilileri birlikte uygulamalı olarak sunum yapan DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Adana'da ilk defa uygulanacak olan Mobil Sulama Sistemi hakkında yaptığı açıklamada, ''İmamoğlu Sulama Projeleri kapsamında Adana'da bir ilk gerçekleştirilecek. Pilot olarak seçilen 33 Bin 333 dekar tarımsal arazide mobil sistem kuruluyor. Kurulan sistem sayesinde Adanalı çiftçilerimiz tarlalarına gitmek zorunda olmadan cep telefonlarına yüklenen uygulama ile arazilerini sulama imkanına kavuşacaklar.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim


 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DSİ 6. Bölge Müdürü, Ahmet Ersin Gökçe, Yedi göze İmamoğlu, Sulama Projesi, kapsamında, Adana, ilk defa, uygulanacak, İmamoğlu İlçesi, Mobil Sistem
Yorumlar
Haber Yazılımı