MHP'li Yönter'den Fitne Çıkaran Davutoğlu'na Olay Sözler
Haber Detayı
13 Kasım 2022 - Pazar 15:07 Bu haber 2126 kez okundu
 
MHP'li Yönter'den Fitne Çıkaran Davutoğlu'na Olay Sözler
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Ak Parti'nin üzerinde Devlet Bahçeli'nin vesayeti olduğunu ileri süren Ahmet Davutoğlu'na tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Yönter'den Fitne Çıkaran Davutoğlu'na Olay Sözler

Başörtüsü konusunda yapılan Ak Parti HDP görüşmesi üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'nı bozacağını düşündüğünden hayalleri suya düşünce Cumhur İttifakı'na fitne sokmak için peşpeşe açıklamalar yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Ak Parti'nin üzerinde Devlet Bahçeli'nin vesayeti olduğunu ileri süren Ahmet Davutoğlu'nun, vasileri Türk ve Türkiye düşmanı olan en büyük fitneci olduğunu söyledi.

 

AK PARTİ HDP GÖRÜŞMESİYLE BAŞLAYAN TARTIŞMALAR EN ÇOK MUHALEFETİ GERDİ

 

Kanunen bir sorun olmadığı halde Başörtüsü kunusunda Kanun Teklifi veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hamlesine karşılık, meseleyi bir adım ileriye taşıyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başörtüsü konusunda Anayasa değişikliği yapılmasını önermişti. Bu kapsamda, TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partilere Anayasa değişikliği teklifi görüren Ak Parti'nin HDP'yi de ziyaret etmesi tartışmalara neden olmuş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu görüşmeye ne diyeceği muhaliflere dert olmuştu.

 

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASINDAN MUHALEFETİN ZARARLI ÇIKACAĞINI ANLAYAN DAVUTOĞLU TELAŞLANDI

 

Muhalefet partileri destek vermeden TBMM'de bir Anayasa değişikliğinin yapılamayacağını bilen ve Başörtüsü konusunda yapılacak bir Referandum'un Cumhur İttifakı'na yarayacağını anlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, apar topar bir açıklama yaparak, muhalefet partilerinin Başörtüsü konusundaki Anayasa değişikliği teklifini TBMM'de kabul etmesi gerektiğini, aksi takdirde yapılacak Referandum'un doğacak kutuplaşmadan dolayı muhalif ittifaka zarar vereceğini söylemişti.

 

Başörtüsü tartışmasından muhalefetin zarar gördüğünü anlayan Ahmet Davutoğlu, MHP Lideri Bahçeli'nin HDP ile görüşen Ak Parti'ye kızmasına ve Cumhur İttifakı'nın dağılmasına bel bağladı. Ancak ne diyeceğini merak edenlere cevap veren MHP Lideri Bahçeli, Ak Parti'nin HDP'yi TBMM'de grubu bulunan partiler kapsamında ziyaret ettiğini belirterek, Cumhur İttifakı'nı bozacak bir hamle yapmadı.

 

AHMET DAVUTOĞLU'NUN CUMHUR İTTİFAKINA FİTNE SOKUCU HAMLELERİ

 

MHP Lideri Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'nı bozacağı ümidi boşa çıkan Ahmet Davutoğlu, her zaman başvurduğu Cumhur İttifakı'na fitne sokma stratejisine başvurdu.

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamasından önce Ak Parti- HDP görüşmesi konusunda görüş bildiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP'yi hedef almasını, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye destek açısından ön alma stratejisi olarak değerlendiren Ahmet Davutoğlu, ''Süleyman Soylu'nun Bahçeli’ye selam Erdoğan’a tavır anlamına gelen bu ön alma çabası Bahçeli’nin açıklamaları ile boşa düşmüştür. Cumhur İttifakı'nın genelinde, Ak Parti'nin özelinde yaşanan bu gerilimler, göreceksiniz, seçim ortamına girince daha artacaktır. Çürük binanın temeli olmaz.'' sözleriyle, Ak Parti'nin içini karıştırmaya yönelik bir hamle yaptı.

 

Hızını alamayan Ahmet Davutoğlu, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e beyanat vererek Cumhur İttifakı'na fitne sokma konusunda ikinci hamlesini yaptı. Ak Parti'nin bir dönem askeri vesayete karşı ilkesel bir mücadele verdiğini hatırlatarak, günümüzde Ak Parti'nin üzerinde Devlet Bahçeli'nin vesayeti olduğunu ileri süren Ahmet Davutoğlu, ''Türk siyasetinde bir genel başkanın başka bir parti üzerinde böyle bir vesayet uyguladığı ikinci bir dönem yoktur. Koalisyon dönemlerinde bile koalisyon liderleri diğer ortağının iç işlerine karışmazdı. Şimdi Ak Parti de kimin bakanlığı koruyacağı, kimin bakanlıktan alınacağı, kimin grup başkan vekili olacağı, olamayacağı Sayın Bahçeli'nin iznine tabi. Bahçeli, Bakan Süleyman Soylu'ya sahip çıkınca görevinde kaldı, Mahir Ünal'ı istemeyince, Cumhurbaşkanı onu harcadı. Erdoğan'ın ekibine, MHP ayar veriyor. Ak Parti kitleleri, Bahçeli'nin bu vesayetini nasıl içlerine sindiriyorlar?'' dedi.

 

MHP'Lİ İZZET ULVİ YÖNTER'DEN AHMET DAVUTOĞLU'NUN FİTNELERİNE TEPKİ

 

Ak Parti ile MHP'nin arasına fitne sokmak ve Cumhur İttifakı'nın dağılmasını sağlamak için peşpeşe hamleler yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Serok Ahmet’in bir gazeteye verdiği asılsız ve ahlaksız beyanatı müfsit ve müptezel bir iftiradır. Serok Ahmet vesayeti çok iyi bilir. Vasileri Türk ve Türkiye düşmanlarıdır. Serok Ahmet bu dönemki Mescidi Dırar’cı, fitne-yi daniskadır.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzzet Ulvi Yönter, Ak Parti, üzerinde, Devlet Bahçeli, vesayeti olduğunu, ileri süren, siyasetçiye tepki, Başörtüsü, TBMM, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı